rookie_gyn написа:Хйде пак се започна. Никой не казва да ходят и да ги хващат / а всичките едва ли някой ще може/. В Испания случайно да са на изчезване, като ги ловят? Трябва да има някакъв регламент в цялата тази история с улова на диви птици, както е с лова на дивеч и риба. Все пак всички домашни птици все някога са били диви, нали? Ами ако някой има желание да опита развъждане на диви пойни птици, нали трябва да започне все отнякъде и с няколко диво уловени птици. Щом като има желание момчето нека да гледа такава птица. Все ще се намери кой да му даде. Сега може да прочете, да научи това онова и на есен вече запознат да си вземе и гледа. А може и да си вземе някое паднало сираче. В нашия град редовно има по улиците изпаднали малки от гнездата стига да има желание, знания и възможности да им бъде приемен родител. Не се сърдете но не бива всички които отглеждат диви птици да се слагат под общ знаменател и се дамгосват като унищожители на
орнитофауната нанасящи й непоправими щети.
Че то си има регламент - ловът просто е забранен , защо е толкова трудно да се разбере това ? Даже би трябвало човека да отиде при приятеля си и да му каже : " Пускай ги , не може от природата ! " Не се сърдя и не съм сложила никъде тези , които гледат диви птици под един знаменател ( покажи ми къде съм го написала ) . Но не съм съгласна с теб , че трябва да започне с няколко дивоуловени птици , защото след една седмица ще има няколко мъртви дивоуловени птици ( особено като човек , който никога не се е занимавал с това ! )
Ще ти го кажа още веднъж , надявам се да ме разбереш правилно - не от природата , ( не и от пазара току що уловени ) а от някой , който си ги гледа в къщи , който може да му обясни как и със какво се хранят , от някой , до когото може да се допита когато изникне проблем ( просто защото родените и отрасли в кафез птици са малко по-спокойни от дивите си събратя и не е нужно човек тепърва да ги приспособява към нова храна )
Сега разбираш ли ме ?
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин