gandalf_hsr написа:Снасят почти всеки ден.Откакто са пронесли двете ми женски само два пъти съм взел по едно яйце,иначе през останалото време снасят по две яйца прединмо следобед.
Благодаря колега за сносния отговор,а за почитателите на велик ден
gandalf_hsr написа:Снасят почти всеки ден.Откакто са пронесли двете ми женски само два пъти съм взел по едно яйце,иначе през останалото време снасят по две яйца прединмо следобед.
diso написа:Недей с лошо, де!
Въдили сме ги няколко години, тези непоправими диваци. Това за бореца е вярно:
- Изпускал съм варено токаче яйце от масата на пода (дърво) и на яйцето му е нямало нищо;
- борил съм паче яйце с токачешко;
- макар и пропукано от дървено яйце, е чупило 10-15 кокоши...
Така че, направи си извода!
Съвет от мен (не знам къде ги гледаш): Ако внезапно престанат да снасят, почни да ги следиш - вероятно са си открили "скришно място"
gusenica написа:П.П
Цял ден съм пълзял за да намеря следи и от черупки-евентуално,ако си ги ядат-възможно ли е ?????
Cabral написа:Казах ви, че животното не е човек да иска цветен телевизор и кола, ама не вярвате. Животното иска едно нещо - да се размножи и затова яде. Слагаш ги в една клетка 1х1 м. даваш им редовно умерено количество балансирана храна и стават щастливи токачки, а ти щастлив собственик на оплодени яйца.
gusenica написа:Cabral написа:Казах ви, че животното не е човек да иска цветен телевизор и кола, ама не вярвате. Животното иска едно нещо - да се размножи и затова яде. Слагаш ги в една клетка 1х1 м. даваш им редовно умерено количество балансирана храна и стават щастливи токачки, а ти щастлив собственик на оплодени яйца.
Размера не е 1х1,а малко по различен 1х6 и чак днес взех второтояйце-нещо куца явно,но ще видим
Cabral написа:gusenica написа:Cabral написа:Казах ви, че животното не е човек да иска цветен телевизор и кола, ама не вярвате. Животното иска едно нещо - да се размножи и затова яде. Слагаш ги в една клетка 1х1 м. даваш им редовно умерено количество балансирана храна и стават щастливи токачки, а ти щастлив собственик на оплодени яйца.
Размера не е 1х1,а малко по различен 1х6 и чак днес взех второтояйце-нещо куца явно,но ще видим
Е ти ферма ли ще правиш? Токачките за яйца ги гледат в клетъчни батерии на кокошки носачки, на 600 см2, но там ги заплождат изкуствено. Метър на метър е за 1 мъжки и 5-6 женски. Не знам дали мъжкият може да се слага да речем за два дни седмично, а след това да събира сили из двора, някой трябва да пробва.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта