Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Пуйки

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Пуйки

Мнениеот diso » Сря Юни 20, 2012 9:42 pm

По-важното е да не са редки!
diso
потребител
потребител

Мнениеот gusenica » Чет Юни 21, 2012 10:57 am

Martin Andonov написа:
kiv6921 написа:Здравейте, имам един въпрос относно малки пуйчета на три седмици.Притеснява ме, че изхождат от време на време черни като катран изпражнения, понякога редки като катран, друг път малко по-гъсти, най-често се нахвърлят и ги изяждат, бяха ми казали да им давам кокцидиостатик, давах им почти 5 или 6 дена, но резултата е същия.Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал с такъв проблем.

Моите са на 9 седмици и понякога имат същите изпражнения,но аз мисля,че е от храната.Давам им медикаментите по схемата от люпилнята.Но аз имам друг проблем,две от пуйките легнаха и не могат да станат.Засилих им витамин Е и селена.Ако има някой,който да помогне със съвет,ще съм му благодарен.

Колега ще споделиш ли схемата която са ти дали от люпилнята ?

Благодаря предварително :drinks:
Който сам не се убеди, никой не може да го убеди.
Аватар
gusenica
потребител
потребител

Мнениеот Martin Andonov » Чет Юни 21, 2012 8:42 pm

gusenica написа:
Martin Andonov написа:
kiv6921 написа:Здравейте, имам един въпрос относно малки пуйчета на три седмици.Притеснява ме, че изхождат от време на време черни като катран изпражнения, понякога редки като катран, друг път малко по-гъсти, най-често се нахвърлят и ги изяждат, бяха ми казали да им давам кокцидиостатик, давах им почти 5 или 6 дена, но резултата е същия.Някой може ли да ми каже дали се е сблъсквал с такъв проблем.

Моите са на 9 седмици и понякога имат същите изпражнения,но аз мисля,че е от храната.Давам им медикаментите по схемата от люпилнята.Но аз имам друг проблем,две от пуйките легнаха и не могат да станат.Засилих им витамин Е и селена.Ако има някой,който да помогне със съвет,ще съм му благодарен.

Колега ще споделиш ли схемата която са ти дали от люпилнята ?

Благодаря предварително :drinks:

В момента нямам принтер,но ще ти го напиша :Първите пет дни Версал Ликвид 1мл
промотор 1 каф л. в 2литра вода
три дни почивка,след това три дни Биовит Е /Selen 2мл +промотор 1 к.л. в 2 л вода,
почивка три дни и пак три дни Версал Ликвид +промотор,три дни почивка,После три дни :Биовит Е/selen+промотор и т.н.до 60ден.На 16,17,18,ESB3 ако има нужда,също така и на 26,27,28 ден.На 29,30,31 ден,третиране за черноглавка и на 58,59,60 ден пак.След това обезпаризитяване.Това е програмата от Стара загора ,,първа частна люпилня.
Martin Andonov
потребител
потребител

Мнениеот kiv6921 » Нед Юни 24, 2012 10:12 pm

Да, колеги, установих, че черните редки изпражнения са от многото коприва когато им се дава.Намалих копривата, давам смеската омесена с детелина и млечка малко, малко коприва на ситно накълцана и омесена.След около седмица се оправиха.
Относно схемата на първа частна люпилня, аз също я имам, но се наложи да я наруша, като купих (кокцидиостатик) и антибиотик за профилактика.Също тъка купих и започнах да давам усилено (селед), в продължение на седмица и половина, имах три пуйчета с разкривени пръсти на краката.Не се оправиха , но спряха да се изкривяват.
Сега излезе друг проблем, ако някой зане нещо по въпроса ще помоля да го сподели, а проблема е следния: Имам две черни пуйчета от бронзовите и останалите ми са бели, но днес направо ме изненадаха, бият се много жестоко, едното черно с поне четири от белите, понякога надделява то, понякога някое от белите, белите започнаха да се бият и с другото черно.Хващам ги на три - четири пъти в захват човка в човка и пищят и се наложи да ги разделям принудително.Възрастта им е един месец точно.
kiv6921
нов
нов

