Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

кои гледа Малиноа

Модератори: sandan, христо абаджиев

Мнениеот paboev » Чет Апр 08, 2010 11:18 am

Обади се на Иван от хасково и попитай за какво става вапрос ако толкова даржиш за качествена малиноа колега.Не виждам какво е толкова трудно да вдигнеш тел. :wink:
Аватар
paboev
потребител
потребител

Мнениеот ristozko » Чет Апр 08, 2010 5:01 pm

не сам знаел кои е иван от хасково доката не ми каза Емо дори като се запознахме не ми каза чее шампион аз ще ходя кагато му доиде времето
Вапроса ми беше че бях с него и едни приятели и важното че приятели ме лъжат
че сам млад и обожавам Канарите и те даме ......Наи вече като разбраха че сам взел Канари от дядо Хари (арменеца) и от Калоян една женска
ristozko
потребител
потребител

Мнениеот ra6a » Чет Апр 08, 2010 5:39 pm

Здравей ristozko, аз съм съвсем начинаеща в това хоби, но искам да ти дам един съвет. За краткото време в което се занимавам с това разбрах че канарджиите които ползват хобито за търговия ( дори да са ти приятели) винаги са готови да те прецакат и всеки твърди че неговите са най- добри. Аз лично имам такива приятели. Убедих се обаче че е по добре да отидеш при човек който обича птиците си без да мисли за тяхната цена. На мен лично ми помогна със съвсем безплатни съвети (и то добри) човек който не познавах. Просто отидох и му казах от какво се нуждая и той ми помогна. Когато попитах дали му струва нещо съвета и лекарството той се засмя и ми каза че за него е голяма радост да види хора като мене и че би помагал с удоволствие. А знай че повечето хора за си завистливи, дори да са ти приятели. Радвай се на новите си придобивки и ги обичай а завистниците прати подяволите. ЖЕЛАЯ ТИ УСПЕХ!
ra6a
потребител
потребител

кои гледа ли...

Мнениеот trush » Чет Апр 08, 2010 8:51 pm

Един мой приятел-англичанин, живеещ от 5 години в България, днес се смя 'от сърце' на абсолютно идиотското заглавие на тази куриозно допусната от супервайзърите тема, при условие, че той чете свободно българската преса от 3 години насам и още не може да вникне в смисъла на така формулираната тема... Aз също не мога да му помогна...
trush
бан
бан

Re: кои гледа ли...

Мнениеот Dr. Velev » Чет Апр 08, 2010 9:27 pm

trush написа:Един мой приятел-англичанин, живеещ от 5 години в България, днес се смя 'от сърце' на абсолютно идиотското заглавие на тази куриозно допусната от супервайзърите тема, при условие, че той чете свободно българската преса от 3 години насам и още не може да вникне в смисъла на така формулираната тема... Aз също не мога да му помогна...

Напълно си прав но опитай се да помогнеш за да променим нещата заедно .
Когато казах на събраниета БАДП , че в Бургас има и интелигентни хора ( Багерът/ със слюнки на уста почти не ме свали от трибуната . Вината не е негова , а на този който го прати Г-н Здравков . Тема с продължение Изображение
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

кои гледа ли...

Мнениеот trush » Чет Апр 08, 2010 10:20 pm

В Бургас има интриганти, и 'ментарджии' колкото щеш, като много от тях го правят само заради спорта или в полза на някой ниЗък завистник. Колкото до Д. Здравков-за мен той е напълно неочакван победител с неочаквано добра птица на проведения през януари нац. конкурс за т.нар. канарче 'Орфей' . Просто в случая за мен има една 'малка' мистерия...
trush
бан
бан

Мнениеот Dr. Velev » Чет Апр 08, 2010 10:39 pm

Донякъде съм запознат със схемите , но нямам право да говоря от етична гледна точка . Ща разкажа една приказка и сигурно ще засегна някого , но ако реагира значи съм в целта .

Имало едно време много известни , знаещи и можещи специалисти по канарешката песен . Тези хора не са били глупави и независимо от това което са проповядвали , знаели , че от 10 птици една може да покрие критерииите /макар и измислени / Тези мъдреци дарявали с внимание новобранците / които вече се смятали за богопомазани след контакт с "Боговете " на такива хора им продавали птици , но се включвало едно условие -избор на птица от поколението . Богопомазаните били мнго щастливи , че тяхният гуро взима птици от тях . На пактика нищо лошо вместо да работиш с 20 птици имаш избор от 100.
Не обвинявявам нито едните нито другите. Всяка жаба трябва да си знае мяктото в гьола /цитат по Бодил/
[bна такива хора им продавали птици http://ivberov-mybirds.blogspot.com/[/b]
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Re: кои гледа ли Малиноа

Мнениеот rusen pd » Нед Апр 08, 2012 9:10 pm

колеги отскоро съм фен на канарите , дайте моля номер на този иван от хасково , щом е доказан човека да взема от него птици .
Моля ви да обясните защо толкова не се харесва новата порода "орфееви " канари , като те са си малиноа след инбрийдинг фактически , или аз не съм запознат подробно .
Ще се радвам да се обяснява повече за тимбрадото , малиноа и за харцерите повече , че сме нови и боси във тая сфера .
Здраве и успехи на всички съфорумници .
Послепис , ако някой иска да подари чифт канари на новобранец , каквито и да са за да бъдат гледани с любов може да пише лично на русен пд
rusen pd
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Пон Апр 09, 2012 9:39 am

Русене, "Орфея" нито е порода, нито е нова. Дано един ден да стане.
По това време трудно можеш да си вземеш птици. Направи го октомври-ноември. Още повече, че националната изложба е в Пловдив и изборът ще е голям.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот doctora » Чет Апр 12, 2012 9:37 pm

Чети, слушай и мисли....истината за успеха!
Малиноа-bellen-винаги "L" и никога"R" ; belrol-винаги "R" и никога "L"; fluitrol-едва доловимо "R" и никога "L" ;tjokken-удари с пръст по стара порта;tjokkenrol-същото но по бързо и едва доловимо "R"
doctora
потребител
потребител

Предишна

Назад към Певчески канари