Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

БАРКВП

Модератори: nikigeen, yuri

Re: БАРКВП

Мнениеот qnakiev » Сря Дек 14, 2011 3:57 pm

Plamen написа:qnakiev, много е хубаво да има клубове по порооди, но като за начало трябва да се развива Асоциацията и след десетина години, когато има достатъчно членска маса и хора развиващи хобито може да се мисли за клубове по породи.

Да ,но за жалост няма толкова хора занимаващи се с нашето хоби (кокошките и патиците)!
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Сря Дек 14, 2011 4:11 pm

Да разведря обстановката- сложих линк към сайта на асоциацията горе вдясно във форума.Моето мнение относно страница във фейсбук е че е хубаво да имате, дори вече почти всеки сайт си има страница там.Сайта на асоциацията е лицето, фейсбук страницата е презентацията на сайта и на организацията.Това е моето мнение и не искам разбира се да ангажирам никой с него.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот Paulina » Сря Дек 14, 2011 4:32 pm

Не знам защо на Пламен му е толкова лесно да критикува от страни .....

Дружеството вече си има лого и изработването на ново е тъпчене на едно място , да не кажа дори и връщане назад ! С него е регистрацията , с него се е участвало в изложби , него го познават дори и зад граница ! Преди направата му се поровихме в доста чужди сайтове , за да придобием представа как е при други дружества по света и резултата беше доста .....слаб ! Българското лого обединява всичко : държавата , трикольора , птиците , за които става дума и годината на създаване . Текста е на кирилица , защото това ни охарактеризява . Тъмночервеният цвят обгръща всичко с една хармония и с качествата си спомага логото да се види от далеч и да остане запечатано в паметта ! За него сме искали и разрешение от хората , снимали птиците си дали може да ги "поставим" там ! Създаването му не е само моя заслуга - главната част беше изработена ако не се лъжа от хора , които нямат нищо общо с дружеството ( така ли беше Христо ? ) , аз само доогладих това-онова и му придадох последният гланц и понеже не съм графичен дизайнер наистина отиде доста време , но пък никак не съжалявам за резултата !

Тъй като дружеството е общо за всички кокошеви и водоплаващи тук няма как да се публикуват стандарти , защощо такива ще трябват не само за кокошките , но и за всички патици , гъски и т.н. Ако един ден ( дай Боже ) се организират специализирани клубове ( с лого , членски внос , устав , председател , касиер и всичко друго ) ( дружества ) ( клуб Брама , клуб Копринки ....) там , в техните сайтове даже е задължително да публикува стандарта на породата , която представят . Пък ако нямат възможност да поддържат сайт , то поне ще трябва от-до да са запознати със стандарта на породата , която отглеждат . Също така е редно и възможно във всеки един град да се организира дъщерно дружество на БАРКВП , да се правят изложби и да се провеждат събрания . На вас , мъжете ви харесва да се съберете , да пийнете по една и да си говорите ( в случая ) за кокошки . И с 5 човека да се започне веднъж в седмицата не е проблем - устната пропаганда ще доведе хората . И какво по-лесно от това ако сте от един град и околните села . :D

Веднъж в годината може да се организира обща изложба на всички дружества в страната , за да се видят и запознаят хората . Пръстените за всички ще се поръчват на едно и също място и всичко ще тече през главната организация . Дъщерното дружество ще трябва да се регистрира при главното и така ще се знае кой къде и с колко хора е . Малките дружества могат да се казват БАРКВП- Благоевград ; Варна ; Пловдив ; Русе ...
Така работата ще се раздели между хората и никой няма да носи цели планини върху раменете си !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Сря Дек 14, 2011 5:04 pm

Paulina написа:Не знам защо на Пламен му е толкова лесно да критикува от страни .....