Мнениеот miroslav » Нед Юни 24, 2012 10:38 pm

ако имат черни испръжнения това може да е или от спукано черво или от много желязо в организма а щом похапват коприва то е от прекалено желязо
Аватар
miroslav
потребител
потребител

Мнениеот TK3C-74 » Нед Юни 24, 2012 11:15 pm

колега твоите пуйчета май ще излязат расисти :wink: ,а изпражненията значи са ръждясали от желязото
Аватар
TK3C-74
потребител
потребител

Мнениеот gusenica » Пон Юни 25, 2012 1:24 pm

Благодаря на Martin Andonov за споделянето :drinks:

А колкото до расистите :D незнам,но от 11 пуйчета имам само едно чисто бяло,а останалите са тъмни :D и са на 35 дни ,ако и мойте проявят расизъм горкото бяло пуйче :D :D :D
Който сам не се убеди, никой не може да го убеди.
Аватар
gusenica
потребител
потребител

Мнениеот kiv6921 » Пон Юни 25, 2012 8:46 pm

:wink: Ами да, може и да не харесват черното оцветяване, обаче след няколко дена борба и хващане клюн за клюн комай се поосмириха... предполагам видяха, че няма кой знае каква полза от тази класическа борба, само се изтощават излишно.
Сега ново двайсет, преди бях вземал смеска от първа частна люпилня и ми беше останало малко на едно място, започнах да давам от смеските на павликени, забелязах обаче , че гадовете не искат да я ядат, а като им дадох тази останалата от ст.загора и се нахвърлиха лакомо?!?
Ясно е че ще трябва да ходя до първа частна за още смески. :evil:
kiv6921
нов
нов

Мнениеот Martin Andonov » Пон Юни 25, 2012 9:49 pm

И моите пуйчета са от първа частна Стара Загора.Един приятел пътуваше до София всяка седмица и ми вземаше фураж от там,но преди две седмици спря да пътува и затова се наложи да експериментирам,от опитите се спрях на ,,Провими'',техния фураж го харесват най-много.Много скъпи тия фуражи бре :D
Martin Andonov
потребител
потребител

Мнениеот Martin Andonov » Пон Юни 25, 2012 10:10 pm

Да споделя една история. :D Преди месец със съпругата ми минавахме през Айтос и точно на колелото има магазин за фуражи и аксесоари.В момента продаваха еднодневни пуйчета и в една касетка бяха отделили две пилета разкрачени и едвам мърдаха,беряха душа.Попитах продавачката какво ще ги прави и тя ми ги подари,защото щяла да ги хвърли.Взехме ги с жена ми,прибрахме се в Бургас и им направихме букаи от връв,давахме им с пипета вода и храна в устата.Пуйчетата излязоха борбени и сега са вече едномесечни,но мисля че не са хибридни или са някаква смесица,защото са по нежни в сравнение с тия от Първа частна. :drinks:Това за бокаите го прочетох тук във форума и го приложих,много е ефикасно,сега съм направил такива на едно пъдпъдъче. :D
Martin Andonov
потребител
потребител

Мнениеот Cabral » Пон Юни 25, 2012 10:30 pm

Какви видове пуйки продават в Стара Загора и на каква цена?
Всичко за селското стопанство - породи, сортове, законодателство, практики, инвестиции, продукция - http://agrorada.com/forum
Cabral
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Вто Юни 26, 2012 8:57 am

Първа часна люпилня ("екарисаж Загоре"): бройлерен миди хибрид Рамит (Израел); Институт по птицевъдство: Севернокавказка бронзова и бял бройлерен хибрид BUT (UK). Цената е около 5 лв/бр при първите и 4 лв при ИП.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

ПредишнаСледваща

Назад към Пуйки и други