Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Миксоматоза при зайците /Myxomatosis in rabbits/

Тук можете да пишете за всичко, не свързано с птиците.

Re: Миксоматоза при зайците /Myxomatosis in rabbits/

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Сеп 08, 2010 12:20 am

Паулина въобще и най-малка представа си нямаш за какво иде реч,и знаеш ли на какво се казва спам?Аз му казвам Паулина.
Хората имат проблем който така или иначе ние двамата няма да решим на това място,още повече ти с твоите неуместни препоръки.
Ако искаш да правиш впечътление направи го по оня твоят си начин.Кокошката не е подходяща ,колкото и добре да олицетворява един образ.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Сря Сеп 08, 2010 12:21 am

Нека малко поуспокоим духа. Всъщност темата не е моя, но тя касае проблема който имат зайцевъдите в Б-я в момента. Заглавието и може да е за Миксоматоза, но може да се окаже, че е погрешно. Затова нека се съсредоточим върху проблема с точната диагноза, и ако се наложи - лесно ще променим заглавието. Истина е, че ваксините срещу миксоматоза в северозападна Б-я отдавна свършиха. Дали е имало полза от тях или някой вносител е направил "голям удар" ще разберем след време. От много години се занимавам със зайци и колкото и да е нескромно, имам опит и познания в тази област. Е да не съм ваксинирал,( срещу болест за която се смята, че я няма в Б-я), но някой от вас пие ли лекарства когато не е болен? И макър това да е форум за птици, честно казано тук срещам най-сериозно и обосновано становище по темата.

Д-р Кючуков очаквам мнението Ви. Благодаря.
yuri
Модератор
Модератор

Re: Миксоматоза при зайците /Myxomatosis in rabbits/

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Сеп 08, 2010 12:22 am

Паулина въобще и най-малка представа си нямаш за какво иде реч,и знаеш ли на какво се казва спам?Аз му казвам Паулина.
Хората имат проблем който така или иначе ние двамата няма да решим на това място,още повече ти с твоите неуместни препоръки.
Ако искаш да правиш впечътление направи го по оня твоят си начин.Кокошката не е подходяща ,колкото и добре да олицетворява един образ.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот maratoneca81 » Сря Сеп 08, 2010 11:45 am

Евала много ми е интерестно как успяхте и на тази тема да се сдарпате както в другите теми :think: .Админа беше предупредил специално 4е няма да толерира подобни изпалнения и ще запо4не да изхварля един по един вси4ки маи така ще е наи добре като гледам.А докато се ''джавкате'' yuri не можа да полу4и компетентен отговор на вапроса си :|
Аватар
maratoneca81
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Сря Сеп 08, 2010 8:55 pm

yuri написа:Нека малко поуспокоим духа. Всъщност темата не е моя, но тя касае проблема който имат зайцевъдите в Б-я в момента. Заглавието и може да е за Миксоматоза, но може да се окаже, че е погрешно. Затова нека се съсредоточим върху проблема с точната диагноза, и ако се наложи - лесно ще променим заглавието. Истина е, че ваксините срещу миксоматоза в северозападна Б-я отдавна свършиха. Дали е имало полза от тях или някой вносител е направил "голям удар" ще разберем след време. От много години се занимавам със зайци и колкото и да е нескромно, имам опит и познания в тази област. Е да не съм ваксинирал,( срещу болест за която се смята, че я няма в Б-я), но някой от вас пие ли лекарства когато не е болен? И макър това да е форум за птици, честно казано тук срещам най-сериозно и обосновано становище по темата.

. . .

Юри - надявам се да намериш лекар , който наистина да ти помогне ( дори и извън границите на форума ) , който разбира от показаното заболяване и не ти пълни главата с неразбираеми словосъчетания ! Колкото до ваксината - това не е лекарство в този смисъл на думата . И малките деца ги ваксинират с цел да не се разболеят . Много се радвам , че тази ужасна болест не се среща в пределите на България ( или поне не е официално обявена ) .
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот aleksia_1984 » Чет Сеп 09, 2010 8:49 am

Здравейте!
Включвам се в този форум, тъй като имам подобен проблем с моите зайчета. Имат пъпки по ушите, муцунката и крачетата. Самите пъпки са различни от тези на снимката по-горе. По-малки са на размер и на цвят са тъмни, към черни. Зайчетата са на няколко месеца и проблема се появи от скоро. Храним ги с гранулиран фураж. Дали е възможно от него да са се появили тези пъпчици? :think:
aleksia_1984
нов
нов

