Модератори: sandan, христо абаджиев

refab написа: ....има един известен северно-американски режисьор - Уди Алън. Той пише и хумористични разкази. Един от тях се казва: "Ако зъболекарите бяха експресионисти". Под експресионисти в случая се разбира едно направление в живописта, в което авторите му се отличават с голямо въображение.......

ТЕРИЕР написа:По принцип съм против волиерите да се правят с този вид мрежа освен ако не са много големи. Причината е че при съприкосновение на перата на птиците с тази мрежа те се захабяват, изтъркват или чупят което я прави неподходяща. Това важи особено за същия вид мрежа с по малко "око".

stoianov написа:refab написа:stoianov написа:....................................... мисля че нямаш въображение.И ако според твоите писани и неписани правила клетка за канарче трябва да е хх см х хх см с две успоредни кацалки, то мога само да съжалявам птиците ти!
........................................................
Уважавам всяко мнение и коментар и не искам да обидя никой!
Стоянов, има един известен северно-американски режисьор - Уди Алън. Той пише и хумористични разкази. Един от тях се казва: "Ако зъболекарите бяха експресионисти". Под експресионисти в случая се разбира едно направление в живописта, в което авторите му се отличават с голямо въображение (за разлика от мен ;) ). Та той описва какви зъболекарски мостове и протези биха правили тези импресионисти, ако се водеха от собствените си правила. Драги Стоянов, остави ме ти мен, в смисъл не се грижи само за това да не ме обидиш, ами помисли и за това, че канарчетата са птици и имат необходимост от летене, а не само от скачане от пръчки на пръчки, поставени с експресионистично въображение!
Много сложно се изказваш и не разбрах за какви експресионисти и за какви зъболекари говориш!![]()
НО къде в моите клетки и "неправилно" разположени кацалки не видя място за летене, като минимумът ми за клетка е 50 см.Даже напротив за мен най важно е да има полет макар и кратък, иначе за какво са им тези крила?
Ако беше забелязъл по добре щеше да видиш, че клетките ми са няколко нива откъм кацалки...........................
Още веднъж най-учтиво те моля да да ни покажеш поне една твоя клетка!...............

refab написа:Стоянов, ето една от по-простите ми клетки:
Добър опит!
А и начина на работа съм го виждал някъде из интернет.

refab написа:Стоянов, ето една от по-простите ми клетки:

...........А също така имам няколко въпроса към теб, относно клетките и кацалките.Но първо искам да те уверя, че това не е заяждане, а обмяна на опит, нали това е една от основните функции на този прекрасен форум.
А ето и първият ми въпрос:
Примерно имаме клетка с размери 60/40/40, еднакво ли бихте разположили кацалките, при отглеждане на канарчета, зеброви амадини, диамантени гугутки и обикновенни гугутки/смехурки, скумрутки и т.н/?И колко /кацалки/ бихте сложили?
Благодаря предварително за отговора ви!
Така и не получих отговор. 

stoianov написа:...........А също така имам няколко въпроса към теб, относно клетките и кацалките.Но първо искам да те уверя, че това не е заяждане, а обмяна на опит, нали това е една от основните функции на този прекрасен форум.
Примерно имаме клетка с размери 60/40/40, еднакво ли бихте разположили кацалките, при отглеждане на канарчета, зеброви амадини, диамантени гугутки и обикновенни гугутки/смехурки, скумрутки и т.н/?И колко /кацалки/ бихте сложили?
Никой ли не го знае......... или никой не се интересува как ще са разположени тези иначе толкова важни аксесоари към клетката?

refab написа:stoianov написа:...........А също така имам няколко въпроса към теб, относно клетките и кацалките.Но първо искам да те уверя, че това не е заяждане, а обмяна на опит, нали това е една от основните функции на този прекрасен форум.
Никой ли не го знае......... или никой не се интересува как ще са разположени тези иначе толкова важни аксесоари към клетката?
За канарчета и амадини - основният критерий при разполагането на кацалките е да не се съкращава, особено съществено и ненужно, пространството за летене. Друго съображение може да е да не се затруднява по някакъв начин обслужването от многобройни кацалки. Трето (особено при канарчетата) - кацалките да са на такова отстояние от стените, че птиците да не си повреждат перата на опашките. Ако са спазени тези обстоятелства, може да се слагат не малко и различни кацалки, дори и една, която прекосява дължината на клетката (и отстои от задната стена на клеткага7-8-10 см.) За клетка с размерите, които си посочил, трябват поне три кацалки, но може и е желателно да се поставят и повече, според мен.

Назад към Условия на отглеждане
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта