Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Мнениеот Zent » Сря Яну 20, 2010 1:41 pm

Paulina написа:

По тази тема можем да пишем и някъде другаде , бих качила и снимки и цени , но нека тук не разваляме започнатото , че то вече стана традиция да се започне с едно , а да се завърши с друго ! Нека тук продължим темата за кулинарното изкуство !

:drinks:

Доста безмислено от практична гледна точка.

Големите куриерски фирми /DHL примерно/ нямат изградена логистика за транспорт на живи животни на териотрията та България. За тази цел са необходими както специализиран транспорт, така и транзитни депа а това не им се рентира.
Zent
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Яну 20, 2010 1:45 pm

Paulina написа:
Zent написа:
1. Много добре съм запознат с изискванията на ЕС за транспортиране на живи животни защото имам издаден сертификат за такава дейност
и съм си губил времето да ходя на курсове за да ми го издадат. Така, че Регламент N1 от 2005 година ми е познат в детайли.

2. Куриерските служби имат няколко вида клетки за транспортиране на животни - за по леки пратки имат евтини от велпапе и за по тежките пратки - от дърво, тоест от шпертплат, и те са по скъпите.

4. Ако се вгледаш в обявите за продажба на птици /също и на яйца/ би трябвало да забележиш, че ВСЕКИ ПРОДАВАЧ ИЗРИЧНО УПОМЕНАВА, ЧЕ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ИНЦИДЕНТИ ПО ВРЕМЕ НА ТРАНСПОРТА!~

5. За да направиш рекламация за повредена пратка, без значение жива стока или вещи /срещу куриерската фирма/ трябва да си отворил пратката пред агента приносител в момента на получаване и той да състави констативен протокол за щетата. Пропуснеш ли този момент и отвориш ли пратката след това дори и куриерската фирма не носи отговорност, така, че варианта с измамата отпада както за продавача, така и за фирмата транспортьор. Другото е, че при подписване на договора за услуга с фирмата транспортьор много ясно е отбелязано в какви случаи тя поема отговорност за щетите при транспорта.

Добре де , не ми се карай !

По тази тема можем да пишем и някъде другаде , бих качила и снимки и цени , но нека тук не разваляме започнатото , че то вече стана традиция да се започне с едно , а да се завърши с друго ! Нека тук продължим темата за кулинарното изкуство !

Тук не виждам и най-малка нотка на кавга или противопоставяне.Просто изясняване на обстоятелства и факти.С които е добре да сме запознати всички,макар у нас този вид услуга все още да не се предлага от куриерските фирми.Което е един минус за нас.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Сря Яну 20, 2010 6:35 pm

И аз не виждам никакви наченки на кавга. Не знам защо Паулина се обърна така към Zent,който много точно и обстойно обесни положението. Може би се стъписа от отличното му познание по въпроса. :D
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Яну 21, 2010 2:18 am

nightingale написа:И аз не виждам никакви наченки на кавга. Не знам защо Паулина се обърна така към Zent,който много точно и обстойно обесни положението. Може би се стъписа от отличното му познание по въпроса. :D

Не ! Не съм се стъписала ! Знам , че човека развива нещата само в професионална основа - това се вижда и на много други места във форума !

Просто исках да не разваляме темата на Мъро и да се продължи със започнатото !

Кой ще качи следващата рецепта ???
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Яну 22, 2010 12:09 am

Paulina написа:
nightingale написа:И аз не виждам никакви наченки на кавга. Не знам защо Паулина се обърна така към Zent,който много точно и обстойно обесни положението. Може би се стъписа от отличното му познание по въпроса. :D

Не ! Не съм се стъписала ! Знам , че човека развива нещата само в професионална основа - това се вижда и на много други места във форума !

Просто исках да не разваляме темата на Мъро и да се продължи със започнатото !

Кой ще качи следващата рецепта ???

Паулина,защо не предложиш някоя екстравагантна рецептичка освен пилето с оризец,а все се изявяваш като коректив някому.Макар да знам ,че в забързаното ежедневие ,жените са отегчени за да сътворят наистина кулинарен шедьовър. :cool:
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пет Яну 22, 2010 12:26 am

guld написа:Паулина,защо не предложиш някоя екстравагантна рецептичка освен пилето с оризец,а все се изявяваш като коректив някому.Макар да знам ,че в забързаното ежедневие ,жените са отегчени за да сътворят наистина кулинарен шедьовър. :cool:

Не , жените не са оттегчени , но със сигурност сътворяват шедьоври , когато са си в къщи . На мен професията ми е такава , че рядко се задържам у дома . А и при мен готвят мъжете :D

.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Яну 22, 2010 12:33 am

Paulina написа:
guld написа:Паулина,защо не предложиш някоя екстравагантна рецептичка освен пилето с оризец,а все се изявяваш като коректив някому.Макар да знам ,че в забързаното ежедневие ,жените са отегчени за да сътворят наистина кулинарен шедьовър. :cool:

Не , жените не са оттегчени , но със сигурност сътворяват шедьоври , когато са си в къщи . На мен професията ми е такава , че рядко се задържам у дома . А и при мен готвят мъжете :D

А кога ще предложиш някакво твое лично сътворение?
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пет Яну 22, 2010 12:37 am

guld написа:А кога ще предложиш някакво твое лично сътворение?

Качи ти нещо ! Че да ми го сготвят :D

:cool:
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Яну 22, 2010 12:48 am

Paulina написа:
guld написа:А кога ще предложиш някакво твое лично сътворение?

Качи ти нещо ! Че да ми го сготвят :D

:cool:

Сега при нас ,доста прасета се поминаха,та бих ти предложил една препечена лахна с осмянка, с чаша избистрена алжирка.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пет Яну 22, 2010 12:58 am

Като гледам май някой ще ходи да търси тубата с компресия :lol:
nightingale
потребител
потребител

Re: ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ

Мнениеот Paulina » Пет Яну 22, 2010 1:02 am

guld написа:

Сега при нас ,доста прасета се поминаха,та бих ти предложил една препечена лахна с осмянка, с чаша избистрена алжирка.

Мерси , но не става - виж Мъро как е пуснал темата :

Мъро написа:
тъй като вчера стана на въпрос за килограми и вкусови качества на месото и за други подобни работи в радел пернати на двора а това са важни неща все пак ръната прай борбъта нека който има желание да сподели някой колинарна рецепта но само за такива пернати да е.
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Re: ГОТВАРСКИ РЕЦЕПТИ

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Яну 22, 2010 1:32 am

Paulina написа:
guld написа:

Мерси , но не става - виж Мъро как е пуснал темата :

Мъро написа:
тъй като вчера стана на въпрос за килограми и вкусови качества на месото и за други подобни работи в радел пернати на двора а това са важни неща все пак ръната прай борбъта нека който има желание да сподели някой колинарна рецепта но само за такива пернати да е.

Измисли нещо по-остроумно! :idea:
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Разни