Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Клетки

Модератори: sandan, христо абаджиев

Мнениеот tihomir4o » Чет Дек 03, 2009 11:55 am

:D Има лакове на водна основа , без емисии , след като изсъхнат. :cool:
tihomir4o
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Дек 03, 2009 12:56 pm

tihomir4o написа::D Има лакове на водна основа , без емисии , след като изсъхнат. :cool:
Ако са на водна основа значи ,че обработената повърхност не трябва да се мокри,което от своя страна си губи смисъла.Според мен няма такива лакове.Ако знаеш нещо повече, разкажи ни .
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Дек 03, 2009 1:06 pm

nightingale написа:
tihomir4o написа::D Има лакове на водна основа , без емисии , след като изсъхнат. :cool:
Ако са на водна основа значи ,че обработената повърхност не трябва да се мокри,което от своя страна си губи смисъла.Според мен няма такива лакове.Ако знаеш нещо повече, разкажи ни .
Всъщност май си прав. Има такива лакове.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Чет Дек 03, 2009 1:19 pm

Има и лакове и бои на водна основа .Според изискване на европейския съюз всички бои и лакове трябва да са на водна основа мисля че от 2012 г. Това че са на водна основа не им пречи да се мокрят .
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Чет Дек 03, 2009 1:26 pm

sandan написа:Има и лакове и бои на водна основа .Според изискване на европейския съюз всички бои и лакове трябва да са на водна основа мисля че от 2012 г. Това че са на водна основа не им пречи да се мокрят .
Да грешката е моя ,вече се коригирах.Незнайно защо се заблудих ,че са водоразтворими.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Чет Дек 03, 2009 2:35 pm

sandan написа:Има и лакове и бои на водна основа .Според изискване на европейския съюз всички бои и лакове трябва да са на водна основа мисля че от 2012 г. Това че са на водна основа не им пречи да се мокрят .

Не съм чел темата ,но предполагам ,объркването ти във връзка с водоразтворимостта си направил логично ,имайки в предвид новите водоразтворими специални бои и лакове които навлизат в пчеларството,като екологични.
За съжаление доста солени като стойност.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Чет Дек 03, 2009 2:49 pm

guld написа:

Не съм чел темата ,но предполагам ,объркването ти във връзка с водоразтворимостта си направил логично ,имайки в предвид новите водоразтворими специални бои и лакове които навлизат в пчеларството,като екологични.
За съжаление доста солени като стойност.

За водоразтворимостта се е объркал nightingale
:wink: а наистина разбрах за тези бои от пчеларските форуми . Аз моите кошери ги боядисах с боите на Сикенс и наистина излиза солено . Лошото е че новите ми десет боядисани кошера изгоряха при пожар миналата седмица заедно с 200 пити и селскостопанската постройка в която бяха :cry:
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Дек 04, 2009 11:23 am

Съчувствам за загубата!
Единственното успокоение е може би ,че не са били населени с пчелни семейства.Винаги стават грешки от такова есетество,и пожарите са най-големият ужас който може за секунди да унищожи многогодишен труд.Това лято пред очите ми като на клада изгоряха повече от сто семейства и въпреки ,че случващото се бе част от един голям пожар ,и бяха струпани огромни сили и средства,стихията премина като хала.
Какво ли се случваше в душата на собственникът!?
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Пет Дек 04, 2009 12:22 pm

guld написа:Съчувствам за загубата!
Единственното успокоение е може би ,че не са били населени с пчелни семейства.Винаги стават грешки от такова есетество,и пожарите са най-големият ужас който може за секунди да унищожи многогодишен труд.Това лято пред очите ми като на клада изгоряха повече от сто семейства и въпреки ,че случващото се бе част от един голям пожар ,и бяха струпани огромни сили и средства,стихията премина като хала.

Много отчайваща гледка е да видиш труда си да изгаря за 2-3 минути .
Сега обикалям по познати пчелари да ми помогнат с някоя пита за да спасим годината.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пон Дек 07, 2009 1:53 pm

sandan написа:
guld написа:Съчувствам за загубата!

Много отчайваща гледка е да видиш труда си да изгаря за 2-3 минути .
Сега обикалям по познати пчелари да ми помогнат с някоя пита за да спасим годината.

Изместваме темата ,но защо се притесняваш ако си ги осигурил с добър мед?През януари ще започнеш с по-ранно медово подхранване през двайсетина дни и така ще спасиш полужението до средата на март.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Пон Дек 07, 2009 4:12 pm

Проблема е че кошерите зимуват на един ЛР корпус и напролет нямам пити за да ги кача на два корпуса .Всички пити изгоряха а при нас пашата е основно е две акации и след това зависи от валежите малко подържаща ливадна .Та до акацията няма да могат да изградят по 20 пити всяко семейство които са ми нужни за нейното усвояване.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот lucata » Пон Дек 07, 2009 8:26 pm

вижте какво сатворихме със вуи4о ми и ба6та ми
lucata
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Условия на отглеждане