Дружеството вече си има лого и изработването на ново е тъпчене на едно място , да не кажа дори и връщане назад ! С него е регистрацията , с него се е участвало в изложби , него го познават дори и зад граница ! Преди направата му се поровихме в доста чужди сайтове , за да придобием представа как е при други дружества по света и резултата беше доста .....слаб ! Българското лого обединява всичко : държавата , трикольора , птиците , за които става дума и годината на създаване . Текста е на кирилица , защото това ни охарактеризява . Тъмночервеният цвят обгръща всичко с една хармония и с качествата си спомага логото да се види от далеч и да остане запечатано в паметта ! За него сме искали и разрешение от хората , снимали птиците си дали може да ги "поставим" там ! Създаването му не е само моя заслуга - главната част беше изработена ако не се лъжа от хора , които нямат нищо общо с дружеството ( така ли беше Христо ? ) , аз само доогладих това-онова и му придадох последният гланц и понеже не съм графичен дизайнер наистина отиде доста време , но пък никак не съжалявам за резултата !

Тъй като дружеството е общо за всички кокошеви и водоплаващи тук няма как да се публикуват стандарти , защощо такива ще трябват не само за кокошките , но и за всички патици , гъски и т.н. Ако един ден ( дай Боже ) се организират специализирани клубове ( с лого , членски внос , устав , председател , касиер и всичко друго ) ( дружества ) ( клуб Брама , клуб Копринки ....) там , в техните сайтове даже е задължително да публикува стандарта на породата , която представят . Пък ако нямат възможност да поддържат сайт , то поне ще трябва от-до да са запознати със стандарта на породата , която отглеждат . Също така е редно и възможно във всеки един град да се организира дъщерно дружество на БАРКВП , да се правят изложби и да се провеждат събрания . На вас , мъжете ви харесва да се съберете , да пийнете по една и да си говорите ( в случая ) за кокошки . И с 5 човека да се започне веднъж в седмицата не е проблем - устната пропаганда ще доведе хората . И какво по-лесно от това ако сте от един град и околните села . :D

Веднъж в годината може да се организира обща изложба на всички дружества в страната , за да се видят и запознаят хората . Пръстените за всички ще се поръчват на едно и също място и всичко ще тече през главната организация . Дъщерното дружество ще трябва да се регистрира при главното и така ще се знае кой къде и с колко хора е . Малките дружества могат да се казват БАРКВП- Благоевград ; Варна ; Пловдив ; Русе ...
Така работата ще се раздели между хората и никой няма да носи цели планини върху раменете си !

Напълно съм съгласен, това е заложено в устава и вярвам някой ден ще бъде факт. Наистина по логото се трудиха много хора и беше избрано от всички тогавашни членове, то присъства и на нашите плакати и трансперанти :think:.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот Plamen » Сря Дек 14, 2011 5:27 pm

Винаги съм мразел да пиша по форуми, защото с годините съм установил, че по форумите само се пише и работа не се върши.
Критикувам само хората, които само знаят да лаят и нищо да не правят.
Всичко останало съм го написал за да се подобри работата на тази организация, не да си губя времето във форума. Малко или много имам опит с клубове по породи, дружества и т.н.
Относно стандартите, точно ти Паулина си човека, който много държи на тях, както и всеки занимаващ се с чистопородно развъждане.
Хайде сега някой да ми обясни, ако не се запознаят хората с тях от Асоциацията то от КЪДЕ?
Относно логото - само ще кажа, моите забележки и приключвам с писането, защото се опитвам да бъда конструктивен, а вместо това излизам крив:
1. В едно лого е най-важното да се чете на коя организация е - във вашето е много трудно
2. Флагът на България е бяло, зелено, червено - а не много свело зелено и розово!
3. Представените прици на логото са далеч от стандартите за съотвените породи, и снимките са ужасни!, а след като Асоциацията е за развъждане на читопородни, то поне на логото птиците трябва да са максимално близо до стандарта.
4. Хубаво го познават в чужбина, но ако можеха и да го разчетат нямаше да е зле!

С това приключвам писането, защото не искам да си губя времето и никой да не разбира какво казвам.
Г-н Луканов, ако имате нужда от помощ за нещо винаги можете да ми пишета на лични.
Поздрав
Аватар
Plamen
потребител
потребител

Мнениеот DZATARA » Сря Дек 14, 2011 5:33 pm

Аз мисля че Паулина е права относно логото,не съм бил тогава член но съм сигурен че доста сте се потрудили логото си е съвсем хубаво, и е вярно че едно ново лого ни връща назад,мое мнение е че трябва да си остане както е в този му вид.Благодаря.

