За тези които ще пускат птиците си края на февруари и началото на март вече е време да помислят за подготовка на мъжките
Модератори: sandan, христо абаджиев
христо абаджиев написа:Аз вече съм готов с първите покълнеци от шафран репко и нигер.Всичко по отделно.Вчера наредих и кутиите на поините лутина бурката и туркоазовите неофеми.
fridolina написа:Емо, мъжките ти разделени ли зимуват или ги разделяш със започване на подготовката им?
sandan написа:христо абаджиев написа:Аз вече съм готов с първите покълнеци от шафран репко и нигер.Всичко по отделно.Вчера наредих и кутиите на поините лутина бурката и туркоазовите неофеми.
И аз ги почнах преди 2 седмици
Dr. Velev написа:Чували ли сте за кус-кус , който се дава на канарите . Работя по тази схема от три години . Разбира се не съм го измислил аз . За първи път метода го срещнах в книгата на една американка ЛИНДА ХОГАН .Нейните материали са насочени напълно към практиката на отглеждане на канарчета. Написана е много достъпно . Кнгета ми е подарък от един американски колега ZAHARIEV VAKLIN = Та на въпроса кус-куса се сварява 10минути , водата се отлива . Ако оцветявате птиците слагате оцветителя , който прекрасно се разстваря и попива в зрънцата . Към този кус кус прибавям 1/2 от яйчната смеса CE DE ,ORLUKS или друго. Към тази смес добавям витамини , пробиотици и всички други илачи .
След което поставям за 1/2 кг. общо мека храна - една супена лъжица соево олио , още по добре е сусамово , ленено,оризово или орехово /доста скъпо е ,но вече го има / През развъдния сезон в сухата яйчна смеска прибавям и твърдо сварено яйце , което смилам със сухата субстанция в миксер/ Птиците прекрасно приемат кус-куса - лесно смилаема въглехидратна храна , даваща енергия на птиците . Покълнатите семена добавям в тази готова микс храна 1/4 от нейния обем. С това захранвам птиците в подготвителния период и след това по време на размножаването . Докато мътят женските силно редуцирам меката храна , за да незатлъстяват . След като веднъж птиците свикнат с кус-куса , който им става любим , чрез него давам разни витамини , лекарства и "магии ". Не ги добавайте "М" когато женските хранят , защото променят вкуса и може да стане фал с малките . Добавям и нещо друго , което научих от Световното в Блгия.
Спирулина - прочетете в Гугал.
Миналата година имаши вносен кус-кус , който не се налага да се вари /внос от Иван Хасково / той е скъп 8 лв./ беше/ . Кус- куса в скъпите маркети достига 3 лв и нещо килограма . Купувам го на малки разфасовки , най -добър е италианския ,след това гръцкия , и после , лицензирания български .
Какво то знам ще ви го кажа защото мразя монополистите , които се правят на важни и велики , а в същност са комплексари .
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта