refab написа:и добавя ново обстоятелство - че трябвало да дам при поучаването им 3 лева на шофьора!...
Това е практика, а не обстоятелство!!! За мен това е най евтината и удачна практика, а относно 3-те лева за шофьора, та ти явно си решил че ще се разминеш с едното мерси.
refab написа:Считам, че този факт - че трябва давам пари и за доставката, можеше да ми бъде съобщено по-рано - като част от отговора на моя изричен въпрос за това, как ще се осъществи тя!...
Предполагам, че Г.Ганев ти е съобщил, че ще ти прати птиците по шофьора на автобуса, от това би следвало сам да се сетиш, че трябва да си платиш за "услугата"
refab написа:Може би господинът е предполагал, че се разбира от само себе си, че трябва да се дават пари,
Ами той (Г.Ганев), със сигурност не е предполагал, колко дребнав ще се окажеш.
refab написа:но да беше съобщил конкретната сума предварително,
Е как да ти я съобщи предварително, след като и той самия е нямало как да я знае. Това да не ти е Еконт.
refab написа:защото хипотетично, така - пост фактум (след като вече бях превел парите за птиците) можеше да ми каже, че трябва да дам, напр. 10 лева на шофьора!?....
Ами ти така съвсем хипотетично, защо не "пална" колата и да отидеш да си ги вземеш, та да знаеш точно колко ще ти излезе транспорта и да не се чувстваш измамен.
п.п. И все пак не мога да проумея, че правиш проблем за 3 лева. Надали вече някой ще ти продаде птици....

На фалко ще отговоря, че той има известно основание да ме обвинява в дребнавост, на което от своя страна ще отвърна с контраобвинение срещу него и подобните му, в чисто балканско-българска
) и нямам нагласата да мошеничествам (вж. темата за харц ролера)!... Е, може и аз да се опитвам да прилагам някои малки търговски трикове!... Предполагам, че ще предпочитам, обаче, да не купувам от хора като теб!