Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ACTA-новата заплаха в световен мащаб

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Re: ACTA-новата заплаха в световен мащаб

Мнениеот yuri » Сря Фев 01, 2012 3:53 pm

Добре. Прав си. Макар ти също да си престъпник, понеже в горния си пост ме цитираш, без да съм те оторизирал за това. Шиката също е престъпник, защото, като администратор на сайта, е позволил такава техническа възможност.
Ние задълбаваме само в един детайл, а за съжаление ACTA е много повече от това. Какво мислиш за възможността да ти се проверяват техническите устройства (примерно телефона), за това какво има в него. Как да съм сигурен, че той ще бъде проверен, за "пиратски" мелодии, а няма да се проверяват SMS-ите или разговорите и номерата с които съм говорил.

Ако си КУПЯ диск с музика, това означава ли, че не мога да го слушам, когато жена ми е в стаята или колата, защото тя не си е платила?

Това, че в отговор на въпрос, примерно Паулина цитира материали от глобалната мрежа - прави ли я престъпник?

Това, че Хр. Луканов, продава породисти кокошки от породи, които не е създал лично - прави ли го престъпник?

Не съм против защитата на авторските права, но съм против намесата в личното ми пространство и забраната да споделям.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот shikata » Сря Фев 01, 2012 4:06 pm

Ето точно това искат АСТА да знаят хората за него.Това същността на завоалиране на основното нещо заложено в това споразумение.Никой няма нищо против да бъдат защитени авторското право и творците да си получат заслуженото за труда им.Но това споразумение ще наложи постоянен мониторинг върху интернет информацията.Друго, аз ако си купя албум на едикой си певец не мога да ти го дам да го слушаш, че и двамата ставаме престъпници, действията ни няма да бъдат третирани като споделяне на информация.На телефона си имате ли закупени права за да ви звъни с еди коя си мелодия.Всичко в това число имейли, скайп, и всички начини за връзка между хората ще бъдат записвани.Друго в това споразумение, достатъчно е само някой да те обвини че му нарушаваш авторските правила и ти си виновен докато не докажеш противното( не невинен до доказване на противното).Интернет провайдърите(доставчиците ви) ще бъдат задължени задължени да записват всичко което правите в интернет и при поискване от дадена кампания да дават тези данни.Представете си до какви злоупотреби ще доведе това.Не става само въпрос за една България това е проблем в световен мащаб.Не случайно и депутата в Европейския Парламент който е отговарял за комисията която отговаря за това споразумение е подал оставка.Така че трябва да се чете всичко.Едно са идеалните цели които са поставили , съвсем друго е законовия мониторинг който искат да наложат на интернет пространство.Не се ли забелязва, има ли според вас наистина връзка че това споразумение започва да се бута много напред след събития от миналата година като Арабската пролет, движението Уолстрит.Тоест заплаха за правителствата е бързото разпространение на информация и бързото организиране на хората.Както стана и при нас с шистовия газ, а резултатите не изнасят на мнозина.Та хората не са против правото на авторите да си получат тяхното , а по какъв начин да бъде направено то.Вижте и министъра сутринта как си беше научил урока и на въпроса как му звъни телефона отговори че е само на вибрация, може би всички сме така :think:.За един ден след като това споразумение беше подписано тайно от български представител , Българското интернет общество лудна и до какво довежда това, нов скандал за правителството, ако имаше мониторинг това нямаше да го има.Другото нещо е че това е новото поколение хора и ние не можем да върнем времето назад.Това е новото поколение хора, които бързо и без граници комуникират помежду си, в мрежата намират хора със същите интереси и се съюзяват, не знам дали сте се замисляли но нещата вървят към една нова ера нещо което сме само виждали във фантастичните филми.И не можем да го променим, трябва да се нагодим към него.
И последното., пак се сетих за сутрешното интервю на Министър Трайков че това споразумения нямало да промени законите в дадена държава.Точно така не ги променя, НО всяка държава която ратифицира това споразумение се задължава да промени законодателството си така че да то да отговаря на това споразумението.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот yuri » Сря Фев 01, 2012 4:46 pm

Ако погледне в исторически план, познанието е било достъпно само за вождове, шамани, жреци , друиди и тем подобни.
През средновековието, "инакомислещите" са били изгаряни на клади и разпъвани на кръстове (Галилей, Жана Д.Арк и т.н.)
Сега, ако се замислим, колко хора управляват света. Май не са много. Та каква е ползата им, техните "икономически роби" (каквито сме ние средностатистическите хора) да са информирани?
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 6:39 pm

yuri написа:Ако погледне в исторически план, познанието е било достъпно само за вождове, шамани, жреци , друиди и тем подобни.
През средновековието, "инакомислещите" са били изгаряни на клади и разпъвани на кръстове (Галилей, Жана Д.Арк и т.н.)
Сега, ако се замислим, колко хора управляват света. Май не са много. Та каква е ползата им, техните "икономически роби" (каквито сме ние средностатистическите хора) да са информирани?

