Даката написа:Със какво се хранят възрастните канари,след излюпването на малките им ?
fridolina написа:Семенната смеска с която са хранени и преди, покълнеци, ябълка и мека храна.
Меката храна може да е домашно приготвена - от твърдо сварено яйце + галета или настъргани обикновени бисквити (рецепта - тук), или да е купешка. Има различни марки - CeDe, Orlux, Lindo, beaphar, Padovan, Quiko и др. Аз съм използвала и само твърдо сварено яйце - резенче заедно с черупката и съм доволна от резултата, но не знам дали това не натоварва черния дроб на птиците. Като поотраснат малките може да се дава и по малко зеленина - листа от глихарче, стръкчета звездица, коприва (поомачкана, да не "пари"), салатка, ако е домашна.
Даката написа:Настъргания морков в руската рецепта да не оцвети малиноата ?
fridolina написа:Изпюпиха ли се пилетата? Похвали се, каква е "успеваемостта"?
Винаги съм се изумявала как от тези миниатюрни яйчица се ражда живот! :P
А руската рецепта, съм давала на пилетата от момента когато излетят от гнездото и са вече на пръчка, а тогава перата им вече са почти израстнали. Дотогава на родителите съм давала да хранят с чисто яйце. Някои обаче не препоръчват чистото яйце, защото както писах по-горе натоварвало черния дроб. Тази година ще пробвам само с готовата бяла на Orlux.
Ето още една рецепта за домашно приготвена яйчна храна:
http://www.javafinch.co.uk/egg/eggndx.html
todpetrov написа:Нека да си признаем ,че колкото да е апетитна една рецепта за нас то за канарите в повечето случай ако не са свикна ли с нея не я хапват много много