Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

къдънка-щиглец

Всичко което се отнася за птиците, но не попада в категориите на другите форуми

Модератори: nikigeen, Serinus

къдънка-щиглец

Мнениеот vlado924 » Нед Апр 26, 2009 7:36 pm

Щиглец - Къдънка

наскоро един от моите приятели ходеше на лов за къдънки и ме викна с него на аз имах работа и ме отидох.но като се върна с уловът , на мен много ми харесаха . от тогава искам да си имам поне една у нас но не знам как. много често ги вида по улицата и купнея да имам . Много ще ми помогнете ако предложитъе някви идеи как да се здобия с тях...
Аватар
vlado924
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пон Апр 27, 2009 3:55 am

Радвай се , че все още можеш да ги виждаш по улиците , че както е тръгнало и всеки си лови по някъде от нещо , кога му скимне или пък когато има време , то в скоро време ще останат само врабчетата и ти ще разправяш на внуците какви птички си виждал , когато си бил млад !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Пон Апр 27, 2009 9:49 am

Ловът е най-малкото зло което може да предизвика изчезването на дивите пойни птици и в частност щиглеците.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пон Апр 27, 2009 11:37 am

rookie_gyn написа:Ловът е най-малкото зло което може да предизвика изчезването на дивите пойни птици и в частност щиглеците.

Не знам какво за тебе е малко и какво е голямо зло - птиците са защитени и техния лов е забранен !

Чети тук , ако не го знаеш , да го научиш , ако си го забравил , да си го припомниш :

:arrow: http://www.birdsinbulgaria.org/news.php?id=486
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Re: къдънка-щиглец

Мнениеот shikata » Пон Апр 27, 2009 11:58 pm

vlado924 написа:Щиглец - Къдънка

наскоро един от моите приятели ходеше на лов за къдънки и ме викна с него на аз имах работа и ме отидох.но като се върна с уловът , на мен много ми харесаха . от тогава искам да си имам поне една у нас но не знам как. много често ги вида по улицата и купнея да имам . Много ще ми помогнете ако предложитъе някви идеи как да се здобия с тях...

Моето мнение, е че първо трябва да добиеш опит с канарчета, защото отглеждането на диви птици изисква познания, иначе им подписваш в повечето случай смъртната присъда.А предполагам това е последното което искаш.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот nightingale » Сря Апр 29, 2009 12:09 am

rookie_gyn написа:Ловът е най-малкото зло което може да предизвика изчезването на дивите пойни птици и в частност щиглеците.
Ловът е едно от многото злини които могът да сполетят дивите птици.От него по голямо зло са изчезване на естествената им среда и повторно''обявяване на вредни и полезни видове''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Сря Апр 29, 2009 2:01 pm

И аз това имах предвид - изчезването на естествената им среда, на първо място. На второ място е употребата на химикали /петстициди, инсектициди, провеждането на дератизация/ в селското стопанство води до такава висока смъртност при насекомоядните особено, че уловът им е само капка в морето. Добре, че в нашия край не се сее, а и строителството замря. А за сайта който, ми показа Паулина съм запознат с него и смятам, че в него има по-голяма доза популизъм отколкото някакъв практически ефект.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Апр 30, 2009 1:18 pm

Добре де , изловете ги всичките , че да не могат да умрат от пестициди , по-добре да си умрат в кафеза . Може би тогава извинението за тяхната смърт ще е по-невинно !!!

:twisted:
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Чет Апр 30, 2009 3:09 pm

Хйде пак се започна. Никой не казва да ходят и да ги хващат / а всичките едва ли някой ще може/. В Испания случайно да са на изчезване, като ги ловят? Трябва да има някакъв регламент в цялата тази история с улова на диви птици, както е с лова на дивеч и риба. Все пак всички домашни птици все някога са били диви, нали? Ами ако някой има желание да опита развъждане на диви пойни птици, нали трябва да започне все отнякъде и с няколко диво уловени птици. Щом като има желание момчето нека да гледа такава птица. Все ще се намери кой да му даде. Сега може да прочете, да научи това онова и на есен вече запознат да си вземе и гледа. А може и да си вземе някое паднало сираче. В нашия град редовно има по улиците изпаднали малки от гнездата стига да има желание, знания и възможности да им бъде приемен родител. Не се сърдете но не бива всички които отглеждат диви птици да се слагат под общ знаменател и се дамгосват като унищожители на орнитофауната нанасящи й непоправими щети.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пет Май 01, 2009 2:19 am

rookie_gyn написа:Хйде пак се започна. Никой не казва да ходят и да ги хващат / а всичките едва ли някой ще може/. В Испания случайно да са на изчезване, като ги ловят? Трябва да има някакъв регламент в цялата тази история с улова на диви птици, както е с лова на дивеч и риба. Все пак всички домашни птици все някога са били диви, нали? Ами ако някой има желание да опита развъждане на диви пойни птици, нали трябва да започне все отнякъде и с няколко диво уловени птици. Щом като има желание момчето нека да гледа такава птица. Все ще се намери кой да му даде. Сега може да прочете, да научи това онова и на есен вече запознат да си вземе и гледа. А може и да си вземе някое паднало сираче. В нашия град редовно има по улиците изпаднали малки от гнездата стига да има желание, знания и възможности да им бъде приемен родител. Не се сърдете но не бива всички които отглеждат диви птици да се слагат под общ знаменател и се дамгосват като унищожители на
орнитофауната нанасящи й непоправими щети.

Че то си има регламент - ловът просто е забранен , защо е толкова трудно да се разбере това ? Даже би трябвало човека да отиде при приятеля си и да му каже : " Пускай ги , не може от природата ! " Не се сърдя и не съм сложила никъде тези , които гледат диви птици под един знаменател ( покажи ми къде съм го написала ) . Но не съм съгласна с теб , че трябва да започне с няколко дивоуловени птици , защото след една седмица ще има няколко мъртви дивоуловени птици ( особено като човек , който никога не се е занимавал с това ! )

Ще ти го кажа още веднъж , надявам се да ме разбереш правилно - не от природата , ( не и от пазара току що уловени ) а от някой , който си ги гледа в къщи , който може да му обясни как и със какво се хранят , от някой , до когото може да се допита когато изникне проблем ( просто защото родените и отрасли в кафез птици са малко по-спокойни от дивите си събратя и не е нужно човек тепърва да ги приспособява към нова храна )

Сега разбираш ли ме ?
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Назад към Общо за птиците