Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Неприятна случка с яйцето

Модератор: nikigeen

Мнениеот westcoast5 » Пет Авг 13, 2010 3:34 pm

korelka : Информацията която даде ,аз я прочетох за 2 минути общо и разбрах ,че според теб корела се гледа много трудно ,искаш да ми кажеш ,че е почти невъзможно в което не съм много съгласен ,защото моите папагали имат много добри условия за семейство ,захранвам ги с варено яйце ,давам им витамини ,клетката им е голяма колкото хладилник сам я направих за тях ,Мерси все пак за отговора !
westcoast5
потребител
потребител

Мнениеот korelka » Пет Авг 13, 2010 3:43 pm

Разбрал си ме погрешно. Не съм казала, че е трудно или даже невъзможно. Просто се опитах да ти кажа, че не винаги всичко се развива по план и че няма да е зле преди да се хванеш с развъждане да си зададеш всички тези въпроси и да си помислиш как можеш да решиш проблема ако се появи такъв.
Между другото: вареното яйце не е полезно в големи количества. Не прекалявай с него. :wink: Има и растения, които съдържат голямо количество белтъчини и са по-полезни.
korelka
потребител
потребител

Мнениеот Галин Господинов » Пет Авг 13, 2010 5:32 pm

Аз пък, когато имах корели, всяка сутрин давах варено яйце в комбинация с още някоя зеленинка и покълнеци. Винаги съм оставял да ядат колкото желаят, ако оставаха остатъци, просто ги махах. Не съм имал проблеми свързани с това или нехранещи мъжкари, не съм захранвал пилета през два часа, ама пък си се размножаваха добре.
Храни си птиците, давай витамини, калций, спокойствие, слънчева светлина, винаги прясна вода. Успех от мен! :cool:
Но няма значение, няма и обект, просто мисъл обременена от желание, погубено от сетивата....
Аватар
Галин Господинов
потребител
потребител

Прпоблем с яйце

Мнениеот Антоний » Чет Авг 19, 2010 8:57 am

Здравейте и от мен! Искам да споделя с вас проблемите които имам с моите корели и евентуално да ме посъветвате как да постъпя за напред. Имам двойка корели в репрудуктивна възраст, първото яйце което женската снесе се счупи понеже не е влязла в гнездилката. Следващите 3 бяха снесени където трябва и започна голямото чакане. След 2 седмици прегледай 3-те яйца и разбрах че само 1 от тях е оплодено. Казах си че все е нещо и продължих да чакам денят на излюпването без да притеснявам птиците. Но след още 4 дена забелазах че и двете птици стоят извън гнездилката и не се редуват да мътят. Погледнах вътре и за свое неудоволствие видях че точно оплоденото яйце е с една голяма дупка. Примирих се с станалото и го отдадох на неопитноста на двойката След 2 седмична пауза снесоха отново 3 яйца но този път и 3-те не бяха оплодени. Махнах ги и реших да дам почивка. Да но не, след известно време видях женската че търси гнездилка и я поставих отново. между другото преместих птиците вув голяма волиера и заедно с тях сложих още 1 мъжка корела. Снесоха отново 3 яйца от които само 1 оплодено(отново) зачаках с нетърпение и на 22-ри трябваше да има разултат. Днес сутринта видях черупка от яйце извън клетката и познайте, точно оплоденото яйце го няма :( Кажете ми защо се получава така? В самите птици ли е проблема или аз не правя нещо както трябва?
Антоний
нов
нов

Предишна

Назад към Папагали