Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

"Hobby Birds Ganevi" и "3 лева"!

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Re: "Hobby Birds Ganevi" и "3 лева"!

Мнениеот falco » Сря Окт 05, 2011 1:30 pm

refab написа:и добавя ново обстоятелство - че трябвало да дам при поучаването им 3 лева на шофьора!...

Това е практика, а не обстоятелство!!! За мен това е най евтината и удачна практика, а относно 3-те лева за шофьора, та ти явно си решил че ще се разминеш с едното мерси. :lol:
refab написа:Считам, че този факт - че трябва давам пари и за доставката, можеше да ми бъде съобщено по-рано - като част от отговора на моя изричен въпрос за това, как ще се осъществи тя!...

Предполагам, че Г.Ганев ти е съобщил, че ще ти прати птиците по шофьора на автобуса, от това би следвало сам да се сетиш, че трябва да си платиш за "услугата"
refab написа:Може би господинът е предполагал, че се разбира от само себе си, че трябва да се дават пари,

Ами той (Г.Ганев), със сигурност не е предполагал, колко дребнав ще се окажеш. :wink:
refab написа:но да беше съобщил конкретната сума предварително,

Е как да ти я съобщи предварително, след като и той самия е нямало как да я знае. Това да не ти е Еконт.
refab написа:защото хипотетично, така - пост фактум (след като вече бях превел парите за птиците) можеше да ми каже, че трябва да дам, напр. 10 лева на шофьора!?....

Ами ти така съвсем хипотетично, защо не "пална" колата и да отидеш да си ги вземеш, та да знаеш точно колко ще ти излезе транспорта и да не се чувстваш измамен. :wink:

п.п. И все пак не мога да проумея, че правиш проблем за 3 лева. Надали вече някой ще ти продаде птици.... :wink:
По-добре всички да те мислят за глупак, отколкото да постнеш и да разсееш всякакви съмнения!
falco
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Сря Окт 05, 2011 2:21 pm

Аз често ползвам куриери като получател на стока и винаги разноските са за моя сметка. Разноските за сметка на купувача е установена практика и при покупка се коментира само начина на транспорт.
Галин не е от хората които ще се пазарят за 5-10 лева и това което е станало според мен се дължи на неопитността на колегата refab при този начин на търговия.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот refab » Сря Окт 05, 2011 3:07 pm

sandan написа:............................ и това което е станало според мен се дължи на неопитността на колегата refab при този начин на търговия.

Съгласен съм и съм го отразил аз самият тази факт, вкл. и като частично извинение към г-н Ганев!

:D На фалко ще отговоря, че той има известно основание да ме обвинява в дребнавост, на което от своя страна ще отвърна с контраобвинение срещу него и подобните му, в чисто балканско-българска темерутщина, според която хората се скъпят за всяка обяснителна дума в (бизнес) отношенията си с другите!... Вероятно и поради душевен мързел и егоистичност, а и поради потенциален интерес (!? предпочитание другите да не са информирани - по-лесно ще се манипулират така!) , много (не всичките, естествено!) от българите имат разбирането, че след като нещо им ясно на тях, изобщо не трябва да ги е грижа, че не е известно и ясно и на другите - нека си тънат в невежество! :D

Ако търся птици, фалко, ще си купя, защото съм коректен, платежоспособен (без в никакъв случай да съм богат! :oops: ) и нямам нагласата да мошеничествам (вж. темата за харц ролера)!... Е, може и аз да се опитвам да прилагам някои малки търговски трикове!... Предполагам, че ще предпочитам, обаче, да не купувам от хора като теб! :o :D
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот g.ganev » Сря Окт 05, 2011 3:08 pm

Колеги искам да ви помоля!Нека дискусията да се развие на тема:Начини за транспорт на птиците ни в страната ,възможности и неудачи.Нека всеки сподели впечатленията си от превозвачите и Лео експрес.
Аз например до сега не съм имал проблеми с превозвачите,само дето таксите се различават.Всичко изпратено и получено от мен е било читаво.Нямам опит с Лео експрес,но мисля да опитам.
Изображение
Аватар
g.ganev
потребител
потребител

Мнениеот falco » Сря Окт 05, 2011 5:24 pm

refab написа:Е, може и аз да се опитвам да прилагам някои малки търговски трикове!...

То при тебе качеството на "търговските трикове" е в пъти по-високо, от това на стоката ти.
refab написа:Предполагам, че ще предпочитам, обаче, да не купувам от хора като теб! :o :D

То няма и как да купиш, след като аз не продавам нищо. Когато дадена птица ми омръзне, просто я подарявам.
По-добре всички да те мислят за глупак, отколкото да постнеш и да разсееш всякакви съмнения!
falco
потребител
потребител

Мнениеот refab » Сря Окт 05, 2011 5:30 pm

falco написа:
refab написа:........................................................
То при тебе качеството на "търговските трикове" е в пъти по-високо, от това на стоката ти.
.........................................

Определено към клеветник и (лигав!?) лумпен клониш!?... Докажи си твърдението, за "търговските ми трикове", ако ли не сам ще с потвърдиш това мое мнение! :D
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот falco » Сря Окт 05, 2011 6:37 pm

refab написа:ако ли не сам ще с потвърдиш това мое мнение! :D

А какво е то? :?:
falco
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Сря Окт 05, 2011 11:23 pm

За refab 3 дни бан.Казах, че няма да се церемоня с никого.falco да се спира да не го последва.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот metogu » Сря Дек 07, 2011 10:59 am

Аз искам да добавя един малък тарикатлък,който и г-н Ганев е използвал.
Това се състои точно в това да се попита шофьора колко точно ще струва пратката която пуска и да съобщи на посрещача/купувача.Аз лично един път попаднах в много кофти ситуация.Посрещах стока от София която може би струваше под 10 лв и тогава се даваха по 2-3 рядко до 5 лв на шофьора.Обаче при пристигането той ми вика "10 лв бате".Казах му че му подарявам нещата от тубата и няма да му дам никога повече от 2 лв.Той се замисли сериозно.От тогава гледам винаги да знам колко ще ми струва дадена пратка.
Хубаво е да има разговор с шофьора за цената на транспортирането,и ако не Ви оттърва да пръщате своевременно стоката за следващ автобус.
metogu
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Сря Дек 07, 2011 11:02 am

За това аз препоръчвам куриери там нещата се знаят и са сигурни
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Предишна