Поздрави;Ю.Алексов.
Аватар
DZATARA
VIP
VIP

Мнениеот bojidar70 » Сря Дек 14, 2011 6:50 pm

Не виждам нищо лошо да има страница на асоциацията във фейсбук ,това може само да помогне за популяризирането и.На Пламен искам да кажа ,ако действително иска да помогне да се свърже с доктор Луканов и да обсъдят предложенията .Поне досега докторът винаги е бил отворен за добри идеи.И всичко постигнато до сега е предимно на негов гръб ,без да омаловажавам помоща на другите членове.Относно стандартите да ги има в сайта ,това наистина би било много добре,но някой трябва доста да се потруди.
bojidar70
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Дек 14, 2011 7:25 pm

Plamen написа:Винаги съм мразел да пиша по форуми, защото с годините съм установил, че по форумите само се пише и работа не се върши.
Критикувам само хората, които само знаят да лаят и нищо да не правят.
Всичко останало съм го написал за да се подобри работата на тази организация, не да си губя времето във форума. Малко или много имам опит с клубове по породи, дружества и т.н.
Относно стандартите, точно ти Паулина си човека, който много държи на тях, както и всеки занимаващ се с чистопородно развъждане.
Хайде сега някой да ми обясни, ако не се запознаят хората с тях от Асоциацията то от КЪДЕ?
Относно логото - само ще кажа, моите забележки и приключвам с писането, защото се опитвам да бъда конструктивен, а вместо това излизам крив:
1. В едно лого е най-важното да се чете на коя организация е - във вашето е много трудно
2. Флагът на България е бяло, зелено, червено - а не много свело зелено и розово!
3. Представените прици на логото са далеч от стандартите за съотвените породи, и снимките са ужасни!, а след като Асоциацията е за развъждане на читопородни, то поне на логото птиците трябва да са максимално близо до стандарта.
4. Хубаво го познават в чужбина, но ако можеха и да го разчетат нямаше да е зле!

С това приключвам писането, защото не искам да си губя времето и никой да не разбира какво казвам.
Г-н Луканов, ако имате нужда от помощ за нещо винаги можете да ми пишета на лични.
Поздрав

Няма нищо лошо в това , човек да бъде конструктивен , но въпросът е дали това в момента е необходимо :think: Не е вярно в това , че във форума само се пише , а никаква работа не се върши - това , че дружеството съществува две години подкрепя моите думи ! Това , че птиците са опъстенени и то не с каквито и да е пръстени също подкрепя моите думи , и това , че имаше организирани изложби също говори за работа , а не само за "тропане" по клавишите ! Това , че вече има толкова много внесени чистопородни птици е стъпка напред , дори това , че Мира се опита да направи дружеството по-известно също говори за развитие ! Форума е необходим , защото членовете на дружеството са разпръснати по цялата държава - как иначе да комуницират един с друг ???

Да , аз държа на стандарт , но не мога да накарам никой да има стандартни , чистопородни птици , още повече , че има хора и с ограничени финансови възможности и не на всеки желанията са и по джоба му ! А и как мислиш , че съм се запознала с определените стандарти ??? В днешното интернет-време всеки може да намери това , което търси , не е като преди , когато го нямаше Гугъл :mrgreen:

Критикуваш флага от логото - виждал ли си герба на България - там има 3 изправени за задните си лапи лъва : колко реално е това ??? Флага нарочно е с бледи цветове , а държавата в наклонен вид - птиците в средата са важни ! Представените птици на логото са точно по стандарта , само дето коприненият петел този ден не му е било до снимки . Но може би ти , като по-разбиращ ще ни обясниш коя птица не влиза в калъпа ?!?
Не могат да ни разчетат логото в чужбина , но тази чужбина е много голяма - на какъв език да бъде текста : английски , немски , френски , на някой от азиатските държави или пък на африкански диалект ??? Защо не на Български ??? Малко или много е на Българско Дружество !!! При румънците на какъв език е ? А при гърците ? При турците ??? Защо си мислиш , че не сме си ровили в мозъка и по този въпрос ? А знаеш ли , че дружеството в началото имаше друго име , но в последствие се преименува точно за да се разбира за кого и какво става въпрос !

