Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

езерце в градината

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

езерце в градината

Мнениеот ivan_mega » Чет Мар 29, 2012 9:23 am

Моля за идеи за направата на мини езерце в градината
мисля да е някъде около 2 на 2 метъра,да има фонтанче вътре(помпичка имам) имам и рабица дебел найлон и теракол,но си нямам на представа каква е последователноста на работа.Очертавам местото,копая дупката ами след това ......
ivan_mega
потребител
потребител

Re: езерце в градината

Мнениеот TK3C-74 » Чет Мар 29, 2012 11:50 am

колега, порови се малко в интернет, има толкова много написано и снимков материал. можеш да вземеш някоя идея, а и като се заемаш с такова нещо трябва да имаш фантазия. как ще изглежда в завършен вид, от къде ще минават маркучи, кабели, осветление( ако има), зеленина, камъни и ред други неща. успех в начинанието :wink:
Аватар
TK3C-74
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пет Мар 30, 2012 1:07 am

ivan_mega написа:Моля за идеи за направата на мини езерце в градината
мисля да е някъде около 2 на 2 метъра,да има фонтанче вътре(помпичка имам) имам и рабица дебел найлон и теракол,но си нямам на представа каква е последователноста на работа.Очертавам местото,копая дупката ами след това ......

Аз мога да ти кажа как е при мен , а ти решаваш как да си го направиш !

Очертаваш мястото и копаеш дупката , но я копаеш на "етажи" или "тераски" . Това ще рече , че дупката не е навсякъде еднакво дълбока и широка ! Трябват ти и по-плитки места за да можеш да сложиш и растения , но и дълбоко местенце ( около метър ) , където рибите ти ще се събират през зимата , за да не замръзнат в плитчината . Моето езерце е във формата на бъбрек - в средата е тясно и там съм поставила заоблено мостче , през което може да се минава и на което с удоволствие седя и храня рибоците !

Аз нямам фонтан , но това е поради причината , че така според мен водата се изпарява по-бързо , пък и когато е ветровито също се губи значително количество , а и ми пречи като седя и храня рибите . За това пък помпата работи целогодишно - тя е външна и зимата за сигурност я завивам с дебел найлон .

Не знам на какво място ще си правиш езерцето , но е хубаво най-първо да сложиш тюл или някакъв плат , който да спира евентуално растящи корени и след това дебелият найлон . Предполагам той е и пригоден за направата на езеро , защото ако не е устойчив на слънчевите лъчи , ултравиолетови и така нататък светлини , вълни и подобни много скоро ще се наложи да повториш цялата процедура !
При мен езерцето от външната страна завършва с камъни - просто съм оставила от найлона ( фолиото ) около 20 см допълнително и този "край" е прикрит със заоблени камъни , които са поставени отгоре . Самото езерце съм го покрила с тънка , финна мрежа , която задържа листата на дърветата е това е много ефективно , защото тези листа се натрупват на дъното и след време започват да гният , а газовете зимата при замръзнала повърхност и без обмяна на кислирод убиват рибите ( ако работи помпата няма проблеми ) .

Също не трябва да забравяш , че на езерцето му трябва време , за да стане бисер в градината !

Ако няма да държиш рибки в него си спестяваш много работа - там наистина правиш дупката , слагаш найлона , в зависимост от дълбочината може и да ти е необходима някаква поставка за фонтанчето и си готов !

Ако имаш други въпроси ще се опитам да ти помогна .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот STOCKY » Пет Мар 30, 2012 9:20 am

Приятел най-добре направи една дупка с формата на квадрат, от едната страна направи малка стълбичка, след това го налей цялото с битон, можеш да си намериш камънчета от някоя близка река и да ги налепкаш докато наливаш. Само желание да имаш :drinks:
Аватар
STOCKY
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Пет Мар 30, 2012 10:19 am

STOCKY написа:

Приятел най-добре направи една дупка с формата на квадрат, от едната страна направи малка стълбичка, след това го налей цялото с битон, можеш да си намериш камънчета от някоя близка река и да ги налепкаш докато наливаш. Само желание да имаш :drinks:

Като си направиш дупка и я налееш с бетон се губи целия декоративен ефект.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот ivan_mega » Пет Мар 30, 2012 12:01 pm

Благодаря за идеите.Аз още вчера го запонах сутринта и за няколко часа го направих половината.Снимки ако мога ще кача,остана ми декорацията и озеленяването :drinks:
ivan_mega
потребител
потребител

Мнениеот qnakiev » Пет Мар 30, 2012 4:04 pm

Добре е ,само трябваше да сложиш малко речни камъни около края за да стане по ефектно! :cool:
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Мнениеот ivan_mega » Пет Мар 30, 2012 4:33 pm

qnakiev написа:

Добре е ,само трябваше да сложиш малко речни камъни около края за да стане по ефектно! :cool:

Предстои
ivan_mega
потребител
потребител

Мнениеот Стефан Марев » Пет Мар 30, 2012 9:53 pm

Етого моето езерце направено от дебеа мушама за икуственни езера.

Изображение
Аватар
Стефан Марев
потребител
потребител

Мнениеот miroki » Пет Мар 30, 2012 10:04 pm

Много е готино, почти естествено, и цветове имаш.
...
Паулина може ли и от теб едно фото.
Че ме заинтригува с обяснението :)
Изработка на сайт http://www.sitemiroki.net
Всичко за ездата: http://www.nomadendurance.eu
Аватар
miroki
потребител
потребител

Мнениеот qnakiev » Пет Мар 30, 2012 11:00 pm

Стефан Марев написа:Етого моето езерце направено от дебеа мушама за икуственни езера.

Изображение

Страхотно е колега! :|
До ivan_mega колегата е дал страхотна идея отностно камъните около басейнчето и водните растения! :wink:
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Следваща

Назад към Разни