Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

неразделки

Модератор: nikigeen

неразделки

Мнениеот la4ezar » Вто Юни 30, 2009 10:41 pm

Здравейте, :cool: тази тема много ми хареса.Аз отглегдам вълнисти папагали от шест години,но и занеразделките знам много.Ето едни важни неща които ще те заинтересуват: Развъждане

Неразделките имат потенциала да станат чудесни домашни любимци, за тези, които има търпението, мястото и времето за тях. Това се отнася за всички видове папагали. Могат да формират дългосрочни отношения с хората, заради склонността си да се обвързват.

Ако им се осигури адекватно пространство, стимулираща среда, подходящо хранене, неразделките могат лесно да станат чудесна компания за вас. Обичат да се гушват в любимите си хора и да ги чистят с клюн.

Както при всички домашни любимци е добре да се уверите когато купувате папагал, че е от развъдник, а не хванат в дивата природа. Освен от етична гледна точка, папагали хванати диви има голям шанс да се разболеят и умрат в плен. Ръчно хранените неразделки стават отлични домашни любимци. Могат да се привържат много към хората, дори могат да кацнат на пръста или рамото ви, ако са предразположени. Неразделките рядко говорят, но могат да се научат да издават човешки звуци, когато са учени от малки. Неразделките издават понякога наистина високи звуци. Храна [редактиране]

Ако искате неразделката да се развива добре, трябва да и осигурите разнообразна храна като плодове (сладка царевица, ябълка, нар, ягоди, и др.) , зеленчуци (броколи, моркови и др.) и семена ( микс от 14 различни семена е препоръчителен). Като храна за всеки ден се препоръчва микса от семена, който се продава по магазините за домашни любимци, стига да не съдържат много мазнини. На малките папагали трябва да се предлага голямо разнообразие от храна. В домашни условия може да им се дава варен ориз в малки количества. За разлика от много птици, не е добре да се дава пясък на неразделките. Пясъкът е за птици. които не си белят семената, когато ги ядат.[5]
la4ezar
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Вто Юни 30, 2009 11:04 pm

Би могъл поне да цитираш от къде черпиш информацията.Използването на чужди статии и материали без да се цитира източника не се толерира

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%BA%D0%B8
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Мнениеот serotoni » Вто Юни 30, 2009 11:58 pm

дааам момчето явно знае доста :lol:
Аватар
serotoni
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Юли 01, 2009 12:04 am

Дрън-дрън, това може да мине ,но не и тук! :idea:
Единствено съм съгласе,с това че неразделките без брокули немогат.Да оставим пясъка ,според най-новите разработки и проучвания смеските са най-доброто за нашите любимци ......за грил разбира се. :cool:
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Юли 01, 2009 1:12 am

И сега Лъчезар да ми обясни защо моята неразделка си хапва с такова удоволствие от предоставеният и пясък :

Изображение

:cool:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Юли 01, 2009 1:21 am

[quote="Paulina"]И сега Лъчезар да ми обясни защо моята неразделка си хапва с такова удоволствие от предоставеният и пясък :

Изображение

:cool:[/quote
Аз ще ти отговоря.Защото твоите неразделки просто са гладни и се чудят от какво ще надебелеят.,пардон натежеят. :cool:
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

неразделки

Мнениеот la4ezar » Сря Юли 01, 2009 9:45 am

Това е нормално за храносмилателната система.Дори и моите пиленца-вълнисти папагали и току що излезли пак отиват на пясъка,а после на просото-храната.Ако някой се интересува от вълнисти папагали да каже.Ако някой иска да си купи от Кюстендил съм сега имам седъм малки. :cool:
la4ezar
потребител
потребител

неразделки

Мнениеот la4ezar » Сря Юли 01, 2009 9:59 am

Хримна ми и друго.Ако ако твойте кацалки са дървени,не се очудвай ако ядът от там,също и дървесинките подпомагат за храносмилателната система.Много важно е и да им слагаш на всички папагали тебешир от който ще си острят чофтите.Аз им слагам на моите гасена вар,защото е по-доро от тебешира.Той е по мек и се харчи бързо.Вуйчо се заномава с папагали-вълнисти и пойни.От там дойде тази мания.Когато бях на 8 ми подари един чифт.След което бащами направи голяма клетка в която започната да се размногават.Мисля че това ще ти помогне.Отглеждай ги в колкото по-голяма клетка живеят толко по добре.
la4ezar
потребител
потребител

Re: неразделки

Мнениеот vbird » Сря Юли 01, 2009 10:05 am

la4ezar написа:Хримна ми и друго.Ако ако твойте кацалки са дървени,не се очудвай ако ядът от там,също и дървесинките подпомагат за храносмилателната система.Много важно е и да им слагаш на всички папагали тебешир от който ще си острят чофтите.Аз им слагам на моите гасена вар,защото е по-доро от тебешира.Той е по мек и се харчи бързо.Вуйчо се заномава с папагали-вълнисти и пойни.От там дойде тази мания.Когато бях на 8 ми подари един чифт.След което бащами направи голяма клетка в която започната да се размногават.Мисля че това ще ти помогне.Отглеждай ги в колкото по-голяма клетка живеят толко по добре.

Образователната ни система е ударила дъното. Децата ни са полуграмотни.
vbird
потребител
потребител

неразделки

Мнениеот la4ezar » Сря Юли 01, 2009 10:15 am

Бързах и съм згрешил :oops:
la4ezar
потребител
потребител

Re: неразделки

Мнениеот Paulina » Сря Юли 01, 2009 11:03 am

la4ezar написа:Това е нормално за храносмилателната система.Дори и моите пиленца-вълнисти папагали и току що излезли пак отиват на пясъка,а после на просото-храната.Ако някой се интересува от вълнисти папагали да каже.Ако някой иска да си купи от Кюстендил съм сега имам седъм малки. :cool:

Би ли ми казал защо отваряш постоянно нова тема ( с еднакво заглавие ) ? Не може ли това всичкото да бъде написано в една единствена ???
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

птици

Мнениеот la4ezar » Сря Юли 01, 2009 11:29 am

Благодаря ви много за забележките.На някои като им се направи забележка започват да се сърдят,но аз не съм от тях.Когато някой ми направи забележка се стремя да не я повтарям.Та нали човек се учи от грешките си :wink: .
la4ezar
потребител
потребител

Следваща

Назад към Папагали