Една идея за Христо : нека към официалните страници бъдат прикачвани линкове на стандарта на отделните породи - бих ти отнела тази работа , само че не знам как . И като казвам линкове нямам в предвид техен превод . Бих ги качила и тук , но с времето те ще се загубят , ако не се направят като нещо от рода на главна тема .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Plamen » Сря Дек 14, 2011 7:55 pm

Още едно мнение доказващо, че само се търси под вола теле и търсим как си излеем отрицателната енергия във форума!

Няма нищо лошо в това , човек да бъде конструктивен , но въпросът е дали това в момента е необходимо :think:

А не смяташ ли, че е необходимо след като виждаме, че за две години не се върви напред???

Да , аз държа на стандарт , но не мога да накарам никой да има стандартни , чистопородни птици , още повече , че има хора и с ограничени финансови възможности и не на всеки желанията са и по джоба му !

А не смяташ ли, че това е една от основните идеи на Асоциацията???

Критикуваш флага от логото - виждал ли си герба на България - там има 3 изправени за задните си лапи лъва : колко реално е това ??? Флага нарочно е с бледи цветове , а държавата в наклонен вид - птиците в средата са важни ! Представените птици на логото са точно по стандарта , само дето коприненият петел този ден не му е било до снимки . Но може би ти , като по-разбиращ ще ни обясниш коя птица не влиза в калъпа ?!?
Не могат да ни разчетат логото в чужбина , но тази чужбина е много голяма - на какъв език да бъде текста : английски , немски , френски , на някой от азиатските държави или пък на африкански диалект ??? Защо не на Български ??? Малко или много е на Българско Дружество !!! При румънците на какъв език е ? А при гърците ? При турците ??? Защо си мислиш , че не сме си ровили в мозъка и по този въпрос ? А знаеш ли , че дружеството в началото имаше друго име , но в последствие се преименува точно за да се разбира за кого и какво става въпрос !

Ти си тази, която каза, че логото ни го познават в чужбина! Относно цветовете - както и да погледнеш ЗЕЛЕНО и ЧЕРВЕНО са реални цветове и това няма нищо общо с лъвове и т.н.
След като казваш, че птиците в средата са важни - защо е толкова огромно логото, а толкова малки птиците?
Относно, качеството на самите птици - може да не съм голям разбирач, но като за начоло погледни петела копринка, мини патицата и гъската /всъщност от коя порода е?/ и тогава тръгвай на нож с мен!
Една идея за Христо : нека към официалните страници бъдат прикачвани линкове на стандарта на отделните породи - бих ти отнела тази работа , само че не знам как . И като казвам линкове нямам в предвид техен превод . Бих ги качила и тук , но с времето те ще се загубят , ако не се направят като нещо от рода на главна тема .

Нали до преди 2 мнения беше на мнение, че не трябва да има стандарти??? Или и това беше само за да се заядем???
Наистина вместо и двамата да си губим времето, можеше за това време да сме превели по един стандарт!
Поздрав
Аватар
Plamen
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Сря Дек 14, 2011 9:25 pm

Здравейте, промених някои неща в нашият сайт (съобразени с предложенията на Plamen).

Мисля че тази информация е достатъчна за един представителен сайт на сдружение с тази цел, виждал съм много "по-слабо" информативни сайтове на далеч по-големи сдружения. Паулина преведе стандарта на Шабо, така че тя само знае за какво иде реч. Както казах през идната година ще има издадена книга в помощ на всички които искат и/или се занимават с декоративно птицевъдство, заедно с актуални стандарти на породите.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот Paulina » Сря Дек 14, 2011 9:32 pm

:D
Plamen написа:Още едно мнение доказващо, че само се търси под вола теле и търсим как си излеем отрицателната енергия във форума!

