Майка ми му е специалист. И на мен ми се вижда сложно, но пък крайния резултат наистина си заслужава.Paulina написа:Това , със суровото обезкостяване е май доста сложна процедура . . .
Майка ми му е специалист. И на мен ми се вижда сложно, но пък крайния резултат наистина си заслужава.Paulina написа:Това , със суровото обезкостяване е май доста сложна процедура . . .

shikata написа:С риск да скочите против мен предлагам темата да бъде приключена и изтрита.Малко не върви да обсъждаме пилешко печено тук (не че не го ядем всички) при условие че се събираме в форума от любов към птиците

guld написа:shikata написа:С риск да скочите против мен предлагам темата да бъде приключена и изтрита.Малко не върви да обсъждаме пилешко печено тук (не че не го ядем всички) при условие че се събираме в форума от любов към птиците
Изглежда,темата бе създадена точно поради тази причина.Да покаже колко е грозно точно тук да се гледа на пернатите не с любов ,а от апетит.

shikata написа:
Знам ли вече и аз какво да мисля

http://www.cuisinebulgare.com/nightingale написа:Oбичаната ми сестричка с която много се гордея има издадени готварски книги . От доста отдавна тя е френски гражданин и комбинацията на рецепти в които се преплитат изтънченоста на френската кухня с вълшебно пикантния Български вкус явно са сполучлива комбинация. Ето един скорошно създаден нейн сайт. Ако някой се затрудни с превода да свирка.

Zent написа:
То няма и нищо за мислене.
В някои американски и английски сайтове има такива раздели.
В сайтовете на Стара Европа - не съм видял.
Ако има интерес - темата ще се разрасне, макар като
гледам как върви - просто сама ще отиде в забвение.
Между другото докато си търся птици ми направи впечатление, че
в много от немските обяви продавача изрично уточнява, че не изпраща птиците по куриерска служба а иска директно среща с купувача. Това е изключително за едрите породи. А там имат невероятно добра система за изпращане с куриерска фирма на животни, при това за жълти стотинки спрямо стандарта им.
Понеже съм си любопитен - попитах.
Казаха ми директно - за да не отидат в тенджерата, защото понякога цената на един голям петел брама е 10 евра а за толкова и бройлер не можеш да си купиш.

Paulina написа:Извинявай , пак трябва да ти се противопоставя , но какво да се прави , като не мога да се съглася с теб по темата ! Транспорта на дребните животни започва от 35 евро , а нагоре няма поставени граници ! А това не са жълти стотинки дори и за германският стандарт ! Животните в Германия не се транспортират просто в един кашон от банани , а си има точно определени стандарти , които се спазват - транспортните кутии са много скъпи и винаги са за еднократна употреба ( заради предпаза от болести ) . Много от продавачите не изпращат животните по куриерска фирма , просто защото ти го получаваш живо , но му се обаждаш по телефона и му казваш , че животното е умряло по пътя и му искаш заместител защото си си го платил ( разбира се не ти , но бабаити има на всякъде по света !!! ) ! И ако той ти каже "изпратете ми мъртвото животно да го видя " можеш да му кажеш " добре , ама на ваша сметка , защото е рекламация " !
И това , че го купуваш директно на място не е гаранция , че няма да попадне в тенджерата - когато заплатиш животното то вече е твое и можеш да правиш с него каквото си искаш !
А дебелите бройлери в магазина са някъде около 3,50 ( +,- ) !

Zent написа:
1. Много добре съм запознат с изискванията на ЕС за транспортиране на живи животни защото имам издаден сертификат за такава дейност
и съм си губил времето да ходя на курсове за да ми го издадат. Така, че Регламент N1 от 2005 година ми е познат в детайли.
2. Куриерските служби имат няколко вида клетки за транспортиране на животни - за по леки пратки имат евтини от велпапе и за по тежките пратки - от дърво, тоест от шпертплат, и те са по скъпите.
4. Ако се вгледаш в обявите за продажба на птици /също и на яйца/ би трябвало да забележиш, че ВСЕКИ ПРОДАВАЧ ИЗРИЧНО УПОМЕНАВА, ЧЕ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНЦИДЕНТИ ПО ВРЕМЕ НА ТРАНСПОРТА!~
5. За да направиш рекламация за повредена пратка, без значение жива стока или вещи /срещу куриерската фирма/ трябва да си отворил пратката пред агента приносител в момента на получаване и той да състави констативен протокол за щетата. Пропуснеш ли този момент и отвориш ли пратката след това дори и куриерската фирма не носи отговорност, така, че варианта с измамата отпада както за продавача, така и за фирмата транспортьор. Другото е, че при подписване на договора за услуга с фирмата транспортьор много ясно е отбелязано в какви случаи тя поема отговорност за щетите при транспорта.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта