Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Линеене при канарче

Модератори: sandan, христо абаджиев

Линеене при канарче

Мнениеот Poli » Нед Юни 14, 2009 7:00 pm

Знам ,че линеенето при канарчетата е през най - топлите седмици на лятото,но не съм наясно колко време горе - долу продължава. Според мен най-топлите месеци са юли и август,но сега е средата на юни , а на моето канарче започват да му падат перата. Това притеснително ли е или е нормално? :think:
Аватар
Poli
потребител
потребител

Мнениеот seb » Пон Юни 15, 2009 9:18 am

Нормално е, това са най-топлите месеци.Но в статийте на форума, четох, че ако линеенето продължи 12 седмици, или 3 месеца трябва да го заведеж на ветеринарен лекар!
seb
потребител
потребител

Мнениеот Poli » Пон Юни 15, 2009 10:38 am

Добре. Мерси! Значи до дванайсет седмици е нормално. :!:
Аватар
Poli
потребител
потребител

Re: Линеене при канарче

Мнениеот nightingale » Вто Юни 16, 2009 10:55 pm

Poli написа:Знам ,че линеенето при канарчетата е през най - топлите седмици на лятото,но не съм наясно колко време горе - долу продължава. Според мен най-топлите месеци са юли и август,но сега е средата на юни , а на моето канарче започват да му падат перата. Това притеснително ли е или е нормално? :think:
Най силно влияние от всички външни условия играе светлината. Така ,че заблуждаваш се. Канарчетата а и много от птиците започват да линеят когато светлинният ден започва да намаля.Има много причини за ненавременното сменяне на перата. Няма да се спирам на тези предизвикани от здравословени проблеми. Най честите са:стрес, резки проблеми в температурата, недостатъчно въздушна влага,много дълъг или много къс светлинен ден,затлъстяване, нетипични за сезона храни и др.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Poli » Сря Юни 17, 2009 4:56 pm

Моето канарче няма такива здравословни проблеми. Обаче това, че ако линеенето продължи повече от дванайсет седмици трябва да го заведа на вет. лекар е вярно нали?
Аватар
Poli
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Юни 17, 2009 5:50 pm

Poli написа:Моето канарче няма такива здравословни проблеми. Обаче това, че ако линеенето продължи повече от дванайсет седмици трябва да го заведа на вет. лекар е вярно нали?
Не знам дали е вярно. Знам само ,че ще си бръкне във всичките дубки преди да се направи ,че му е ясна ситуацията.Ако не дай боже линеенето се проточи потърси помощ тук. Има медикаменти ускоряващи процесът на смяната на перата. Ако се наложи ще ти ги кажем . И остави тея 12 седмици. Малко е .... тъпичко.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Сря Юни 17, 2009 5:54 pm

Poli написа:Моето канарче няма такива здравословни проблеми. Обаче това, че ако линеенето продължи повече от дванайсет седмици трябва да го заведа на вет. лекар е вярно нали?

Моите канари сменяваха миналата година перата си над 16 седмици и нямах проблеми ,затова не се притеснявай напразно,остави птичката да си живее щастливо .
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот seb » Сря Юни 17, 2009 8:49 pm

Nightigale, мисля че това за линеенето не е хич тъпичко.Четох това в статията на форума погледни последния абзац на "Отглеждане".Даже е то го и линка, ако не е така, защото изобщо са го писали.

Ето заповядай, да не решиш че съм си го измислил.Може разбира се да има изключения.

http://pernati.com/for-beginners/29/44.html
seb
потребител
потребител

Мнениеот seb » Сря Юни 17, 2009 8:50 pm

Нещо не се получи сайта: http://pernati.com/for-beginners/29/44.html
seb
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Сря Юни 17, 2009 10:56 pm

seb написа:Nightigale, мисля че това за линеенето не е хич тъпичко.Четох това в статията на форума погледни последния абзац на "Отглеждане".Даже е то го и линка, ако не е така, защото изобщо са го писали.

Ето заповядай, да не решиш че съм си го измислил.Може разбира се да има изключения.

Статията е преводна така, че послушай двамата колеги които ти отговориха, можеш да им вярваш.А за статията скоро ще и направя корекции след някой консултации.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот seb » Чет Юни 18, 2009 11:29 am

Щом е така, мисля, че е време да се извиня.
seb
потребител
потребител

Мнениеот Poli » Чет Юни 18, 2009 11:30 am

Благодаря на всички за съветите.

Админ: Темата е изчистена от спам
Аватар
Poli
потребител
потребител

Назад към Условия на отглеждане