Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Захранване на бебета зебра амадини

Модератор: nikigeen

Захранване на бебета зебра амадини

Мнениеот амадинчо » Вто Май 26, 2009 10:59 pm

Здравейте.Аз, но ми мисля че не само аз съм имал подобен проблем.А проблемът е че при смяната на храната или при нещо друго неопитните родители спират да изхранват малки.Като се вземат малките какво се прави?Написах тази тема не само за мен но мисля че ще е полезна и на други хора.Благодаря предварително !
Аватар
амадинчо
потребител
потребител

Мнениеот fridolina » Съб Май 30, 2009 10:20 pm

Изображение
Аватар
fridolina
админ
админ

Мнениеот Paulina » Съб Май 30, 2009 10:56 pm

Към горния линк искам да допълня , че малко или много нарочно изтрих моя филмов материал и снимките , защото тогава получих доста отрицателен отговор от съфорумник ( той после се извини ) .

Но затова пък клипчетата от youtube са също доста нагледни !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Съб Май 30, 2009 11:07 pm

Paulina написа:

Към горния линк искам да допълня , че малко или много нарочно изтрих моя филмов материал и снимките , защото тогава получих доста отрицателен отговор от съфорумник ( той после се извини ) .

Но затова пък клипчетата от youtube са също доста нагледни !

Бих запитал Паулина, знае ли какво става с голите просени семенца в храносмилателният тракт на тези малки същества,защото тя сигурен съм резултатът го е виждала.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Май 30, 2009 11:26 pm

guld написа:Бих запитал Паулина, знае ли какво става с голите просени семенца в храносмилателният тракт на тези малки същества,защото тя сигурен съм резултатът го е виждала.

Не знам точно на къде се обръща темата , но преди да дам чисти , голи просени семенца на малките ги захранвам със специалната храна за новоизлюпени . Та за нея се казва ,че предразполага храносмилателният тракт да започне ( чрез разните му там лактобацили и пробиотика ) своята нормална дейност . А семената също ги давам меки ( престояли в гореща вода ) и пак с каша от специалната храна . По този начин " резултатът ", който се вижда върху салфетката досега винаги е бил такъв , какъвто трябва да бъде .

:cool:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Съб Май 30, 2009 11:33 pm

Paulina написа:
guld написа:Бих запитал Паулина, знае ли какво става с голите просени семенца в храносмилателният тракт на тези малки същества,защото тя сигурен съм резултатът го е виждала.

Не знам точно на къде се обръща темата , но преди да дам чисти , голи просени семенца на малките ги захранвам със специалната храна за новоизлюпени . Та за нея се казва ,че предразполага храносмилателният тракт да започне ( чрез разните му там лактобацили и пробиотика ) своята нормална дейност . А семената също ги давам меки ( престояли в гореща вода ) и пак с каша от специалната храна . По този начин " резултатът ", който се вижда върху салфетката досега винаги е бил такъв , какъвто трябва да бъде .

:cool:

Да ,резултатът на салфетката ще е такъв ,но само след прахообразните храти.Защото опитай се да разтриеш неколкократно промито с топла вода голо просце със салфатка.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Май 30, 2009 11:41 pm

guld написа:Да ,резултатът на салфетката ще е такъв ,но само след прахообразните храти.Защото опитай се да разтриеш неколкократно промито с топла вода голо просце със салфатка.

Без бебешката храна не става ! Както вече казах , тя е необходима , за да може "стомахчето" да заработи нормално ! Защото иначе семената не могат да се пеработват !

И за това винаги се чудя , защо хората плачат , когато си захранват новоизлюпените птици с яйце и сухар и после се чудят защо малките умират . . .
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Съб Май 30, 2009 11:42 pm

Време е Паулина да премине към гилдията на модераторите!
Доказа качества ,устоя на бури от дебати и не на последно място един от хората на когото се крепи форума.
А за просцето просто подскажи възрастта от която го прилагаш, за да няма разочаровани.Нека си дохранват с готовите изпитани рецепти.Тази крие рискове за здравето на голишарчетата.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Май 30, 2009 11:55 pm

guld написа: . . . А за просцето просто подскажи възрастта от която го прилагаш, за да няма разочаровани.Нека си дохранват с готовите изпитани рецепти.Тази крие рискове за здравето на голишарчетата.

Трудно е да се каже : "от третия или от петия ден " , просто защото това зависи от големината и състоянието на малките ! Аз определям просто на око , като в началото са винаги най-малките семена и не повече от 2 - 3 на брой , като количеството се покачва бавно и постепенно . Рискове за здравето поне аз не виждам ( при условие , че се започне с бебешката храна ) .
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот амадинчо » Нед Май 31, 2009 1:36 pm

Благодаря, за отговора, но със какво ги захранвате[/img]
Аватар
амадинчо
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Нед Май 31, 2009 1:59 pm

амадинчо написа:Благодаря, за отговора, но със какво ги захранвате[/img]

Аз лично захранвам с NutriBird A 21

Виж доста надолу в линка :

http://apdcanari.com/index.php/?p26
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот kreizo » Чет Ное 19, 2009 4:26 pm

Бях чел, че за нормалното излюпване на снесените яйца периода е около 14 дни. Нашите ги излюпиха след повече от месец. Възможно ли е това да е проблем и трябва ли да предприема нещо по-специално за пилетата или просто да оставя родителите им да се грижат за тях?
kreizo
потребител
потребител

Следваща

Назад към Екзотика