тази тема много ми хареса.Аз отглегдам вълнисти папагали от шест години,но и занеразделките знам много.Ето едни важни неща които ще те заинтересуват: Развъждане
Неразделките имат потенциала да станат чудесни домашни любимци, за тези, които има търпението, мястото и времето за тях. Това се отнася за всички видове папагали. Могат да формират дългосрочни отношения с хората, заради склонността си да се обвързват.
Ако им се осигури адекватно пространство, стимулираща среда, подходящо хранене, неразделките могат лесно да станат чудесна компания за вас. Обичат да се гушват в любимите си хора и да ги чистят с клюн.
Както при всички домашни любимци е добре да се уверите когато купувате папагал, че е от развъдник, а не хванат в дивата природа. Освен от етична гледна точка, папагали хванати диви има голям шанс да се разболеят и умрат в плен. Ръчно хранените неразделки стават отлични домашни любимци. Могат да се привържат много към хората, дори могат да кацнат на пръста или рамото ви, ако са предразположени. Неразделките рядко говорят, но могат да се научат да издават човешки звуци, когато са учени от малки. Неразделките издават понякога наистина високи звуци. Храна [редактиране]
Ако искате неразделката да се развива добре, трябва да и осигурите разнообразна храна като плодове (сладка царевица, ябълка, нар, ягоди, и др.) , зеленчуци (броколи, моркови и др.) и семена ( микс от 14 различни семена е препоръчителен). Като храна за всеки ден се препоръчва микса от семена, който се продава по магазините за домашни любимци, стига да не съдържат много мазнини. На малките папагали трябва да се предлага голямо разнообразие от храна. В домашни условия може да им се дава варен ориз в малки количества. За разлика от много птици, не е добре да се дава пясък на неразделките. Пясъкът е за птици. които не си белят семената, когато ги ядат.[5]

.