Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Новият тип ПОИЛКИ - има ли някой с опит с тях?

Модератори: sandan, христо абаджиев

Новият тип ПОИЛКИ - има ли някой с опит с тях?

Мнениеот refab » Сря Окт 20, 2010 8:25 pm

Става дума за италианските поилки за птици, които ги има вече и на нашия пазар, и приличат на вид на онези, за пиене на вода от гризачи, напр., но нямат съчма и са проектирани така, че да не капят, а водата да е на отвора на тръбичката.
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Окт 20, 2010 11:11 pm

Всичките ми зърноядни птици пият вода от поилки за гризачи. Не знам за тези ,които споменаваш , но със сигурност са също така удобни и хигиенични.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот refab » Чет Окт 21, 2010 9:17 am

nightingale написа:Всичките ми зърноядни птици пият вода от поилки за гризачи. Не знам за тези ,които споменаваш , но със сигурност са също така удобни и хигиенични.

Интересно как го правят(птиците), след като има съчма в тръбичката и гризачите смучат и я бутат с език, предполагам, а птиците?... В италианските поилки няма съчма и при леко докосване на застиналата неподвижно вода в тръбичката, се отделя капка.
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот Tошков » Чет Окт 21, 2010 11:57 am

На една от клетките си съм сложил такава поилка специална за птици. Забелязал съм как една женска постоянно се опитва да натика семена вътре и се запушва периодично и всяка сутрин е нужно да се почиства. Наистина е по-добре от стандартните пойлки, но може да се намери само поилка 60-70 милилитра по големи няма поне на подуенския пазар. Между другото и аз съм си мислил да опитам с поилка за гризачи. :think: добра идея :idea:
Ветеринарна клиника КАКАДУ
http://www.klinika-kakadu.com/
Аватар
Tошков
потребител
потребител

Мнениеот refab » Чет Окт 21, 2010 8:50 pm

Tошков написа:На една от клетките си съм сложил такава поилка специална за птици. Забелязал съм как една женска постоянно се опитва да натика семена вътре и се запушва периодично и всяка сутрин е нужно да се почиства. Наистина е по-добре от стандартните пойлки, но може да се намери само поилка 60-70 милилитра по големи няма поне на подуенския пазар. Между другото и аз съм си мислил да опитам с поилка за гризачи. :think: добра идея :idea:

Това изобщо не мога да си го представя - как ще се втикне зърно, което да запуши отвор, който е с около 4 мм диаметър, при това зърното (какво е това огромно зърно с такъв голям диаметър?) трябва да се бута нагоре и в посока обратна на изтичането на водата!?

Аз се чудя, все пак, дали канарчетата ще се ориентират добре - да разберат начина за пиене.... Досега не съм ги видял да пият и си мисля дали не е рисково да ги оставям само с такива поилки, но ако има и от другите, вероятно никога няма да се научат да пият от новите!?
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Окт 21, 2010 8:59 pm

Минете на поилки за гризачи и не се занимавайте с глупости. Както казах и преди- чисто удобно и хигиенично. Има съответно две условия. Стават само за зърноядни и е нужно привикване към новата система.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот sandan » Чет Окт 21, 2010 9:34 pm

refab написа:
Tошков написа:На една от клетките си съм сложил такава поилка специална за птици. Забелязал съм как една женска постоянно се опитва да натика семена вътре и се запушва периодично и всяка сутрин е нужно да се почиства. Наистина е по-добре от стандартните пойлки, но може да се намери само поилка 60-70 милилитра по големи няма поне на подуенския пазар. Между другото и аз съм си мислил да опитам с поилка за гризачи. :think: добра идея :idea:

Това изобщо не мога да си го представя - как ще се втикне зърно, което да запуши отвор, който е с около 4 мм диаметър, при това зърното (какво е това огромно зърно с такъв голям диаметър?) трябва да се бута нагоре и в посока обратна на изтичането на водата!?

Аз се чудя, все пак, дали канарчетата ще се ориентират добре - да разберат начина за пиене.... Досега не съм ги видял да пият и си мисля дали не е рисково да ги оставям само с такива поилки, но ако има и от другите, вероятно никога няма да се научат да пият от новите!?

Пробвал съм поилки без сачма и такива със сачма.Птиците след няколко минути откриха водата и съм нямал проблем.
Поилките без сачма са доста малки и горната им част съм заменил с такава от старите ми обикновени поилки.Пасва идеално и по този начин им удвоих обема.
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот Dr. Velev » Чет Окт 21, 2010 10:27 pm

Всичките ми канари пият от такива поилки модифицирани по начина приложен от Емил.
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Berkant Molla » Пет Окт 22, 2010 12:37 am

пойлки които са за гризачи е важно да са с 2 сачми защото има и с една сачма от тях изтича водата
Berkant Molla
потребител
потребител

Мнениеот Tошков » Пет Окт 22, 2010 10:55 am

Канарчетата са изключително любопитни птици(по мои наблюдения). Щом попадне нещо ново в клетката те веднага го "проучват" и ще разберат за какво става въпрос, не казвам че са интелигентни.
Ветеринарна клиника КАКАДУ
http://www.klinika-kakadu.com/
Аватар
Tошков
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Пет Окт 22, 2010 1:06 pm

Вчера сложих поилка със съчма във волиерата ми и днес вече ги виждам да пият. Има обаче една зеброва дето само там седи и се заиграва с поилката и пръска вода навсякъде.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Съб Окт 23, 2010 9:22 pm

Няма ли опасност в голяма волиера с една поилка, млади токущо пролетели птици да не намерят водата и да загинат?
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Следваща

Назад към Условия на отглеждане