Никой не те е спрял да бъдеш информиран.
Дори напратив.
Местата където човек може да се ограмоти (стига да иска ) постоянно се увеличават.
Колко пъти ти влезе в сайта на Уики Лийк ?
И колко пъти някой те плясна през ръцете.
Ние не разпознаваме лисица от язовец , не защото ни се забранява да сме ограмотени.
Но когато се осъмним , че сме тъпи казваме ,че някой ни пречи.
Прав си. Макар ти също да си престъпник, понеже в горния си пост ме цитираш, без да съм те оторизирал за това.

Патентовай си мненията , плати си авторските права над тях и ако те цитирам отново, може да си потърсиш обещетението.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Фев 01, 2012 8:03 pm

Явно всички, освен теб разбира се, сме тъпи. Извинявай за изгубеното време.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Сря Фев 01, 2012 8:41 pm

yuri написа:Явно всички, освен теб разбира се, сме тъпи. Извинявай за изгубеното време.

Никой не ти казва че си тъп.
Опитвам се да ти обесня ,че не живеем в средновековието и познанието не е присъщо както сам се изрази на ''вождове, шамани, жреци , друиди и тем подобни''
Всеки може да бъде осведомен , стига да иска.
Ако си милиш че ние с теб живеем в бедна и абсурдна държава , защото някой ни забранява да познаваме големите икономически тайни на планетата , жестоко се лъжеш.
Ние сме такива каквито сме точно заради обратното.
А именно защото сме тесни ''познавачи по всичко''
АСТА е пример , човечеството силно да се замисли кое е по-важно - въвеждането и спазването на реда или самоунищожаването ни като човешка нация.
Няма спор ,че ще се стигне до злоупотреби, няма спор ,че ще се появи оргомна цензура, няма спор ,че човешките права ще се погазят , няма спор също така , че по начинът по, който сме я подкарали , ще направим древните МАИ най великите пророци.
Трябва да има обаче такива моменти , за да можем да се замислим ,че редът и правилата са най- важните неща за съществуването ни.
Още веднъж искам да подчертая ,че не твърдя някой да е тъп,
Но пък не сме и достатъчно умни за да проумеем ,че неспазването на авторските права рефлектира върху нашите човешки такива.
Докато единте права , както се изразих се бранят само с хуманни норми и методи, другите(авторските) се бранят и с милиарди долари.
Само един интелигентен човек ще разбере кой ще победи.
Извини ме и ти за загубеното време.
:drinks:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Чет Фев 02, 2012 12:45 am

До прозрението, какъв съм всъщност, достигнах сам и не те обвинявам в нищо.
И понеже още не съм си патентовал мнението спирам да поствам.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот КИРО » Пет Фев 03, 2012 5:24 pm

А сега си представи и такава ситуация по форумите,като имаш представа че можеш да заключиш
мнението на съответния потребител.И той не може да си го промени после.
Като нищо може да те обвини някой за използване на интелектуален труд,или както искаш го кажи.
Че админи на големи сайтове как могат да контролират те такива неща - забрави.
Но някой може да реши да изкара лев,и гледай какво става после.
Извинявай че точно теб "набутах",но искам да покажа накъде върви работата.
И до къде може да стигне де.
КИРО
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Пет Фев 03, 2012 7:01 pm

Прав си :cool: освен да затварям форума че да не бера ядове :wink: .Но споразумението не обхваща само интернет, обхваща и много други аспекти които ще засегнат- семена, лекарства.Не зная колко хора, но със сигурност докторите знаят на кое казват генерично лекарство, но със сигурност искат да съществува само еди кой си медикамент с дадена активна съставка и никакви негови по евтини генерици но с друго търговско име(тук ако бъркам с тези обяснения моля да бъда извинен все пак нямам медицинско образование)
В долния линк се обяснява и как ще бъдат засегнати и семената.
http://www.facebook.com/occupybulgarian ... 8381932981
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот shikata » Пет Фев 10, 2012 11:54 pm

И Германия замрази участието си в АСТА
http://www.dnes.bg/world/2012/02/10/i-g ... ega.151112
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот r_rusev » Съб Фев 11, 2012 12:08 pm

nightingale написа:АСТА е пример , човечеството силно да се замисли кое е по-важно - въвеждането и спазването на реда или самоунищожаването ни като човешка нация.
Няма спор ,че ще се стигне до злоупотреби, няма спор ,че ще се появи оргомна цензура, няма спор ,че човешките права ще се погазят , няма спор също така , че по начинът по, който сме я подкарали , ще направим древните МАИ най великите пророци.
Трябва да има обаче такива моменти , за да можем да се замислим ,че редът и правилата са най- важните неща за съществуването ни.
Още веднъж искам да подчертая ,че не твърдя някой да е тъп,
Но пък не сме и достатъчно умни за да проумеем ,че неспазването на авторските права рефлектира върху нашите човешки такива.
Докато единте права , както се изразих се бранят само с хуманни норми и методи, другите(авторските) се бранят и с милиарди долари.
Само един интелигентен човек ще разбере кой ще победи.
Извини ме и ти за загубеното време.
:drinks:
:D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono: :nono:
r_rusev
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Разни