Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

направа на дървени клетки. видове технологий

Модератори: sandan, христо абаджиев

Re: направа на дървени клетки. видове технологий

Мнениеот ТЕРИЕР » Сря Фев 08, 2012 5:50 pm

Дължина 31см. ми се виждат малко за размножаване на двойка канари примерно, не че не става. Без преградата нещата стоят по друг начин.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Пет Фев 10, 2012 10:33 am

refab написа: ....има един известен северно-американски режисьор - Уди Алън. Той пише и хумористични разкази. Един от тях се казва: "Ако зъболекарите бяха експресионисти". Под експресионисти в случая се разбира едно направление в живописта, в което авторите му се отличават с голямо въображение.......

Та като стана дума за за експресионисти, режисьори, зъболекари или въобще за хора с въображение, какво ще кажете за това?

Изображение

пп На тази снимка още не е завършена.В момента е с керемиди, табла отдолу и двама съквартиранти. :lol:
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Пет Фев 10, 2012 12:30 pm

По принцип съм против волиерите да се правят с този вид мрежа освен ако не са много големи. Причината е че при съприкосновение на перата на птиците с тази мрежа те се захабяват, изтъркват или чупят което я прави неподходяща. Това важи особено за същия вид мрежа с по малко "око".
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Пет Фев 10, 2012 1:28 pm

ТЕРИЕР написа:По принцип съм против волиерите да се правят с този вид мрежа освен ако не са много големи. Причината е че при съприкосновение на перата на птиците с тази мрежа те се захабяват, изтъркват или чупят което я прави неподходяща. Това важи особено за същия вид мрежа с по малко "око".

Напълно съм съгласен с теб!Аз също мразя рабицовата мрежа, но .... всичко опира да парите! :D
Пробвал съм всички размери на електро-заварените мрежи /от ф 0.8 до 4мм/и понеже ги носят на рула, все не се изпъва както трябва по клетките.
Рабицовата мрежа я слагам само на клетките които са навън, за гугутки и гълъби, като поне две от страните са плътни и досега съм нямал проблем със счупени пера.
От друга страна пък миналата седмица мъжката ми диамантена гугутка беше със "разрошена" опашка точно от електро- заварена мрежа, така че няма гаранция. :D
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Нед Фев 12, 2012 12:14 am

stoianov написа:
refab написа:
stoianov написа:....................................... мисля че нямаш въображение.И ако според твоите писани и неписани правила клетка за канарче трябва да е хх см х хх см с две успоредни кацалки, то мога само да съжалявам птиците ти!
........................................................

Уважавам всяко мнение и коментар и не искам да обидя никой!

Стоянов, има един известен северно-американски режисьор - Уди Алън. Той пише и хумористични разкази. Един от тях се казва: "Ако зъболекарите бяха експресионисти". Под експресионисти в случая се разбира едно направление в живописта, в което авторите му се отличават с голямо въображение (за разлика от мен ;) ). Та той описва какви зъболекарски мостове и протези биха правили тези импресионисти, ако се водеха от собствените си правила. Драги Стоянов, остави ме ти мен, в смисъл не се грижи само за това да не ме обидиш, ами помисли и за това, че канарчетата са птици и имат необходимост от летене, а не само от скачане от пръчки на пръчки, поставени с експресионистично въображение! :cool:

Много сложно се изказваш и не разбрах за какви експресионисти и за какви зъболекари говориш! :think:
НО къде в моите клетки и "неправилно" разположени кацалки не видя място за летене, като минимумът ми за клетка е 50 см.Даже напротив за мен най важно е да има полет макар и кратък, иначе за какво са им тези крила?
Ако беше забелязъл по добре щеше да видиш, че клетките ми са няколко нива откъм кацалки :cool:...........................

Още веднъж най-учтиво те моля да да ни покажеш поне една твоя клетка!...............

Аз още чакам колега refab. :D
Мога да показвам различна клетка всеки ден ден до края на месеца, а ти можеш ли? :cool:

А също така имам няколко въпроса към теб, относно клетките и кацалките.Но първо искам да те уверя, че това не е заяждане, а обмяна на опит, нали това е една от основните функции на този прекрасен форум.
А ето и първият ми въпрос:
Примерно имаме клетка с размери 60/40/40, еднакво ли бихте разположили кацалките, при отглеждане на канарчета, зеброви амадини, диамантени гугутки и обикновенни гугутки/смехурки, скумрутки и т.н/?И колко /кацалки/ бихте сложили?
Благодаря предварително за отговора ви!
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот refab » Пон Фев 13, 2012 12:35 am

Стоянов, ето една от по-простите ми клетки:

Изображение

:wink:
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Пон Фев 13, 2012 1:28 am

refab написа:Стоянов, ето една от по-простите ми клетки:

Изображение

:| :| :| Добър опит! :lol:

Айде да видим сега как ще ме убедиш, че си я правил ти!!!
Защото като гледам боята която е използвана е на има-няма 20 години. :cool: А и начина на работа съм го виждал някъде из интернет. :lol:

Докажи,че си я правил ти тази клетка и ще те призная за най-големият...... :cool:
А иначе не ми отговори на въпроса.

