Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Докторът дилетант

Модератори: sandan, христо абаджиев

Докторът дилетант

Мнениеот nightingale » Вто Авг 25, 2009 9:47 pm

Каня ето този човек с ник на име :doctora
на дуел. Целта ми е проста. Искам да доуточним и изясним някои важни за периода на линеенето при канарчето храни. Тъй като има ''профисионален'' подпис и се е кръстил ''доктора'' съм сигорен ,че битката ще е интересна и най- вече поучителна. Въпроса е следният. Даването на цитрусовият плод лимон по време на смяна на перата. Неговите вкусови качества за канарчето и приоритет пред ябълката например.С какво е полезен и кое го прави според него''най-доброто'' нещо през този период Важно е обикновенният потребител да си направи сам своите изводи. Кое е правилно и кое не. Всъщност форумът е с образователна цел и всяка информация в него е безценна. Поправете ме ако греша! А дотогова : добре си ми дошъл на ''гюме докточре''. Да поговорим за лимонът и линеенето!!! :evil:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот doctora » Сря Авг 26, 2009 5:57 pm

Благодаря ти за вниманието, но нещо за дуели, гюмета и тем подобни си се объркал. Не очаквах, че един лимон ще се окаже препъни камък в твоите интернетски познания. Накратко, ще ти разкажа една приказка за едно дяволче (умно и отворено като теб). Вървели трима Бай Ганьовци край една река и изведнъж се показва едно дяволче от нея. Стойте, казало то.Всеки да ми каже по едно желание. На когото изпълня желанието го изяждам, а на когото не мога му подарявам замък с 1001 стаи. И така изяло двамата, а третия откъснал един къдрав косъм и накарал дяволчето да го изправи. Плюнчело косъма и опъвало но не става, повече се къдрело. Подарило замъка дяволчето и казало на Бай Ганьо да не влиза само 1001-та стая. След години, нашия решил да погледне какво има в тази стая. Отваря и гледа един сандък.След като го отворило, що да види, дяволчето още се плюнчи и опъва косъма.......
Та, някой ден ще разбереш що е лимон и ролята му при смяна на перата.....нооо един жокер, първо се запознай с физиологията на канарите!
Малиноа-bellen-винаги "L" и никога"R" ; belrol-винаги "R" и никога "L"; fluitrol-едва доловимо "R" и никога "L" ;tjokken-удари с пръст по стара порта;tjokkenrol-същото но по бързо и едва доловимо "R"
doctora
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Авг 26, 2009 8:58 pm

Еееееех времена времена. Къде отлетяха времената когато достойнството и честта се защитаваха. За втори път те чопля за този лимон и ти за втори път се оттегляш като прасе в теменужки :wink: Навява ме мисълта,че не искаш да го споделиш за да не се получи пак някой лапсус :wink: .Добре няма проблем,няма да разискваме въпроса и няма нашите съфорумци да научат кое е това ценно нещо в лимонът което го прави тъй специален. ( говоря по време на линеене) Жалко е когато се говорят неща без обосновка.Я виж Велев кви фермани ми е изписал в стремежът си да се обоснове. Както и да е това е твоя воля и твое решение. PS Темата е вече ненужна и може да бъде изтрита
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот doctora » Сря Авг 26, 2009 9:46 pm

Едно последно внимание към болната ти особа и те дарявам с безразличие. Има едно разделче "РАЗНИ". Точно като за теб. Има да учиш още многооо....Весели празници!
Малиноа-bellen-винаги "L" и никога"R" ; belrol-винаги "R" и никога "L"; fluitrol-едва доловимо "R" и никога "L" ;tjokken-удари с пръст по стара порта;tjokkenrol-същото но по бързо и едва доловимо "R"
doctora
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Авг 26, 2009 11:19 pm

Затова защото имам много да уча те предизвиках да обсъдим грешната ти представа ,че лимонът е нещо повече от морковът. Но ти като мноооого учен и запознат в сверата започна да ме обиждаш. До там ти стигат знанията .
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Авг 26, 2009 11:34 pm

nightingale написа:Еееееех времена времена. Къде отлетяха времената когато достойнството и честта се защитаваха. За втори път те чопля за този лимон и ти за втори път се оттегляш като прасе в теменужки :wink: Навява ме мисълта,че не искаш да го споделиш за да не се получи пак някой лапсус :wink: .Добре няма проблем,няма да разискваме въпроса и няма нашите съфорумци да научат кое е това ценно нещо в лимонът което го прави тъй специален. ( говоря по време на линеене) Жалко е когато се говорят неща без обосновка.Я виж Велев кви фермани ми е изписал в стремежът си да се обоснове. Както и да е това е твоя воля и твое решение. PS Темата е вече ненужна и може да бъде изтрита

Велев не го прави заради твоя милос ,а заради остналите съфоумци , които не са така обременени .
От сега на твоите постове ще отговарям така:
Когато често се срещаме с дадени хора те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен."

Паулу Коелю ("Алхимикът")
Изображение
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот doctora » Сря Авг 26, 2009 11:44 pm

Нищо лично, но човек се обижда от истината. А за знанията ми, резултатите ще покажат. Има си арена за това. Нали знаеш, на приказка всеки е майстор.
doctora
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Авг 26, 2009 11:49 pm

Ако снощи си стоял до 3 след полунощ заради съфорумците ни,да знаеш: Ти си най голямото богатство. :cool: А велев щях да забравя персонални въпроси към теб съм имал само един единствен път и на него ми отговори чак вчвра. Така че не се коси как ще ми отговаряш. АЗ няма да те питам. Схващаш нали :wink: На вместо да се дъвчиш с мен отговорио на хората които искат мнение от ветеринар. Например за залепналите очи ,ухапването от комара и гентамицинът. :D :| Просто фантазия :wink: http://pernati.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1017
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Чет Авг 27, 2009 12:04 am

Такива отговори давам в кабинета си :!
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Авг 27, 2009 12:12 am

Това искаха да разберат съфорумците ни. Д-р Велев НЕ дава отговори свързани с птиците във форумът. :D А преди малко написа,че всичко е заради тях. Противоричиш си Велев!!! :cry: Да не би да си учил и ти в градът на серният диоксид??? .Както и да е . Омръзна ми да се дъвчем и да се правим на велики. Нека спрем до тук че станахме за резил. Аз съм по-умният и ....отстъпвам. Нали се сещаш немската поговорка :wink: .
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Чет Авг 27, 2009 12:29 am

Всеки уважавщ се лекар не поставя диагнози в интернет . А това което пиша няма нищо общо с тези отговори . Радвам се че си се поучил от немската поговорката . Прилагай я по- често и ще бъдеш още по симпатичен за хората Като РЕКВИЕМ един цитат на от човек за когото намеква Гулд.
/[b]
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Чет Авг 27, 2009 12:32 am

"Dottore,Добро утро!Допълних една завършваща фраза към писмото,което ти пуснах тази сутрин.Искам да те помоля,ако имаш връзка с Тихомир-nightingale да му изпратиш това,което съм написал след неговото напускане.Той го заслужава.Качил съм писмото и в моите блогове,където продължавам да събуждам заспалите.Бъди здрав,Архитекте на опозицията.
"Петият цвят"-така е озаглавил прощалното си участие във форума,може би най-знаещият Модератор Nightingale (Славея).Петият цвят от дъгата символизира всичко онова,което човешките сетива не могат да доловят и усетят.Тъжното му писмо е резултат от някакво разочарование .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Назад към Условия на отглеждане