Модератори: sandan, христо абаджиев
perta написа:П.Петков написа:...
Важно е да се спомене ,че е желателно покънеците да не се поднасят мокри(дори влажни) за целта аброрбиращите салфетки вършат работа,също и добавяне на кус кус,или подобни..
Това и аз съм го чувала, но никой не казва точно ЗАЩО да не се дават мокри покълнеци, а мойте птици ги ядат много по-охотно, когато са мокри, отколкото сухи... И досега не съм забелязала това да е някакъв проблем!
Има много препарати на базата на оцет ,които се ползват . Аз използвам белгиски вариант , , който е ектракт от билки , няма да споменавам фирми , по познати съображения . Емо също е ползвал същият "оцет " . Дава се и във водата за пиене . Повечето препарати са за гълъби - там индустрията е много силна . При покълнаците също може да се използва . Най подходящо при последните е прополис , спиртен екстракт . За семената също има препарат на базата на мравчена киселина , ужасно вони , който унищожава плесените .Paulina написа:nightingale написа:Всички киселини (без последните две) които спомена са естествен консервант. Тоест с тях се постига стопирането на развитието на бактериите. Нея не си я споменала, но най- добрата е лимонената.
Така е , не я споменах , защото "говорихме" директно за течността оцет . Но благодаря за добавката !
Зависи какво жито си вземал. Ако е бяло жито или както някои го наричат църковно то не покълва или покълва много слабо. Различните видове фирми предлагащи жито за ''варене'' използват обработени продукти. Използвай пшеница с по-тъмен цвят. Тя е по добра в това отношение. http://biozona.eu/index.php?main_page=p ... 349e38a452d-r Ilchev написа:Пшеницата със сигурност не е грухана,защото е с люспи и на етикета пише само пшеница,но явно е много стара или инфектирана с някакви бактерии.Излиза,че тази с която храня птиците е може би с по-малко микробно число .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта