Модератори: sandan, христо абаджиев

nightingale написа:Всичките ми зърноядни птици пият вода от поилки за гризачи. Не знам за тези ,които споменаваш , но със сигурност са също така удобни и хигиенични.

добра идея 
Tошков написа:На една от клетките си съм сложил такава поилка специална за птици. Забелязал съм как една женска постоянно се опитва да натика семена вътре и се запушва периодично и всяка сутрин е нужно да се почиства. Наистина е по-добре от стандартните пойлки, но може да се намери само поилка 60-70 милилитра по големи няма поне на подуенския пазар. Между другото и аз съм си мислил да опитам с поилка за гризачи.добра идея

refab написа:Tошков написа:На една от клетките си съм сложил такава поилка специална за птици. Забелязал съм как една женска постоянно се опитва да натика семена вътре и се запушва периодично и всяка сутрин е нужно да се почиства. Наистина е по-добре от стандартните пойлки, но може да се намери само поилка 60-70 милилитра по големи няма поне на подуенския пазар. Между другото и аз съм си мислил да опитам с поилка за гризачи.добра идея
Това изобщо не мога да си го представя - как ще се втикне зърно, което да запуши отвор, който е с около 4 мм диаметър, при това зърното (какво е това огромно зърно с такъв голям диаметър?) трябва да се бута нагоре и в посока обратна на изтичането на водата!?
Аз се чудя, все пак, дали канарчетата ще се ориентират добре - да разберат начина за пиене.... Досега не съм ги видял да пият и си мисля дали не е рисково да ги оставям само с такива поилки, но ако има и от другите, вероятно никога няма да се научат да пият от новите!?

Назад към Условия на отглеждане
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта