Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Мнениеот yuri » Вто Яну 19, 2010 1:51 am

Paulina написа:Това , със суровото обезкостяване е май доста сложна процедура . . . :think:
Майка ми му е специалист. И на мен ми се вижда сложно, но пък крайния резултат наистина си заслужава.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот shikata » Вто Яну 19, 2010 3:03 pm

С риск да скочите против мен предлагам темата да бъде приключена и изтрита.Малко не върви да обсъждаме пилешко печено тук (не че не го ядем всички) при условие че се събираме в форума от любов към птиците
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот Paulina » Вто Яну 19, 2010 3:10 pm

Недей ! Който не му пасва да не влиза !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Вто Яну 19, 2010 3:27 pm

shikata написа:С риск да скочите против мен предлагам темата да бъде приключена и изтрита.Малко не върви да обсъждаме пилешко печено тук (не че не го ядем всички) при условие че се събираме в форума от любов към птиците

Изглежда,темата бе създадена точно поради тази причина.Да покаже колко е грозно точно тук да се гледа на пернатите не с любов ,а от апетит. :cool:
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Вто Яну 19, 2010 3:30 pm

guld написа:
shikata написа:С риск да скочите против мен предлагам темата да бъде приключена и изтрита.Малко не върви да обсъждаме пилешко печено тук (не че не го ядем всички) при условие че се събираме в форума от любов към птиците

Изглежда,темата бе създадена точно поради тази причина.Да покаже колко е грозно точно тук да се гледа на пернатите не с любов ,а от апетит. :cool:

Знам ли вече и аз какво да мисля :think:
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот Paulina » Вто Яну 19, 2010 3:44 pm

Е , хайде , стига ! Дори и да си обичам онези , дето са затворени във волиерата пак отивам и си купувам птиче месо от магазина . Любовта към животното няма нищо общо с любовта към месото му ! Някой от съфорумците гледат птици ( птиче месо ) за препитание ! И въпреки това си имат любимци , които не биха заколяли , колкото и да са вкусни ! Стига да няма изцепки в темата тя би могла да се развие нормално !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Zent » Вто Яну 19, 2010 5:26 pm

shikata написа:
Знам ли вече и аз какво да мисля :think:

:cool:

То няма и нищо за мислене.
В някои американски и английски сайтове има такива раздели.
В сайтовете на Стара Европа - не съм видял.

Ако има интерес - темата ще се разрасне, макар като
гледам как върви - просто сама ще отиде в забвение.

Между другото докато си търся птици ми направи впечатление, че
в много от немските обяви продавача изрично уточнява, че не изпраща птиците по куриерска служба а иска директно среща с купувача. Това е изключително за едрите породи. А там имат невероятно добра система за изпращане с куриерска фирма на животни, при това за жълти стотинки спрямо стандарта им.

Понеже съм си любопитен - попитах.
Казаха ми директно - за да не отидат в тенджерата, защото понякога цената на един голям петел брама е 10 евра а за толкова и бройлер не можеш да си купиш.
Zent
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Вто Яну 19, 2010 11:57 pm

Oбичаната ми сестричка с която много се гордея има издадени готварски книги . От доста отдавна тя е френски гражданин и комбинацията на рецепти в които се преплитат изтънченоста на френската кухня с вълшебно пикантния Български вкус явно са сполучлива комбинация. Ето един скорошно създаден нейн сайт. Ако някой се затрудни с превода да свирка.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Вто Яну 19, 2010 11:58 pm

nightingale написа:Oбичаната ми сестричка с която много се гордея има издадени готварски книги . От доста отдавна тя е френски гражданин и комбинацията на рецепти в които се преплитат изтънченоста на френската кухня с вълшебно пикантния Български вкус явно са сполучлива комбинация. Ето един скорошно създаден нейн сайт. Ако някой се затрудни с превода да свирка.
http://www.cuisinebulgare.com/
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Яну 20, 2010 3:42 am

Zent написа:
То няма и нищо за мислене.
В някои американски и английски сайтове има такива раздели.
В сайтовете на Стара Европа - не съм видял.

Ако има интерес - темата ще се разрасне, макар като
гледам как върви - просто сама ще отиде в забвение.

Между другото докато си търся птици ми направи впечатление, че
в много от немските обяви продавача изрично уточнява, че не изпраща птиците по куриерска служба а иска директно среща с купувача. Това е изключително за едрите породи. А там имат невероятно добра система за изпращане с куриерска фирма на животни, при това за жълти стотинки спрямо стандарта им.

Понеже съм си любопитен - попитах.
Казаха ми директно - за да не отидат в тенджерата, защото понякога цената на един голям петел брама е 10 евра а за толкова и бройлер не можеш да си купиш.

