Страница 2 от 5

МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 6:11 pm
от sandan
perta , приготвянето на кус-куса отнема точно 10 минути.Ако това е много карай без него.

МнениеПубликувано на: Нед Яну 11, 2009 8:59 pm
от perta
:D ами браво на вас, ако успявате да приготвите всичко за 10 мин, аз явно не съм толкова организирана!
Но пък при положение, че вече се продават всякакви готови храни наистина, не е страшно! :wink:

МнениеПубликувано на: Пон Яну 12, 2009 2:46 am
от todpetrov
искам да попитам нещо колеги казахте не вземайте Българското като чуя тези думи и други като италианският и гръдският бил по - хубав болно ми става да знаете направо нещо в мен се къса така , като се говори за българското :( . Сега ще ви кажа ,че кус кус най добре сам да си направи човек но е трудно няма спор проста рецепта но не е лесно за изпълнение казвам го защото съм завършил хлебни и сладкарски изделия и малко или много разбирам та който и да е кус кус в момента всичкият е само химия няма яйца в днешният кус кус само химия !!! и аз ще пробвам да дам на мойте канари да видя как ще реагират на това и ще пробвам с български кус кус :)

МнениеПубликувано на: Пон Яну 12, 2009 6:22 pm
от sandan
Преди година при изследване на български кус-кус откриха плесени и затова ти препоръчва БАВ гръцки или италиански :wink:

МнениеПубликувано на: Вто Яну 13, 2009 12:01 am
от Dr. Velev
todpetrov написа:искам да попитам нещо колеги казахте не вземайте Българското като чуя тези думи и други като италианският и гръдският бил по - хубав болно ми става да знаете направо нещо в мен се къса така , като се говори за българското :( . Сега ще ви кажа ,че кус кус най добре сам да си направи човек но е трудно няма спор проста рецепта но не е лесно за изпълнение казвам го защото съм завършил хлебни и сладкарски изделия и малко или много разбирам та който и да е кус кус в момента всичкият е само химия няма яйца в днешният кус кус само химия !!! и аз ще пробвам да дам на мойте канари да видя как ще реагират на това и ще пробвам с български кус кус :)


Много бих се радвал ако я споделиш с нас . Лично аз не се страхувам от сложните неща ,само с труд и знания се получават резултати . Можем да си го поизвеждаме / не аз / за нашите нужди и любители - Давам ти идея , която ще подкрепа на ниво Асоциация . Така и така си пазарувамаме какво ли не заради нашите любимци . Тази година спрях цигарите и финансовия потенциал от там насочвам за екстри за канарите .

МнениеПубликувано на: Вто Яну 13, 2009 3:02 pm
от fridolina
todpetrov написа:искам да попитам нещо колеги казахте не вземайте Българското като чуя тези думи и други като италианският и гръдският бил по - хубав болно ми става да знаете направо нещо в мен се къса така , като се говори за българското :( . Сега ще ви кажа ,че кус кус най добре сам да си направи човек но е трудно няма спор проста рецепта но не е лесно за изпълнение казвам го защото съм завършил хлебни и сладкарски изделия и малко или много разбирам та който и да е кус кус в момента всичкият е само химия няма яйца в днешният кус кус само химия !!! и аз ще пробвам да дам на мойте канари да видя как ще реагират на това и ще пробвам с български кус кус :)

За да са качествени макаронените изделия (паста), в частност кус-кус, и да не се слепват след сваряване, трябва да са приготвени от твърда пшеница. Ако обърнете внимание на опаковките на италианската и гръцката "паста" пише: from 100% durum wheat semolina.
Българските макаронени изделия се приготвят от мека пшеница, която е подходяща за хляб, но не и за паста.