Няма нищо лошо в това , човек да бъде конструктивен , но въпросът е дали това в момента е необходимо :think:

А не смяташ ли, че е необходимо след като виждаме, че за две години не се върви напред???

Да , аз държа на стандарт , но не мога да накарам никой да има стандартни , чистопородни птици , още повече , че има хора и с ограничени финансови възможности и не на всеки желанията са и по джоба му !

А не смяташ ли, че това е една от основните идеи на Асоциацията???

Ти си тази, която каза, че логото ни го познават в чужбина! Относно цветовете - както и да погледнеш ЗЕЛЕНО и ЧЕРВЕНО са реални цветове и това няма нищо общо с лъвове и т.н.
След като казваш, че птиците в средата са важни - защо е толкова огромно логото, а толкова малки птиците?
Относно, качеството на самите птици - може да не съм голям разбирач, но като за начоло погледни петела копринка, мини патицата и гъската /всъщност от коя порода е?/ и тогава тръгвай на нож с мен!

Нали до преди 2 мнения беше на мнение, че не трябва да има стандарти??? Или и това беше само за да се заядем???
Наистина вместо и двамата да си губим времето, можеше за това време да сме превели по един стандарт!
Поздрав

Отрицателната енергия я вливаш с килограми - ти бил ли си при всеки един от нас , за да видиш дали и как се работи по въпроса ? Колко време е необходимо , колко народ трябва да се изчака , колко пари трябва да се вложат и колко терефонни разговори трябва да се проведат ......Знаеш ли например колко време е било необходимо , за да се съберат и преработят снимките за първият плакат ? С вълшебна пръчица не става ! Пак ще ти напиша , че се върви напред , но дружеството е още в "пелени" и не можеш да очакваш на тази възраст да бъде майстор спринтьор !!!
Да , познават ни логото в чужбина или по-точно казано : зад граница - и в бивша Югославия е представяно , и при мен има плакат на стената :D

Преди две мнения написах , че няма как да се публикуват стандарти ( превод , снимки , място ) , но какъв е проблема да се прикачи ЛИНК ?
И сега ми обясни какво точно имаш против мини-патицата , защото от която и страна да я погледна това за мен е перфектната птица ! Не само , защото точно този паток съм го купувала от човек , който цял живот ги е развъждал и е ходил на изложби с тях , ами и защото по онова време и цветът му беше уникален и когато той зимата изчезна не успях да му намеря достоен заместник !!!
Щом искаш да помогнеш превеждай стандартите - ще ми е интересно да видя как си се справил ! Ти от английски , аз от немски и после сравняваме :D

С коя порода ще започнем !

Виждам , че Христо веднага е реагирал - ето , върви се напред !
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Plamen » Сря Дек 14, 2011 10:39 pm

Така и не виждам къде е тази отрицателна енергия от мен, за която говорим, а всички знаят твоите Форумни изказвания и начинът, по който ги поднасяш!
Във всички мои мнения задавам съвсем културно въпроси и давам предложения!
Ето че едно от тях е осъществено, благодарение на д-р Луканов и отново той е човекът, който работи а другите гледаме сеир!
За патицата не съм аз да давам мнение - има съдии по изложбите, те са затова!
Не искам по никакъв начин да се състезам с теб кой по-добре владее даден език, както съм написал по-горе по-добре аматьорски превод отколкото никакъв! И съм превел достатъчно много стандарти, да киноложки са, не на пернати, но те са и доста по-сложни!
Отново си се захванала с мен и отговаряш и се заяждаш на въпроси, които ти е изгодно, другите просто ги подминаваш!
Пускането на линк е публикация, само да отбележа ако не го знаеш!
Първо се постарай да разбереш кой съм и какви успехи имам в другото си хоби, а след това се заяждай с мен.
Написах го веднъж, ще го направя и сега.
Д-р Луканов, когато имате нужда от помощ, пишете на лични - графичен дизайнер съм, за предпечат мога да бъда доста полезен и за всичко друго стига да ми е в компетенцията!
Полина - нека спрем да флудиме темата!
Аватар
Plamen
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Пернати на двора