пп Клетката е много хубава, но според мен е живо мъчение да затвориш в нея птица!
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот Tyson » Пон Фев 13, 2012 5:44 am

refab написа:Стоянов, ето една от по-простите ми клетки:

Изображение

Ако тази е от по - простите, лично аз не мога да си представя да кажем една сложна клетка :shock:
Ако пък някой настина си гледа птиците в такива клетки, той всъщност не гледа птици... Гледа клетки.
NON PLUS ULTRA!
Аватар
Tyson
потребител
потребител

Мнениеот refab » Пон Фев 13, 2012 3:55 pm

Е, нали виждате емотикона "намигване"!?... На мястото, на което е сложен, трябва да ви подскаже, че цялото представяне на тази "моя" клетка е шега! :D

Клетките ми са стандартни - телени - по 41 см., т.е. недостатъчно големи, за съжаление, и по 60 см., което е добър размер. Имат тавички, които се изнасят (за разлика от ония, които се разкачат). Отделно имам и малки клетки за обучение на певчески канари. Ако имах повече пространство вероятно щях да си взема някоя италианска волиера, да си направя сам, или да си поръчам ( при Стоянов :) ) такава.
Такъв разговор за клетки е добър, защото като се виждат хубави клетки - на Стоянов и на други, и като се обсъжда (често и отчетливо!) въпроса за размерите им, има предпоставки за намаляване на царящия? примитивизъм и неразбиране на значението на достатъчните пространства за канарчетата и задължителните минимални размери на клетките!
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Пон Фев 13, 2012 9:01 pm

...........А също така имам няколко въпроса към теб, относно клетките и кацалките.Но първо искам да те уверя, че това не е заяждане, а обмяна на опит, нали това е една от основните функции на този прекрасен форум.
Примерно имаме клетка с размери 60/40/40, еднакво ли бихте разположили кацалките, при отглеждане на канарчета, зеброви амадини, диамантени гугутки и обикновенни гугутки/смехурки, скумрутки и т.н/?И колко /кацалки/ бихте сложили?

:think: Така и не получих отговор. :think:
Никой ли не го знае......... или никой не се интересува как ще са разположени тези иначе толкова важни аксесоари към клетката?
Аватар
stoianov
потребител
потребител

Мнениеот refab » Пон Фев 13, 2012 10:53 pm

stoianov написа:
...........А също така имам няколко въпроса към теб, относно клетките и кацалките.Но първо искам да те уверя, че това не е заяждане, а обмяна на опит, нали това е една от основните функции на този прекрасен форум.

Никой ли не го знае......... или никой не се интересува как ще са разположени тези иначе толкова важни аксесоари към клетката?

За канарчета и амадини - основният критерий при разполагането на кацалките е да не се съкращава, особено съществено и ненужно, пространството за летене. Друго съображение може да е да не се затруднява по някакъв начин обслужването от многобройни кацалки. Трето (особено при канарчетата) - кацалките да са на такова отстояние от стените, че птиците да не си повреждат перата на опашките. Ако са спазени тези обстоятелства, може да се слагат не малко и различни кацалки, дори и една, която прекосява дължината на клетката (и отстои от задната стена на клеткага7-8-10 см.) За клетка с размерите, които си посочил, трябват поне три кацалки, но може и е желателно да се поставят и повече, според мен.
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот stoianov » Вто Фев 14, 2012 12:41 am

refab написа:
stoianov написа:

За канарчета и амадини - основният критерий при разполагането на кацалките е да не се съкращава, особено съществено и ненужно, пространството за летене. Друго съображение може да е да не се затруднява по някакъв начин обслужването от многобройни кацалки. Трето (особено при канарчетата) - кацалките да са на такова отстояние от стените, че птиците да не си повреждат перата на опашките. Ако са спазени тези обстоятелства, може да се слагат не малко и различни кацалки, дори и една, която прекосява дължината на клетката (и отстои от задната стена на клеткага7-8-10 см.) За клетка с размерите, които си посочил, трябват поне три кацалки, но може и е желателно да се поставят и повече, според мен.

:| :| :|
Аватар
stoianov
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Условия на отглеждане