Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!


Евентуален проблем с пеенето?

Модератор: sandan

Re: Евентуален проблем с пеенето?

Мнениеот Marinki » Сря Яну 18, 2012 3:49 pm

Здравейте,
взех канарчето си преди две години от Благоевград и нямам идея дали е породист или напротив. Гледам си го съвсем непрофесионално (не, че знам как другояче да го гледам) и ужасно много го обичам.
Оскар спря да пее преди последното си линеене през лятото на 2011 и аз нямам никаква представа защо. Преди седмица му смених местоживеенето с по-топло, в таванско помещение е, вътре температурата варира между 20-25 градуса, а преди беше между 15-20. Птицата се храни, къпе се, жизнена е. Клетката е голяма, даже мисля, че не е за канарчета, а за някаква по-голяма птица. Канарчето прескача от клон на клон в летеж. Единственият проблем мисля, че е прекомерната дебелина на клечките за кацане, но възнамерявам скоро да ги сменя.
Смесвам храната му с перлите за пеене на Витакрафт, давам му жълтък: никакъв ефект. Не желае (не обича?) плодове и зеленчуци, едва хапва ябълка и краставица: марули, глухарчета, чушки никога не е обичал. При провокация от звука на течаща вода, прахосмукачка и музика, причуруликва, но тихичко. Моля, дайте ми някакви идеи, за да мога да помогна на моя любим Оскар. За момента няма как да прикача снимка, но при първа възможност ще го направя.
Благодаря предварително:
Марина
Marinki
нов
нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Юни 07, 2010 4:42 pm

Re: Евентуален проблем с пеенето?

Мнениеот shikata » Сря Яну 18, 2012 5:13 pm

Много са факторите, а и след последното местене пак може да хвърли перо.Пробвай с витамини, АД3Е, канара като е почивка може и да не пее, трябва малко да го подгони хормона.И не на последно място на колко години е тази птица, това понякога също има значение.Друго, като писука дрезгавее ли?На колко часа е светло деня?
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ
 
Мнения: 1069
Регистриран на: Сря Юни 04, 2008 9:06 pm

Re: Евентуален проблем с пеенето?

Мнениеот Marinki » Сря Яну 18, 2012 7:08 pm

Канарът е на три години.
Светлината влиза от капандура непосредствено върху клетката. Т.е. тя е на най-светлото място в стаята. В какъв вид се продават тези витамини? Откъде да ги взема, как да ги давам?
Няма дрезгавост в пиукането, звукът е с начало и край, силен е. Когато обаче прочуруликва, сякаш се "гласи" да запее, е тих и кратък, около 3-5 секунди. Преместих го наскоро, а той не пее още от лятото. Ако му взема женска дали ще се променят нещата? И ако да - откъде да взема и нея? Много съм против да купувам птици от зоомагазини. Най-малкото защото не умея да различавам пола им.
Благодаря за отзивчивостта :D
Marinki
нов
нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Юни 07, 2010 4:42 pm

Re: Евентуален проблем с пеенето?

Мнениеот nightingale » Сря Яну 18, 2012 8:41 pm

Не купувай женска.
Факторът светлина ,който всъщност е най важният , се контролира съвсем лесно , но трябва да е и грамотно.
Възходящото покачване на светлинният ден играе огромна роля.
Но това не значи че ако птицата не е пеела при ден 14 часа , ще запее ако се постави на 16 часа ден.
Тук се вземат и други важни неща под внимание, като например деактивирането на хормоните и респективно желанието за пеене , в какви условия и по какъв начин е протекло.
За сега нека канарчето ти остане на същото място.
Ако то е физически здраво и се намира в кондиция , ще запее.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител
 
Мнения: 3880
Регистриран на: Чет Юни 05, 2008 10:30 pm

Re: Евентуален проблем с пеенето?

Мнениеот Marinki » Съб Яну 21, 2012 11:01 am

Добре, чакам го Оскар да запее :)
Тази сутрин пак се пробваше. Като разакордирано пиано е. Не знам терминологията за назоваване на звуци, но неговото е едно тихо рррррррррр, после циу-циу-циу-циу в различни октави. Много закратко и пак тихо.
Хубав ден!
Marinki
нов
нов
 
Мнения: 3
Регистриран на: Пон Юни 07, 2010 4:42 pm

Предишна

Назад към Цветни канари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron