Има лакове на водна основа , без емисии , след като изсъхнат. 
Модератори: sandan, христо абаджиев
Ако са на водна основа значи ,че обработената повърхност не трябва да се мокри,което от своя страна си губи смисъла.Според мен няма такива лакове.Ако знаеш нещо повече, разкажи ни .tihomir4o написа::D Има лакове на водна основа , без емисии , след като изсъхнат.

Всъщност май си прав. Има такива лакове.nightingale написа:Ако са на водна основа значи ,че обработената повърхност не трябва да се мокри,което от своя страна си губи смисъла.Според мен няма такива лакове.Ако знаеш нещо повече, разкажи ни .tihomir4o написа::D Има лакове на водна основа , без емисии , след като изсъхнат.

Да грешката е моя ,вече се коригирах.Незнайно защо се заблудих ,че са водоразтворими.sandan написа:Има и лакове и бои на водна основа .Според изискване на европейския съюз всички бои и лакове трябва да са на водна основа мисля че от 2012 г. Това че са на водна основа не им пречи да се мокрят .

sandan написа:Има и лакове и бои на водна основа .Според изискване на европейския съюз всички бои и лакове трябва да са на водна основа мисля че от 2012 г. Това че са на водна основа не им пречи да се мокрят .

guld написа:sandan написа:Има и лакове и бои на водна основа .Според изискване на европейския съюз всички бои и лакове трябва да са на водна основа мисля че от 2012 г. Това че са на водна основа не им пречи да се мокрят .
Не съм чел темата ,но предполагам ,объркването ти във връзка с водоразтворимостта си направил логично ,имайки в предвид новите водоразтворими специални бои и лакове които навлизат в пчеларството,като екологични.
За съжаление доста солени като стойност.
а наистина разбрах за тези бои от пчеларските форуми . Аз моите кошери ги боядисах с боите на Сикенс и наистина излиза солено . Лошото е че новите ми десет боядисани кошера изгоряха при пожар миналата седмица заедно с 200 пити и селскостопанската постройка в която бяха 

guld написа:Съчувствам за загубата!
Единственното успокоение е може би ,че не са били населени с пчелни семейства.Винаги стават грешки от такова есетество,и пожарите са най-големият ужас който може за секунди да унищожи многогодишен труд.Това лято пред очите ми като на клада изгоряха повече от сто семейства и въпреки ,че случващото се бе част от един голям пожар ,и бяха струпани огромни сили и средства,стихията премина като хала.
Какво ли се случваше в душата на собственникът!?

sandan написа:guld написа:Съчувствам за загубата!
Единственното успокоение е може би ,че не са били населени с пчелни семейства.Винаги стават грешки от такова есетество,и пожарите са най-големият ужас който може за секунди да унищожи многогодишен труд.Това лято пред очите ми като на клада изгоряха повече от сто семейства и въпреки ,че случващото се бе част от един голям пожар ,и бяха струпани огромни сили и средства,стихията премина като хала.
Какво ли се случваше в душата на собственникът!?
Много отчайваща гледка е да видиш труда си да изгаря за 2-3 минути .
Сега обикалям по познати пчелари да ми помогнат с някоя пита за да спасим годината.

Назад към Условия на отглеждане
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта