Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Новият тип ПОИЛКИ - има ли някой с опит с тях?

Модератори: sandan, христо абаджиев

Мнениеот sandan » Съб Окт 23, 2010 9:39 pm

ТЕРИЕР написа:Няма ли опасност в голяма волиера с една поилка, млади токущо пролетели птици да не намерят водата и да загинат?

На около 500 птици отделени тази година от мен във волиери само една не намери поилката.

:cool:
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот ТЕРИЕР » Пон Окт 25, 2010 9:34 am

При мен вече има две млади птици минус. Не знам дали е заради водата или от друго но една гулдова и една зеброва заминаха. Виждам че много птици пият но явно някой не са са се ориентирали. Като сложих поилка за пилета всички се скупчиха отгоре.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Пон Окт 25, 2010 11:14 am

ТЕРИЕР написа:При мен вече има две млади птици минус. Не знам дали е заради водата или от друго но една гулдова и една зеброва заминаха. Виждам че много птици пият но явно някой не са са се ориентирали. Като сложих поилка за пилета всички се скупчиха отгоре.

Ако птица не пие никаква вода повече от няколко часа започва да замижава с очи.Наблюдавай си птиците и ще разбереш ако някоя има проблем.
Във волиерите задължително слагай по няколко поилки, ако с едната стане проблем, да имат птиците резерва.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Нед Окт 31, 2010 12:32 am

sandan написа:
ТЕРИЕР написа:При мен вече има две млади птици минус. Не знам дали е заради водата или от друго но една гулдова и една зеброва заминаха. Виждам че много птици пият но явно някой не са са се ориентирали. Като сложих поилка за пилета всички се скупчиха отгоре.

Ако птица не пие никаква вода повече от няколко часа започва да замижава с очи.Наблюдавай си птиците и ще разбереш ако някоя има проблем.
Във волиерите задължително слагай по няколко поилки, ако с едната стане проблем, да имат птиците резерва.

Нужни ли са подобни рискове?
И какво означава незамърсена вода от подобни поилки?
А прясна вода?!
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Noris » Нед Ное 28, 2010 8:04 pm

Ще ми кажете ли, къде ги има на нашият пазар. На някой конкретен пазар?
Noris
нов
нов

Мнениеот sandan » Нед Ное 28, 2010 10:16 pm

Noris написа:Ще ми кажете ли, къде ги има на нашият пазар. На някой конкретен пазар?

От къде си?
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот Noris » Пон Ное 29, 2010 4:30 pm

От Варна съм
Noris
нов
нов

Мнениеот sandan » Пон Ное 29, 2010 7:19 pm

Noris написа:От Варна съм

Провери в зоомагазините за поилки за гризачи пригодени да се закачат на клетка. Фирма Ферпласт имат с отлично качество.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Предишна

Назад към Условия на отглеждане