Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Умрели зародиши

Модератор: nikigeen

Умрели зародиши

Мнениеот AleSio » Нед Авг 10, 2008 5:37 pm

Днес реших най сетне да извадя неизлюпилите се яйца от Японките.Излюпиха едно пиле преди 5-6 дни...Яйцата бяха черни и за това ги държах толкова.Счупих ги,и трите зародишите бяха развити и готови да се излюпят,но по неизвестни за мен причини са загинали в черупката.Японките са в хола ми,на непостоянна температура.Ако е много топло пускам климатика,понякога са без климатик.Имат ваничка за къпане и редовно я ползват.Храня ги разнообразно...Каква е причината да загинат в черупката??
Вече съм част от най-новия онлайн курник
AleSio
потребител
потребител

Мнениеот fridolina » Пон Авг 11, 2008 1:03 pm

Погледни тук : Смърт в яйцето
Изображение
Аватар
fridolina
админ
админ

Мнениеот Мъро » Вто Дек 30, 2008 6:38 pm

Може да са изтуден.Когато са изтудени когато счупиш яйцето и жълтъчната торбичка не е прибрана значи са изтудени.По някой път тъкива пилета се люпят но живеят няколко дена.Най добре се гледат на чифтове в клетки използвай кутийки за гнезда с правоъгълен отвор /аз от начало ги правих от картон и тиксо на хубави стават от кутий за обувки/да са затворени и ги постилам със сено без изкуст. материали.Температурата трябва да е постоянна или с малка разлика за да може женската да коригира t в гнездото.Забелязъл съм че като е много топло по често оставят яйцата сами и за по дълго време,а за влъжноста няма проблеми сами си я регулират като се къпят и лягат мокри върху яйцата.
Аватар
Мъро
потребител
потребител

Назад към Екзотика