Мнениеот yuri » Чет Сеп 09, 2010 4:40 pm

Паулина, не оспорвам важността на ваксинацията. Просто не счетох за нужно да ваксинирам срещу заболяване, за което се предполага, че го няма в Б-я. Може би сгреших, но и сега не съм убеден, че това е класическа Миксоматоза. А сега вече е напълно безсмислено да го правя. Много скоро тези зайци ще отидат във фризера и проблема ще отпадне. Но бих желал поне да извлека поука за в бъдеще.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Чет Сеп 09, 2010 6:05 pm

yuri написа:Паулина, не оспорвам важността на ваксинацията. Просто не счетох за нужно да ваксинирам срещу заболяване, за което се предполага, че го няма в Б-я. Може би сгреших, но и сега не съм убеден, че това е класическа Миксоматоза. А сега вече е напълно безсмислено да го правя. Много скоро тези зайци ще отидат във фризера и проблема ще отпадне. Но бих желал поне да извлека поука за в бъдеще.

Предполагам,като причини или по -скоро преносители на инфекция два вектора-кръвосмучещи насекоми и вредни гризачи.Препоръката ми е да се ограничи техният достъп до животните и фуража.Повече от това не бих желал да конкретизирам.А евентуално лечени мисля описах по-горе.
Дано съм бил полезен.
Предлагам след време да коментираме и развитието на проблема при зимните зайци.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Чет Сеп 09, 2010 6:46 pm

yuri написа:Паулина, не оспорвам важността на ваксинацията. Просто не счетох за нужно да ваксинирам срещу заболяване, за което се предполага, че го няма в Б-я. Може би сгреших, но и сега не съм убеден, че това е класическа Миксоматоза. А сега вече е напълно безсмислено да го правя. Много скоро тези зайци ще отидат във фризера и проблема ще отпадне. Но бих желал поне да извлека поука за в бъдеще.

За ваксината ти си знаеш ! Не се бъркам на никой в работата ! Ако очите на зайците са чисти , не са подути и не сълзят , то тогава не е Миксоматоза .

http://www.widder-ag.de/myxomatose.htm
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот maratoneca81 » Чет Сеп 09, 2010 7:44 pm

:drinks: Значи можело всеки да си каже мнението без да се карате безмисленно :| дано заиците се оправят по барзо :razz:
Аватар
maratoneca81
потребител
потребител

Мнениеот yuri » Чет Сеп 09, 2010 7:54 pm

Доктор Кючуков благодаря за мнението.
Паулина, самите очи са чисти и не сълзят. Само по клепачите на някои зайчета има пъпки, приличащи на абцесчета. Но те са твърди, както и останалите, които са по ушите или муцуните. Вече са почнали да изчезват, като на някои се образува коричка, като на открита раничка.
До година сигурно ще ваксинирам и за Миксоматоза, но все пак искам да знам какво точно е това, защото ако не е Миксоматоза, искам да съм подготвен за да реагирам адекватно.
Благодаря на всички които изразиха мнение и на Ивкони, че създаде темата.
yuri
Модератор
Модератор

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пет Сеп 10, 2010 10:12 am

yuri написа:Доктор Кючуков благодаря за мнението.
Паулина, самите очи са чисти и не сълзят. Само по клепачите на някои зайчета има пъпки, приличащи на абцесчета. Но те са твърди, както и останалите, които са по ушите или муцуните. Вече са почнали да изчезват, като на някои се образува коричка, като на открита раничка.
До година сигурно ще ваксинирам и за Миксоматоза, но все пак искам да знам какво точно е това, защото ако не е Миксоматоза, искам да съм подготвен за да реагирам адекватно.
Благодаря на всички които изразиха мнение и на Ивкони, че създаде темата.

Със сигурност не е миксоматоза.
На базата на проявената клиника може да бъде поставена единственно диагнозата "Локален дисиминиран гноен дерматит по зайците",макар кой ли го топли това,но е все нещо.
Но нека това заключение направи "Д-р Паулина Шнайдер",черпейки познания от чичко гугъл и анализирайки ситуацията от 1500 км.,а ние все ще се справим макар и на тъмно с нашите стафило- , стрептококи или кой знае каква банална инфекция.
Описаният случай не е характерен за Южна България поне за сега,в мащабите които посочвате.Но за разкриване векторите на разпространение,опитайте се да проучите взаимовръските на локализация - т.е. от къде тръгва,стихийност на инфекцията,специфичен сезон,скорост на разпространение и граници,възприемчива възраст,развитие като клиника ,евентуални резултати от някакво лечение ,оценка на изхода от заболяването.За да се постави решаването на проблема трябва да се премине през всичко това,като не се игнорират и търсенето на специфични лабораторни резултати,за пълна картина.
Поздрави и късмет,а ако има обидени няма да ги моля за прошка,но бих ги подсетил за една стара българска поговорка за слепотата и проглеждането,и че морето не е до колене.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Разни