от Cabral » Сря Ное 07, 2012 8:41 pm
Предполагам, че бяха внесени от Франция. Някъде кам края на 70-те и началото на 80-те ЦКС направи една програма за производство на черен дроб от патици, благодарение на която в момента сме вторият най-голям производител в света. Вероятно желанието първоначално е било тук да се произвеждат мюлърите, кръстоска на мускусна и пекинска или каки камбел, защото се внесе неизвестно какво количество пекински, но при всички случаи голямо, вероятно десетки хиляди. За каки камбел нямам спомен, но имах от пекинките. След това се мина на внос на еднодневни патета мюлъри и пекинските си поеха свой живот, къде чисти, къде мешани.
Всичко за селското стопанство - породи, сортове, законодателство, практики, инвестиции, продукция -
http://agrorada.com/forum