Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Въпрос

Модератор: nikigeen

Въпрос

Мнениеот Пламен Спасов » Чет Юни 17, 2010 8:46 pm

Здравейте, този папагал го хванах преди около една седмица, беше кацнал на едно дърво и аз успях да го хвана. Понеже нямам възможност да го гледам в клетка, го пуснах в една волиера с чифт фазани и десетина пъдпъдъка. За сега си съжителстват много добре, не знам какъв пол е, трябва ли да му взема другарче и когато стане студено дали въобще ще издържи. Посъветвайте ме моля ви, какво да правя с него?
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Благодаря предварително ! :drinks:
Аватар
Пламен Спасов
VIP
VIP

Мнениеот nikigeen » Чет Юни 17, 2010 8:54 pm

Мъжки вълнист папагал.Няма проблеми да си го гледаш и зимата само волиерата ще се наложи да се опакова с найлон.Но не го храни със смеските за фазани и пъдпъдъци
Николай Николов ,Кюстендил - (+359)898 60 11 33

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее единствено с наша помощ" Джералд Даръл
Аватар
nikigeen
Модератор
Модератор

Мнениеот Paulina » Чет Юни 17, 2010 10:04 pm

Вземи му храна за вълнисти и една женска ( стандартните възрастни женски са с кафява восковица ) .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Юни 17, 2010 10:13 pm

Paulina написа:Вземи му храна за вълнисти и една женска ( стандартните възрастни женски са с кафява восковица ) .
А нестандартните с каква са ?
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Юни 17, 2010 10:20 pm

nightingale написа:А нестандартните с каква са ?

Имал си достатъчно от тях !

:cool:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Юни 17, 2010 10:48 pm

Paulina написа:
nightingale написа:А нестандартните с каква са ?

Имал си достатъчно от тях !

:cool:
Няма значение. Никога не е късно човек да узнае нещо ,което го пише във вестниците :cool:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Юни 17, 2010 10:55 pm

Остави първо човека да научи какво е мъжко и какво е женско пиле ( обикновен вълнист ) , пък след това останалото .
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Юни 17, 2010 11:33 pm

Paulina написа:Остави първо човека да научи какво е мъжко и какво е женско пиле ( обикновен вълнист ) , пък след това останалото .
Продължаваш да разправяш вицове :lol:
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Пламен Спасов » Чет Юни 24, 2010 7:50 pm

Здравейте, купих женска папагалка, купих им храна за вълнисти папагали живеят си много добре.Благодаря ви !
Изображение

Изображение

Изображение

Не знам само дали е възможно папагалите да ядат яйца, защото напоследък от пъдпъдъчите яйца за мен остават само черупките. :lol:
Аватар
Пламен Спасов
VIP
VIP

Мнениеот Paulina » Чет Юни 24, 2010 7:58 pm

Пиленцето е хубаво и още младо . Да , и яйца похапват . Защо са все на земята , това е нетипично - нямаш ли кацалки за тях ?
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Юни 24, 2010 8:35 pm

Права е Паулина. Папагалът е толкова млад ,че ако не си го вземал директно от производителя, вероятноста обикновенният продавач да се заблуди относно полът му е голяма. Малко са хората които ги познават на тази възраст.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Пламен Спасов » Чет Юни 24, 2010 9:32 pm

Пиленцето е хубаво и още младо . Да , и яйца похапват . Защо са все на земята , това е нетипично - нямаш ли кацалки за тях ?

Права е Паулина. Папагалът е толкова млад ,че ако не си го вземал директно от производителя, вероятноста обикновенният продавач да се заблуди относно полът му е голяма. Малко са хората които ги познават на тази възраст.

Взех го от Бай Ангел от с.Първомайци, той е производител на много видове папагали, не знам от къде сте, може да сте го чували. Дано да не се е заблудил, защото след време ще трябва да търся две женски. :lol:
Не знам защо стоят все на земята, купих им от един зоомагазин специална кацалка, на която могат и да се люлеят, има и други кацалки заради фазаните. Те предпочитат да стоят на един метален профил от конструкциятя на волиерата, но когато вляза кацват на земята и бягат между пъдпъдъците докато изляза от волиерата.
Сега съм решил да преместя пъдпъдъците, за да останат и за мен яйца, а на папагалите ще им закача някакъв клон, за да кацат по него. :wink: :drinks:
Аватар
Пламен Спасов
VIP
VIP

Следваща

Назад към Папагали