Модератор: nikigeen

За перата незнам . За хигената нека корелата сама да прецени . Моя през целия си живот се е изкъпал само 1 и то с малко насилие . Попринцип птиците които имат по кожата нещо като пърхот (незнам точно името , но при корелите го има ) не обичат водата и доколкото знам си поддържа хигената сам . Но ти все пак послушай съвета на потребителя преди мен ( незнам как ти беше ника . Извинявам се ) или пък го пусни за няколко дни извън клетката , като на масата остави храника , поилка и паничка с хладка вода (естествено всеки ден по няколко пъти подменяй водата ) . Ако има мерак и не го е страх ще се изчипка . Но в никакъв случай не прави грешка като мене да го къпеш насила !!!monita написа:Как да поддържам хигиената на папагала ми? И най вече как да го изкъпя? Подрязват ли се крилата на папаталите?[/b]

Мисля , че има голяма разлика от корела до вълнисто папагалче . Пак ти казвам , че птиците които имат пърхот / загледай се някога когато се чисти или чеша , как изпадат едни бели прашинки . За това говоря / не обичат водата и нямат нужда от къпане за да се подържат чисти . Ако искаш опитай и така , но не съм сигурна ,че само ще опита да се изкъпе / като се има в предвит , че и водата ще се дживи и до колкото прочетох из други теми твоя не е от най спокойните папагали , май ще си теше водата напразно и папагалчето само ще се стресира / . За мен най-добрия вариант е да му сложиш ваничка в клетката или паничка на масата , но в крайна сметка птичето си е твое и ти преценявай какво да правиш . В никакъв случай не го насилвай /да го хванеш и да го натикаш под чешмата/. Нека сам,ако прецени да се изкъпе ! Айде поздрави от мен и успех . Ако имаш още въпроси -насреща съм /стига да мога да ти отговоря естествено /monita написа:Аз не знам как се къпят папагалите , но една моя приятелка ми разправя, че нейния го къпе на чешмата. Пуска му хладка вода и той като реши се мие. Тя има вълнисто папагалче и незнам дали това важи за корелите, но все пак да попитам дали може и така?

!
! Но хубавото е, че когато научи нещо вече не се страхува от него ( като мене например). А лошото при пилето ми е, че е толкова базлив, че по принцип го е страх и от самия себе си ( като се погледне в огледалото имам предвид)

ameli написа:Моя папгал го къпя в банята под душа. Като му е кеф минава под водната струя и се разперва. Може да пробваш под мивката или в тенджерата![]()
За птиците е изключително полезно да се мокрят от време на време, за да се омекотява кожата им. Ако е суха по време на сменяне на перушина ще го боли и ще му е некомфортно 8)
колко е голяма една корела за да я напъхаш в една тенджера без да и прегънеш опашните пера ???
Paulina написа:ameli написа:Моя папгал го къпя в банята под душа. Като му е кеф минава под водната струя и се разперва. Може да пробваш под мивката или в тенджерата![]()
За птиците е изключително полезно да се мокрят от време на време, за да се омекотява кожата им. Ако е суха по време на сменяне на перушина ще го боли и ще му е некомфортно 8)
Ameli ти явно си с голям кеф на всяка манджа мерудия ! Не сравнявай вълнист папагал с корела , не обърквай хората :x !!! Докато вълнистия е като водна кокошка и използва всяка възможност да се намокри , то корелата е от този вид птици , които не обичат да се къпят !!! Изгледай няколко корели и след това си изкажи мнението !!! А и знаеш ликолко е голяма една корела за да я напъхаш в една тенджера без да и прегънеш опашните пера ???

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта