Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

моля за помощ!

Модератор: nikigeen

моля за помощ!

Мнениеот Buggy » Съб Окт 30, 2010 11:52 pm

Имам мъжка и женска корела.Проблемът е че мъжкия не спира да отскубва пера от главата на женската.Сега е с гола глава ,а тръгне ли ново перо ,веднага е отскубната и изядено.Клетката е голяма имат си играчки,като цяло се чифтосват,пощат и след пет минути момчето се спуска и къса перо от главата и го яде.Как мога да спра това преди да нанесе трайни увреждания на перата и кожата на главата?Витамини,антибиотици,спрейове?
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Нед Окт 31, 2010 12:07 am

Раздели ги !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Нед Окт 31, 2010 12:19 am

Това се случва доста често при напълно сработени чифтове,но ограничено пространство.Дори и във волиера понякога ,въпреки пространството ,но поради близостта партньорите и липсата от търсене на храна,придобиват подобни лоши навици.
Не ги разделяй.Тестостеронът си казва думата.Какво пък толкова,поне си имаш добър чифт.На пролет им слагай гнездото ,тогава може и да се позабрави лошата привичка.Но твърде се съмнявам в това.Поне гнездилката ще е пълна с пилета.
Успех!
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Нед Окт 31, 2010 12:31 am

Да , не ги разделяй и чакай до пролетта ! :twisted: Щом Докторът така е казал !

И аз ти пожелавам успех ! :lol:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Нед Окт 31, 2010 1:07 am

Paulina написа:Да , не ги разделяй и чакай до пролетта ! :twisted: Щом Докторът така е казал !

И аз ти пожелавам успех ! :lol:

Ако става въпрос за нещо подобно ,наистина не е голям проблем.
Изображение
Обичат се, това е!
Някой жени колкото повече страдат ,толкова повече се превързват,ненормален закон ,но е факт.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот Галин Господинов » Нед Окт 31, 2010 10:01 am

И при мен се случва с нефемите, само че това става само когато са в размножителен период, докато снесе и става полу-гола :cool: :cool
Знам ли, мъжкият може да я иска гола :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Но няма значение, няма и обект, просто мисъл обременена от желание, погубено от сетивата....
Аватар
Галин Господинов
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Нед Окт 31, 2010 11:23 am

Благодаря много за бързите отговори,аз първо се чудех дали е женска,но сега почна смяната на перата от 1 месец и все още има раиран гръб и опашка.Започнаха да падат летателните пера и излизат нови с точки, а и още на 3 ден след като ги събрах започнаха любовните подсвирквания от мъжкия , а тя зястана в поза за чифтосване и така 2 дена.Нямаше яйца ,защото е доста млада,но предполагам е женска.Не е пяла,тиха е и подсвирква от време на време.До сега винаги съм улучвал само мъжки ,които скроро започваха да пеят и след смяната на перата....се пръкваше едно момче,а не очаквано момиче.Сегашното пиле е с много странно оперение бежово-кафеникаво.
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Нед Окт 31, 2010 9:27 pm

Buggy написа:, а тя зястана в поза за чифтосване и така 2 дена.
Интересно :think:
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Нед Окт 31, 2010 10:44 pm

:D нямах предвид че е седяла 2 дена..
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Пон Ное 01, 2010 11:12 am

Buggy написа::D нямах предвид че е седяла 2 дена..

Птиците ти са на ред,не се притеснявай излишно!
Шеговитите колеги са по-ценни от заядливите,имай го в предвид.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Назад към Папагали