Martin Andonov написа:kiv6921 написа:Здравейте, имам един въпрос относно малки пуйчета на три седмици.Притеснява ме, че изхождат от време на време черни като катран изпражнения, понякога редки като катран, друг път малко по-гъсти, най-често се нахвърлят и ги изяждат, бяха ми казали да им давам кокцидиостатик, давах им почти 5 или 6 дена, но резултата е същия.Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал с такъв проблем.
Моите са на 9 седмици и понякога имат същите изпражнения,но аз мисля,че е от храната.Давам им медикаментите по схемата от люпилнята.Но аз имам друг проблем,две от пуйките легнаха и не могат да станат.Засилих им витамин Е и селена.Ако има някой,който да помогне със съвет,ще съм му благодарен.

gusenica написа:Martin Andonov написа:kiv6921 написа:Здравейте, имам един въпрос относно малки пуйчета на три седмици.Притеснява ме, че изхождат от време на време черни като катран изпражнения, понякога редки като катран, друг път малко по-гъсти, най-често се нахвърлят и ги изяждат, бяха ми казали да им давам кокцидиостатик, давах им почти 5 или 6 дена, но резултата е същия.Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал с такъв проблем.
Моите са на 9 седмици и понякога имат същите изпражнения,но аз мисля,че е от храната.Давам им медикаментите по схемата от люпилнята.Но аз имам друг проблем,две от пуйките легнаха и не могат да станат.Засилих им витамин Е и селена.Ако има някой,който да помогне със съвет,ще съм му благодарен.
Колега ще споделиш ли схемата която са ти дали от люпилнята ?
Благодаря предварително

незнам,но от 11 пуйчета имам само едно чисто бяло,а останалите са тъмни
и са на 35 дни ,ако и мойте проявят расизъм горкото бяло пуйче

Ами да, може и да не харесват черното оцветяване, обаче след няколко дена борба и хващане клюн за клюн комай се поосмириха... предполагам видяха, че няма кой знае каква полза от тази класическа борба, само се изтощават излишно.

Преди месец със съпругата ми минавахме през Айтос и точно на колелото има магазин за фуражи и аксесоари.В момента продаваха еднодневни пуйчета и в една касетка бяха отделили две пилета разкрачени и едвам мърдаха,беряха душа.Попитах продавачката какво ще ги прави и тя ми ги подари,защото щяла да ги хвърли.Взехме ги с жена ми,прибрахме се в Бургас и им направихме букаи от връв,давахме им с пипета вода и храна в устата.Пуйчетата излязоха борбени и сега са вече едномесечни,но мисля че не са хибридни или са някаква смесица,защото са по нежни в сравнение с тия от Първа частна.
Това за бокаите го прочетох тук във форума и го приложих,много е ефикасно,сега съм направил такива на едно пъдпъдъче. 

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта