Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

КОЙ ОБИЧА ПРИРОДАТА?

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

КОЙ ОБИЧА ПРИРОДАТА?

Мнениеот pi4on » Съб Сеп 05, 2009 11:52 am

Искам да се излея така да се каже на тема Природа.Колко пожари ствата сега по невнимание ,колко хора обаче се интересуват че горят и храстите покрай нивите където има яребици ,пъдпъдъци или ако ще зайци или там разни пойни птички.На кой му пука изобщо като манго дето пасе овцете запали тревата че да излезела уж свежа трева, акакво става с птиците дори изобщо с обитателите на храстите ,а да не говорим за дърветата току що едни приятни грагдани суъсипаха една липа до нас защото камиона с дървата трябваше точно там да мине и да счупи липата.Обдихме се ние двама граждани от целия блок който е от около 300 човека на тел 112 .И какво нищо, никой не дойде да глоби тия изроди, а да не говорим че съсипаха цяла горичка до нас за да направят паркинг за мангалите дето да си спират скъпите коли и циганора да препикава нощем до блока щото и тоалетна нямат.Имаше славейчета в тази горичка сега ги прогониха тичат напред назад търсят нови места радвам се че едно дойде много близо до нас ,но днес съсипаха липата дето кацаше -какво е това общество що за хора бе аз вече мисля ,че не съм от този свят-мразя всички които вредят на природата.
pi4on
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Пон Сеп 07, 2009 12:01 am

За съжаление си много права.Хората разбираме ,че ни липсва нещо чак когато сме го загубили.
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пон Сеп 07, 2009 2:04 am

За огромно съжаление не на всеки човек му липсва природата .... :cry:

Щеше ли иначе да е толкова много боклукът по улиците , в горите , по крайпътните паркинги .....
Щяха ли да са толкова мръсни реките ?

Всеки от нас замърсява природата - било чрез кола , чрез техника или по друг начин и малко са тези , които ще се наведът да вдигнат чуждата хартийка , паднала на тротоара !

Но наистина - щом от 300 човека само двама посмяват да повдигнат глас , то положението не е плачевно , а направо трагично !

Ако зависеше от мен щях да накарам останалите 298 съжители да посадят по едно дръвче , за да си заплатят за мълчанието - ама ето на , никой не ме пита :!:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Сря Сеп 09, 2009 1:00 am

Paulina написа:За огромно съжаление не на всеки човек му липсва природата .... :cry:

Щеше ли иначе да е толкова много боклукът по улиците , в горите , по крайпътните паркинги .....
Щяха ли да са толкова мръсни реките ?

Всеки от нас замърсява природата - било чрез кола , чрез техника или по друг начин и малко са тези , които ще се наведът да вдигнат чуждата хартийка , паднала на тротоара !

Но наистина - щом от 300 човека само двама посмяват да повдигнат глас , то положението не е плачевно , а направо трагично !

Ако зависеше от мен щях да накарам останалите 298 съжители да посадят по едно дръвче , за да си заплатят за мълчанието - ама ето на , никой не ме пита :!:

Малко снимки от съседна Гърция , остров на които водата я носят с ферибодИзображениеИзображение[img][url=http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1887/18029060254223478101252447117txg6lqo3WDhYRWAPRLAt.JPG]%20[img]http://www.picvalley.net/u/1887/18029060254223478101252447117txg6lqo3WDhYRWAPRLAt.JPG[/img]http://www.picvalley.net/u/2534/15578036609598081521252446378H5S

TE4DxErvepDQHYgA.JPG[/img][/url]ИзображениеИзображениеИзображение Бог да е с нас :D
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Сеп 09, 2009 1:22 am

Красиво е там , докторе , но и малко скучно ! Тука в София какви надпреварвания стават по улиците - жив "екшън" ! Пък и карането на кола е малко като тото - в коя дупка ще спукам гума и ако не успея кой ще ме трасне :think:

То май в цяла България е така - на човек-шофьор никога не му е скучно

:drinks:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

В България има още 11 дръвчета!

Мнениеот Емо » Съб Мар 27, 2010 11:08 pm

Приатели - днес се уморих приятно и не мога да не се похваля!

Засадихме с децата на вилата цели 11 дръвчета! Две ранни, черни череши! 4 праскови с различен последователен период на зреене, 2 ябълки и 2 круши!

По съвет на моя консултант взех и едно дръвче (висок храст) Калина/Офика - Sorbus Aucuparia! Каза ми че червените плодове на това растение са любима храна на много птички - червеношийки и други!
Аватар
Емо
потребител
потребител

Re: В България има още 11 дръвчета!

Мнениеот sandan » Съб Мар 27, 2010 11:26 pm

Емо написа:Приатели - днес се уморих приятно и не мога да не се похваля!

Засадихме с децата на вилата цели 11 дръвчета! Две ранни, черни череши! 4 праскови с различен последователен период на зреене, 2 ябълки и 2 круши!

По съвет на моя консултант взех и едно дръвче (висок храст) Калина/Офика - Sorbus Aucuparia! Каза ми че червените плодове на това растение са любима храна на много птички - червеношийки и други!

Значи все пак успя :| :| :|
Аватар
sandan
Модератор
Модератор

Мнениеот nightingale » Съб Мар 27, 2010 11:28 pm

Емо написа:Приатели - днес се уморих приятно и не мога да не се похваля!

...червенушки . Червеношийката не ги яде :wink:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Емо » Съб Мар 27, 2010 11:32 pm

ОК - грешка! :wink:

пп. Все пак можеше да кажеш едно малко "браво" преди тази корекция :wink: :wink: :wink:
Аватар
Емо
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Съб Мар 27, 2010 11:39 pm

Разбира се. Имаш го. По този начин даваш живот на нещо което ще съществува много години. :| :| :|
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Емо » Съб Мар 27, 2010 11:46 pm

sandan написа: Значи все пак успя :| :| :|

Успях! Нямаше начин!

nightingale написа:Разбира се. Имаш го. По този начин даваш живот на нещо което ще съществува много години. :| :| :|

Благодаря от сърце и на двама Ви Приятели! :wink:

пп. Написах всичко това, за да подсетя приятелите от форума които са пропуснали, че е точното време за засаждане на нови дървета!
Аватар
Емо
потребител
потребител

Назад към Разни