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 6:01 am
от todpetrov
За рецепта немога да кажа забравих я , мина много време от както бях ме на практика в макаронени те фабрики тук в Добрич там главният технолог ни обясняваше как става всичко и съставки но млади хора на никой не му бе до това да учи рецепти и то за макарони ;( , когато казах проста рецепта имах в предвид малкият асортимент от продукти , но пропорцийте е там е друго нещо! Елена немога да те разбера какво искаш да кажеш с " твърда пшеница " има фуражна и хлебна все пак си от нашият край и сигурно знаеш ,че най доброто е тук от тези култури ;) сещам се само ,че технолога бе споменал ,че за вътрешният пазар с цел по ниски цени времето за изсушаване на макароните е намалено и поради този факт се получава съмото разкашване но това след като се отвори пакета с макарони и се постави в тава при умерено загрята фурна за няколко мунути може да се избегне , а в България Гърция и Италия пращат най слабите си продукти колеги само това ще ви кажа иначе няма как да са конкуренция на нашите :) плесен може да е открита защото са я търсели но ако започнат да търсят химия във вносните незнам , какво може да се случи ;( . Мразете ме но съм много за българия и понякога съм сляп от това чуство дори да съм в мизерия искам да си умра тук :) на робна почва !!!

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 11:58 am
от Dr. Velev
Сега взех един пакет български кус -кус "Спектър " Варих го 7-10минути
След това го изцедих и промих. Резултата е много по-добър . Зрънцата на българсият К-К са малко по големи . Задавам въпрос на специалиста ?
Какъв е този кус -кус / наричат го още и Руск - не е оформен като зърънца , без варене след добавяне на вода , сок или друга течност става една много пухкава , рехава субстанция и птиците се убиват да го ядат , вече не си спомням цената в Белгия , но за нас беше доста скъп. Казвам за нас ,защото където и да отидеш в Европа , дори и в Гърция едно мижаво кафенце струва най-малко 2 евро .

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 5:10 pm
от todpetrov
Докторе аз не разбирам много само това ще ви кажа незнам не съм чувал все пак от България навън не съм си показвал носа и немога да кажа нищо за което се извинявам :oops: . А се надявам ,че не се заяждате с мен :roll:

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 8:54 pm
от perta
А вижте какво казва Уикипедия за кус-куса:
Кус-кус :mrgreen:

Май истинския кускус няма съвсем нищо общо с това, с което сме свикнали в България!

МнениеПубликувано на: Сря Яну 14, 2009 10:14 pm
от Dr. Velev
todpetrov написа:Докторе аз не разбирам много само това ще ви кажа незнам не съм чувал все пак от България навън не съм си показвал носа и немога да кажа нищо за което се извинявам :oops: . А се надявам ,че не се заяждате с мен :roll:


Толкова ли страшен изглеждам , аз не се заяждам с добрите хора , само гаднярите , а вие по всичко личи сте добър и честен човек .
Споделям само това което съм видял и опитал . Сандан беше с мен и на връщане те с Вальо носиха птиците и изпробваха този РУСК. Би било добре някои от тези продукти да достигат до нас , макар и скъпи . Така стана и със всички продугки на Верселе Лага , които се внасят вече у нас. Най- горещо ви препоръчвам препарата ОПТИБРИ.Съдържа витамини микроелементи и много други неща той е прекрасен за развиване на птицити . Нее скъп.

МнениеПубликувано на: Чет Яну 15, 2009 4:44 pm
от nightingale
Разликата в домашно приготвения кус кус е, че се прави от истински яйца,докато във фабрично произведения се работи с яйчен прах.Всеки знае бабите ни от какво пекоха целувките навремето.Загледайте се сега в пакетираните продукти като тези сладки и много други дали има яйца.Всичко се прави от яйчен прах.Не само, че е по-евтино но и удължава срока на годност.Натуралните храни отдавна отстъпиха мястото си на синтетиката и искуствените продукти.Като се замисля имаше една реклама за ''истинските кремвиши от месо'' ,САЧИ мисля че бяха.Ами тея истински кремвиши струват за килограм точно 4 пъти по- малко от едно кило свинско.Най- вредните съставки на съвременните храни обаче си остават консервантите.Ако при нас хората те се натрупват под формата на токсини,то при птиците имат и много по-опасният канцерогенен ефект.''Бързо-лесно-вкусно'' е нож с две остриета. PS. като наближи великден пробвайте да си купите козунак който е приготвен с яйца :D :D :D .