Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Основи на инкубацията

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Основи на инкубацията

Мнениеот КИРО » Пет Юни 29, 2012 12:13 am

Отваряйте последни дни по-често инкубатора,щом има проблем с температурата.
Няма да навредиш на пилетата.Просто за 3-5 мин да стои отворен инкубатора.
Хем им влиза пресен въздух,хем малко им сваляш градусите,това им е необходимо много.
КИРО
потребител
потребител

Мнениеот cecko_iliev88 » Пет Юни 29, 2012 12:17 am

да пръскането с вода решава проблема до някаде с влажноста за да имаме достатъчно висока влага в инкубатора не необходими да имаме и нагревател в ваната с вода за да подържа по висока температура на водата и съответно по висока влага, но нагревател с реле в ваната с вода са доста трудни за изпалнение
cecko_iliev88
потребител
потребител

Мнениеот miroki » Пет Юни 29, 2012 11:05 am

Това може да стане и с въртене на водата (като помпа на акваруим) и дори обливане на стените (ако са пластмасови кутии, като моят).
А дори и обикновено моторче с перка (може и с редукторно колеленце), което плиска водата през определено време.
Но, като може с пулверизиране и отваряне, не си заслужава гимнастиката.
Изработка на сайт http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu
Аватар
miroki
потребител
потребител

Мнениеот gusenica » Пет Юни 29, 2012 12:44 pm

kivanov написа:
cecko_iliev88 написа:случаят със начуканите яица и след това умрелите пиленца в тях се дължи на ниската влага по време на инкубационния период и по точно в последните дни

Едва ли ще е от това. Защото след като стана номера с високата температура добавих още една купичка с вода и при всяко отваряне ги пръсках леко с един пулверизатор.

Какво значи при всяко едно отваряне ? На колко време е това ?
Аз лично температура не променям и не бутам след десетки настройки(съм си го пипнал перфектно)-а колкото до пръскането(пулвелизирането) го правя през час-трудоемко,но съм нямал проблеми тази година-за разлика от миналата,когато имах подобни проблеми.
И най важното и на пук на всичко-миналата година с влагомери и термометри-тази година само с термометър сложен 3 пъти за да регулирам-и КРАЙ-купичките им намерих мястото за влагата-смело напред-експериментирай повече,а прочетеното за обща култура.
:drinks:
Който сам не се убеди, никой не може да го убеди.
Аватар
gusenica
потребител
потребител

Мнениеот kivanov » Нед Юли 01, 2012 12:05 pm

gusenica написа:
kivanov написа:
cecko_iliev88 написа:случаят със начуканите яица и след това умрелите пиленца в тях се дължи на ниската влага по време на инкубационния период и по точно в последните дни

Едва ли ще е от това. Защото след като стана номера с високата температура добавих още една купичка с вода и при всяко отваряне ги пръсках леко с един пулверизатор.

Какво значи при всяко едно отваряне ? На колко време е това ?
Аз лично температура не променям и не бутам след десетки настройки(съм си го пипнал перфектно)-а колкото до пръскането(пулвелизирането) го правя през час-трудоемко,но съм нямал проблеми тази година-за разлика от миналата,когато имах подобни проблеми.
И най важното и на пук на всичко-миналата година с влагомери и термометри-тази година само с термометър сложен 3 пъти за да регулирам-и КРАЙ-купичките им намерих мястото за влагата-смело напред-експериментирай повече,а прочетеното за обща култура.
:drinks:

Ами то човек се учи цял живот и аз като повечето хора съм на принципа проба грешка но ми е интересно за някой неща който немога да си ги обясня. А това с отварянето и прасканото е приблизително на два часа. Благодаря отново на всички за съветите който ми давате мисля да извлека някой полезни неща от тях.
kivanov
потребител
потребител

Мнениеот gandalf_hsr » Съб Юли 28, 2012 3:27 pm

Здравейте днеска започват да се люпят пилетата и пъдпъдъците ми,искам да попитам до довечера яйцата които неса напукани ако ги напукам ще излезат ли живи пилета.В последното люпене имаше напълно оформени пилета но небяха напукали и умряли в яйцето.Подържам висока влажност в инкубатора като навсеки час пръскам по стените на инкубатора и самите яйца.
Аватар
gandalf_hsr
потребител
потребител

Мнениеот Nicko » Съб Юли 28, 2012 6:15 pm

Колега, а мериш ли влажността? Може и висока да я направиш по тоя начин и резултата е също по-лош. Аз например не пръскам. Вдигам си влажността между 70-80 процента и те си излизат добре.Това е за кокошите яйца а за пъдпъдъчите е малко по висока, но не мисля и че при тях ще имаш проблем.
Nicko
потребител
потребител

Мнениеот gandalf_hsr » Съб Юли 28, 2012 9:21 pm

Влажността когато пръскам яйцата е 80% ,но когато непръскам повече от два часа пада на 60%.Засега са излязли 15 пъдпъдъчета и три са пробили,от пилетата са излязли шест и две са пробили.Като се доближи яйцето да ухо несе чува нито писукане нити почукване.Утре сутринта ще направя по една дупчица на непробитите яйца да видя дали ще зилезе нещо. :drinks:
Аватар
gandalf_hsr
потребител
потребител

Мнениеот miroki » Нед Юли 29, 2012 1:42 pm

Дай им още един ден.
Пипай само напуканите и то само с малка дупка за човката иначе ще загинат.
Изработка на сайт http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu
Аватар
miroki
потребител
потребител

Мнениеот Konstantinov » Чет Дек 20, 2012 10:10 pm

Моля за съвет, от къде и какъв влагомер да взема ?
Скайп stinovi
телефон 0892 05 45 12
София
Аватар
Konstantinov
потребител
потребител

Мнениеот djoga » Чет Дек 20, 2012 11:21 pm

Аватар
djoga
потребител