yuri написа:Някой ще ходили утре в Плевен на Пчеларското изложение?
Преди малко си дойдох от там .За първи път посешавам такова изложение и ми хареса .
Много студено по централна България

yuri написа:Някой ще ходили утре в Плевен на Пчеларското изложение?

Zent написа:sandan написа:Запалил съм се по пчелите от известно време,търсих си ново хоби,че канарите се превърнаха в нещо повече и сега след като свърши сезона на канарите чета само за пчелички.Има ли някой с такова занимание да сподели малко опит.
С учудване установих,че и там има селекция,значи има и тръпка.
Засега трупам теоретични знания ,но от следващата седмица тръгвам с един пчелар да видя как е на практика.
![]()
![]()
![]()
Дявола като си нямал работа духал в пепелника за да му влиза пепел в очите!~
Ама по добре човек да си харчи парите за хоби, отколкото да ги дава на психоаналитици.
![]()
Обърни се за пчели към yuri, скоро ми каза че има изложение на пчеларите тази събота в Плевен и ще ходи там.

прелелия поради безхаберие и мърлящина(това е държавата ни!!) язовир в с.Огняново-Елин Пелинска околия.Водата в къщата ми беше 1.50 м,а двора ми след това беше затрупан
с тиня-50 см.Никаква помощ от никъде,след година и повече бях възстановил малка част от щетите,..направо не ми се говори.Вадех хубав мед,от кошер съм стигал до 90 кг в хубава година.За пчели-аз ги наричам "децата на слънцето"
- мога да ви говоря 24 часа в денонощието,много ги обичам и сега и е въпрос на малко време за да ги започна отначало.Пожелавам на всички,които се опитват с тях- да бъдат упорити и грижовни!!! 

blago написа:С пчеларство се занимавах от 1997-до2005,имах десет кошера: четири Дадан-Блат и шест алпийски-многокорпусни на Роже-Делон(бяха красота).Казвам бяха....,защото всичките ми ги отнесепрелелия поради безхаберие и мърлящина(това е държавата ни!!) язовир в с.Огняново-Елин Пелинска околия.Водата в къщата ми беше 1.50 м,а двора ми след това беше затрупан
с тиня-50 см.Никаква помощ от никъде,след година и повече бях възстановил малка част от щетите,..направо не ми се говори.Вадех хубав мед,от кошер съм стигал до 90 кг в хубава година.За пчели-аз ги наричам "децата на слънцето"
- мога да ви говоря 24 часа в денонощието,много ги обичам и сега и е въпрос на малко време за да ги започна отначало.Пожелавам на всички,които се опитват с тях- да бъдат упорити и грижовни!!!

sandan написа:Запалил съм се по пчелите от известно време,търсих си ново хоби,че канарите се превърнаха в нещо повече и сега след като свърши сезона на канарите чета само за пчелички.Има ли някой с такова занимание да сподели малко опит.
С учудване установих,че и там има селекция,значи има и тръпка.
Засега трупам теоретични знания ,но от следващата седмица тръгвам с един пчелар да видя как е на практика.

Paulina написа:blago написа:С пчеларство се занимавах от 1997-до2005,имах десет кошера: четири Дадан-Блат и шест алпийски-многокорпусни на Роже-Делон(бяха красота).Казвам бяха....,защото всичките ми ги отнесепрелелия поради безхаберие и мърлящина(това е държавата ни!!) язовир в с.Огняново-Елин Пелинска околия.Водата в къщата ми беше 1.50 м,а двора ми след това беше затрупан
Дано някой ти помогне да започнеш отново с това хубаво хоби !
Благодаря за пожеланието!!!

"Децата на слънцето"

nightingale написа:А какви са вашите впечатления относно ГМО върху здравословното състояние и кондиция на пчелите. Чух че рапицата влияе пагубно на ориентацията им. Моля ''девойките '' от Германия да не се включват. Интересуват ме, и ми е интересно да узная как стоя нещата тук.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта