Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Пуйки

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Пуйки

Мнениеот nikii » Съб Дек 15, 2012 10:35 am

Емо написа:
nikii написа:Ще "даде" Емо , имат Брежанска жилка :wink:

Аха! :wink: Еееееее щом е така съм сигурен! Ето и доказателството, красота от Брежани:

Как си Ники, забравихме се! Аз съм много грешен пред тебе, ама ме налегнаха едни тежки задачи тогава :( Идва нова пролет - ще се постарая да се реванширам!

Успя ли да излюпиш тази година паунчета! Моят бял 3 годишен татко от Добрич даде много бели бебетата!

Обичаш си Лакенфелдера! :wink:

Добре съм Емо , не си в грешка пред мен .
Не излюпих паунчета , въпреки , че яйцата бяха оплодени , но през цялата година се радвах много на пауна :D
Гледам и обичам всичките си птици и животни !
Ти успя ли да завъдиш от "шарените" ми пуйки ?
Хората вярват в това, в което искат да вярват !
Good luck Chuck
Аватар
nikii
потребител
потребител

Мнениеот elmireto » Съб Фев 02, 2013 6:03 pm

здравейте искам да се похваля пуйката ми пронесе в четвъртък и неска събота отново снесе.Искам да попитам нормално ли е тя е на 7 месеца,а бяха ми казали че чак на 11 пронасят?И сега яйцата трябва ли да ги събирам и на колко градуса температура да ги даржа докато легне да мъти?Всяка информация ще ми е от полза,защото сам нова в отглеждането на пуйки.Аз ги имам от 6 месеца купих си ги като бяха на 1 месец и сега вече са на 7.Ще чакам с нетърпение отговорите ви :D
elmireto
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Съб Фев 02, 2013 6:24 pm

Тези ги съхранявай в хладилник или както си съхраняваш яйцата за консумация. И си ги сготви. Като се постопли времето, може би от Март ги събирай и ги съхранявай в помещение с температура горе-долу около 15 градуса.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот Vanio Dokov » Съб Фев 02, 2013 8:33 pm

Моите пуйки след като пронесът махам само първото яйце и всички останали ги събирам. Ако имаш топло помещение можеш и ти да ги събираш,защото на се знае кога ще легне да мъти.Моите снасят средно между 15-20 яйца и лягат.Успех и много пуйчета.
Vanio Dokov
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Съб Фев 23, 2013 10:44 pm

Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот dunsho78 » Вто Фев 26, 2013 9:45 pm

на каква температура се съхраняват яйцата на пуйките които са за люпене
dunsho78
нов
нов

Мнениеот dr_lukanov » Вто Фев 26, 2013 10:33 pm

12-16C за 14 дни.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот dunsho78 » Сря Фев 27, 2013 7:53 pm

имам две пуйки едната е от белите и вече е снесле три яйца а другата е ат черните и още не е пронесла колко яйца доло горе ще снесат нов съм и не съм запознат с нещата кога ще легнат как да съхранявам яйцата пуякът ми е от белите и е голям разбойник.Всяка информация ще ми е от полза с какво е добре да се хранят сега когато носят :(
dunsho78
нов
нов

Мнениеот Красимир » Сря Фев 27, 2013 8:39 pm

Моите са безпородни и ги ползвам за мътачки. Снасят по 14 - 15 яйца, но имах бяла която снасяше над 40 .
Красимир
потребител
потребител

Мнениеот elmireto » Сря Фев 27, 2013 9:58 pm

dunsho78 написа:имам две пуйки едната е от белите и вече е снесле три яйца а другата е ат черните и още не е пронесла колко яйца доло горе ще снесат нов съм и не съм запознат с нещата кога ще легнат как да съхранявам яйцата пуякът ми е от белите и е голям разбойник.Всяка информация ще ми е от полза с какво е добре да се хранят сега когато носят :(

и аз съм нова мойта бяла пуйка снесе 11 и легна в момента мъти живот и здраве на 18 .03 чакам.Храня ги с царевица,жито,смески и семки
elmireto
потребител
потребител

Мнениеот dunsho78 » Вто Мар 12, 2013 8:49 pm

едната ми пуйка още не е пронесла дали е нормално няма ли да стане малко късно вече за пронасяне :(
dunsho78
нов
нов

Мнениеот Vanio Dokov » Вто Мар 12, 2013 9:33 pm

Колега аз имам 6 пуйки и още нито една не е пронесла.Обикновено ми пронасят средата на март и до към 5-6 април лягат да мътят.
Vanio Dokov
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Пуйки и други