Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

КАНАРИТЕ МИ ЛИНЕЯТ ОТ ДЕКЕМ.2009 И ВЕЧЕ 22.02.2010

Модератори: sandan, христо абаджиев

КАНАРИТЕ МИ ЛИНЕЯТ ОТ ДЕКЕМ.2009 И ВЕЧЕ 22.02.2010

Мнениеот primax2 » Пон Фев 22, 2010 10:31 pm

КАЖЕТЕ НЕЩО ЛИНЕЯТ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕНЯТ ПЕРАТА ПРЕС ТОПЛИТЕ МЕСЕЦИ. КРАЯ НА НОЕМВРИ КУПИХ КАНАРЕНО СЕМЕ ОТ ПАЗАР ЗА ПТИЦИ И НЕЩО МЕ СЪМНЯВА.СЕГА ГЛЕДАМ ВЕЧЕ ЕДНОТО ПРИДОБИ ВЕЧЕ ФОРМА А ДРУГОТО ПРОДЪЛЖАВА. ПОМАГАЙТЕ ПРЕДИ ТЕЗИ ДВА КАНАРА СЪМ ИМАЛ И ДРУГИ НО ТОВА ВРЕМЕ СЕ КЪСАХА ДА ПЕЯТ.
primax2
нов
нов

Мнениеот perta » Пон Фев 22, 2010 10:46 pm

При мен същото нещо се случва с една птица, която е вътре в стаята. Предполагам че причината е в това, че там се отоплява. Едва ли е от храната, останалите ми птици (на неотопляем закрит балкон) са си наред. За съжаление не мисля, че можеш да спреш процеса :think: .
...докъде ли не стигат хората в стремежа да си осмислят някак живота.
Аватар
perta
потребител
потребител

Мнениеот tomakss » Пон Фев 22, 2010 10:52 pm

аз имам същият проблем понеже гледам канарчетата в къщи започнаха да линеят още към ноември месец
tomakss
потребител
потребител

Мнениеот ivelinsky » Пон Фев 22, 2010 11:07 pm

Ако температурата ти в стаята е била над 15 градуса , така ще е .
Поне им давай необходимата храна, както при линеенето през лятото.
:nono: :nono: :nono:
Не си мислете , че като ги държите на топло е добре за тях.......... :nono:
По точно им вредите и те стават по-слаби !!!!!!!
канаровъд
ivelinsky
потребител
потребител

Мнениеот ivelinsky » Пон Фев 22, 2010 11:21 pm

Веднъж годишно канарчетата линеят(да сменят перата), обикновено през горещините на лятото. Може да очаквате нормално да започнат да линеят да продължи около 6-8 седмици. През този период се опитайте да защитите канарчето си от стрес и важни промени, тъй като те са много податливи към здравословни проблеми по това време.

Давайте на птиците си по-качествена храна по време на линеенето. Ако имате червено канарче, сега е момента да се уверите, че те имат достатъчно каротин в храната му, за добър цвят. Ако обикновено мокрите семето с специални препарати направени за тази цел, това е прекрасно.
Уверете се, че птицата ви има достъп до банята си всеки ден по време на линеене. Това е много важно за здравето на новите пера. Къпането е много важно за канарчетата, особено през лятото. Дори ако не ежедневно, поне 1-2 пъти в седмицата е задължително.
Използвайте студена вода, не топла, около сантиметър в чинията. Къпете ги рано през деня и махнете ваничките след около половин час. Никога не позволявайте на птицата да е мокра вечерта, защото мокри пера през нощта могат да я разболеят.

Топло или студено течение, като при отворена врата, също може да разболее канарчето ви. Въпреки че до известна степен циркулацията на въздуха е добра за тях.
Слънчевата светлина е идеална за всички птици, но сянка също трябва да им е предоставена. Аз не препоръчвам да оставите птиците навън. Има прекалено голям риск да заболеят от канарена шарка или други болести, пренасяни от другите птици и комари.
Ако птицата ви линее повече от 12 седмици, заведете я на ветеринар. Продължителното линеене не е в природата им и може да е индикация за болест или недохранване. За някои неща може да се доверите на опитен ветеринар.
канаровъд
ivelinsky
потребител
потребител

Мнениеот shikata » Пон Фев 22, 2010 11:30 pm

ivelinsky написа:Ако птицата ви линее повече от 12 седмици, заведете я на ветеринар.

Последното е много относително.Да не се приема на 100%.Статията е преводна и според мен и е нужно редактиране.Трябваше да се направи, но я бях забравил.Извинявам се за което.
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ

Канарите ми линеят...

Мнениеот trush » Вто Фев 23, 2010 9:49 pm

В подкрепа на shikata бих добавил, че вече четиригодишният ми(който закупих ,не крия, с много молби, малко нахалство и късмет от дългогодишния ми приятел и основател на Клуба на любителите на българското канарче ОРФЕЙ в Бургас-Пламен-близнака)абсолютно елитен и недостижим по количество и качество, тембър, тоналност, виртуозност и артистичност на изпълнение на вариациите си (сравнявайки го с това, което съм чул и видял до сега, без каквото и да е преувеличение-на конкурси, при знайни и незнайни 'корифеи' и т. н.)т. нар. канар Орфей, започна линеене миналата година в първите дни на август и го завърши завърши чак в средата на ноември-т. е . около 14 седмици бе в 'линк'.
trush
бан
бан

Мнениеот nightingale » Вто Фев 23, 2010 11:47 pm

Канарчетата ви линеят защото ги държите в стаи където :1-во температурата е в много широк диапазон. 2-ро светлинният ден също не е с установени граници,тоест днес гасите стаята когато си легнете в 22 часа ,а утре в 24. В другиден сте пък на дискотека и въобще не му светвате и денят му завършва едва в 17 ч. Резките промени в тези два фактора са най -честата причина за такива състояния. Искуственно отопление и осветление са нож с две устриета и едно от тези остриета е ,че те трудно или по-точно неправилно се дозират.
nightingale
потребител
потребител

Назад към Условия на отглеждане