Извинявай , пак трябва да ти се противопоставя , но какво да се прави , като не мога да се съглася с теб по темата ! Транспорта на дребните животни започва от 35 евро , а нагоре няма поставени граници ! А това не са жълти стотинки дори и за германският стандарт ! Животните в Германия не се транспортират просто в един кашон от банани , а си има точно определени стандарти , които се спазват - транспортните кутии са много скъпи и винаги са за еднократна употреба ( заради предпаза от болести ) . Много от продавачите не изпращат животните по куриерска фирма , просто защото ти го получаваш живо , но му се обаждаш по телефона и му казваш , че животното е умряло по пътя и му искаш заместител защото си си го платил ( разбира се не ти , но бабаити има на всякъде по света !!! ) ! И ако той ти каже "изпратете ми мъртвото животно да го видя " можеш да му кажеш " добре , ама на ваша сметка , защото е рекламация " !

И това , че го купуваш директно на място не е гаранция , че няма да попадне в тенджерата - когато заплатиш животното то вече е твое и можеш да правиш с него каквото си искаш !

А дебелите бройлери в магазина са някъде около 3,50 ( +,- ) !

:drinks:
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Zent » Сря Яну 20, 2010 12:47 pm

Paulina написа:Извинявай , пак трябва да ти се противопоставя , но какво да се прави , като не мога да се съглася с теб по темата ! Транспорта на дребните животни започва от 35 евро , а нагоре няма поставени граници ! А това не са жълти стотинки дори и за германският стандарт ! Животните в Германия не се транспортират просто в един кашон от банани , а си има точно определени стандарти , които се спазват - транспортните кутии са много скъпи и винаги са за еднократна употреба ( заради предпаза от болести ) . Много от продавачите не изпращат животните по куриерска фирма , просто защото ти го получаваш живо , но му се обаждаш по телефона и му казваш , че животното е умряло по пътя и му искаш заместител защото си си го платил ( разбира се не ти , но бабаити има на всякъде по света !!! ) ! И ако той ти каже "изпратете ми мъртвото животно да го видя " можеш да му кажеш " добре , ама на ваша сметка , защото е рекламация " !

И това , че го купуваш директно на място не е гаранция , че няма да попадне в тенджерата - когато заплатиш животното то вече е твое и можеш да правиш с него каквото си искаш !

А дебелите бройлери в магазина са някъде около 3,50 ( +,- ) !

1. Много добре съм запознат с изискванията на ЕС за транспортиране на живи животни защото имам издаден сертификат за такава дейност
и съм си губил времето да ходя на курсове за да ми го издадат. Така, че Регламент N1 от 2005 година ми е познат в детайли.

2. Куриерските служби имат няколко вида клетки за транспортиране на животни - за по леки пратки имат евтини от велпапе и за по тежките пратки - от дърво, тоест от шпертплат, и те са по скъпите.

4. Ако се вгледаш в обявите за продажба на птици /също и на яйца/ би трябвало да забележиш, че ВСЕКИ ПРОДАВАЧ ИЗРИЧНО УПОМЕНАВА, ЧЕ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНЦИДЕНТИ ПО ВРЕМЕ НА ТРАНСПОРТА!~

5. За да направиш рекламация за повредена пратка, без значение жива стока или вещи /срещу куриерската фирма/ трябва да си отворил пратката пред агента приносител в момента на получаване и той да състави констативен протокол за щетата. Пропуснеш ли този момент и отвориш ли пратката след това дори и куриерската фирма не носи отговорност, така, че варианта с измамата отпада както за продавача, така и за фирмата транспортьор. Другото е, че при подписване на договора за услуга с фирмата транспортьор много ясно е отбелязано в какви случаи тя поема отговорност за щетите при транспорта.
Zent
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Яну 20, 2010 1:28 pm

Zent написа:
1. Много добре съм запознат с изискванията на ЕС за транспортиране на живи животни защото имам издаден сертификат за такава дейност
и съм си губил времето да ходя на курсове за да ми го издадат. Така, че Регламент N1 от 2005 година ми е познат в детайли.

2. Куриерските служби имат няколко вида клетки за транспортиране на животни - за по леки пратки имат евтини от велпапе и за по тежките пратки - от дърво, тоест от шпертплат, и те са по скъпите.

4. Ако се вгледаш в обявите за продажба на птици /също и на яйца/ би трябвало да забележиш, че ВСЕКИ ПРОДАВАЧ ИЗРИЧНО УПОМЕНАВА, ЧЕ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНЦИДЕНТИ ПО ВРЕМЕ НА ТРАНСПОРТА!~

5. За да направиш рекламация за повредена пратка, без значение жива стока или вещи /срещу куриерската фирма/ трябва да си отворил пратката пред агента приносител в момента на получаване и той да състави констативен протокол за щетата. Пропуснеш ли този момент и отвориш ли пратката след това дори и куриерската фирма не носи отговорност, така, че варианта с измамата отпада както за продавача, така и за фирмата транспортьор. Другото е, че при подписване на договора за услуга с фирмата транспортьор много ясно е отбелязано в какви случаи тя поема отговорност за щетите при транспорта.

Добре де , не ми се карай !

По тази тема можем да пишем и някъде другаде , бих качила и снимки и цени , но нека тук не разваляме започнатото , че то вече стана традиция да се започне с едно , а да се завърши с друго ! Нека тук продължим темата за кулинарното изкуство !

.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Разни