Страница 1 от 1

Болни канари!

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 25, 2013 4:00 pm
от coker
Здравейте!
Казвам се Иван, от Пловдив съм, живея в Берлин.
Гледал съм канарчета преди повече от 15 години и съм позабравил някои неща.

Преди 2 дни реших да си взема двойка канари. Седнаха на компа и разгледах обявите, имаше доста хубави и здрави птичета, но вниманието ми привлече един чифт. Те изглеждаха, малки, раздърпани и болнави. Веднага реших да ги взема. Обадих се на посоченият номер и след 20 минути пилетата бяха мои. Клетката в която живееха птиците беше в ужасно състояние - кацалки, поилки и хранилки бяха яко насрани и зацапани, самата храна и вода също, носеше се супер гадна воня от клетката. Веднага купих нова клетка, храна и витамини..... настъргах им и морков.
След като се изкъпаха във ваничката, хапнаха и пийнаха заспаха. На следващият ден видимо поуспокоени мъжкият издаде първите си звуци, а днес дори запя :) Режейки им нокътчетата видях, че липсват перца от главичките и на двете птичета, а вратлето на женската беше изцяло голо.
Веднага в съзнанието ми изникна една гадна думичка - пухоперояди(преди години съм се сблъквал с тях).

Дали диагнозата ми е правилна или може да е нещо друго? Моля да споделите какво мислите.

Преди някой да започне да ме "храни" ще го помоля да се замисли. Всеки може да се държи като див селянин и да псува като каруцар....

В това съобщение са събрани представянето, въпросът и молбата ми.
Ще се радвам те да бъдат приети нормално и тук да срещна хубави хора.

Поздрави
Иван Гинчев

Re: Болни канари!

МнениеПубликувано на: Сря Сеп 25, 2013 4:30 pm
от иван росинов
Може би още не са завършили периода на линеенето! Така че продължавай с витамините, както е описано на опаковката че и тяхното предозиране е опасно.