Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

kanari

Модератори: sandan, христо абаджиев

Мнениеот denislav petrov » Вто Яну 18, 2011 10:41 pm

светлината ми е по4ти дневна прес целиа ден имат естествена светлина а по ксно ползвам и искустжена утре ште запо4на да правиа волера и щеги пусна там
denislav petrov
потребител
потребител

Мнениеот христо абаджиев » Сря Яну 19, 2011 1:52 am

Нещо немога да вдяна .Волиерата за каво ще е.
христо абаджиев
Модератор
Модератор

Мнениеот denislav petrov » Сря Яну 19, 2011 2:11 am

за ни6то просто 6те ги гледам в волиера пк какжото ще да става то се е видиало 4е ас пилета ниама да мога да извадиа поне щесиги гледам но широко :( :( :( :( :( :( :(
denislav petrov
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Сря Яну 19, 2011 11:28 am

Не се отказвай толкова бързо, той сега започва развъдния сезон и все още има шанс да развиеш птиците си. Засечи колко ти е дълъг светлинния ден и ако сега е 12 часа, плавно го увеличи /пр. по 30 минути на седмица/ до 14 часа - т.е. от 06,00-20,00 ч, като успоредно с това предоставяй, най-вече на мъжките си птици, разнообразна храна богата на протеини и витамини. Примерно - три пъти седмично покълнали семена, два пъти яйце и мека храна и по един път ябълка и морков. Можеш да спечелиш време като оставиш женските да лежат върху неоплодените яйца.
От това да ги събереш във волиера нищо няма да постигнеш освен птиците да се пердашат.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот denislav petrov » Сря Яну 19, 2011 12:36 pm

незнам дали ште продалжавам даес иадосвам ето сутринта една от канарките ми е умриала друката се е накокопинила и тиа ще мре но жсе пак многоти благодариа за светите които ми даваш за6тото само ти ми обрна внимание от вси4ки други в този саит незнам зашто неискат да помогнат на един новобранец които поиска помошт ане вси4ки даму дават по едно пиле еи хора каква е тази злоба от ваша страна
denislav petrov
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Сря Яну 19, 2011 12:58 pm

Недей така с обеиненията. И на нас също са ни умирали птици в неподходящ момент /то не че има подходящ/. Виж какви са симптомите на настръхналата птица - дишане, неспецифични звуци и шумове при дишането, зацапано около клоаката, разтройство, цвят на изпражненията, какво е поведението й, отслабнала ли е. Ако имаш възможност посъветвай се с ветеринарен лекар, покажи му птицата. Ти откъде си?
Преди да умре другата птица, имаше ли някаква промяна в поведението й?
На мен също са ми помагали или не са ми помагали. Някои колеги просто нямат техническата възможност да го направят, други просто поради липса на знания немогат, което е по-добрия вариант от това да ти дадат грешен съвет.
При положение, че имаш някакво заболяване по птиците си, най-грешно е да ги събереш всички в една клетка. Раздели ги в самостоятелни клетки, поддържай висока хигиена, както на хранилки и поилки, така и на ръцете си когато работиш с тях. Ограничи им контактите както преки, така и чрез вода и храна. Това на първо време.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот denislav petrov » Сря Яну 19, 2011 2:27 pm

преди да умре и ниамаше апсолиутно ништо снесе едно яице в4ера иси беше весела а сутринта ве4е мртжа другата нешто незнам какво и беше но сега е добре дори се иариха 4 пъти незнам каквоие било седеше на едно миасто накокошинена но после се оправи добреде в волиера немогали да гледам канари заштото сиа пор4аь и до де два ште ми е готожа ште миа правиат от певеце 3 метра дълга на 1.50 на 2 метра сшто си пор4ах за втре дървета и матилки и колко птици мога да гледам ж неиа мерси за търпението от твоиа страна и цените савети извиниажаи могали даси купиа от теп канари
denislav petrov
потребител
потребител

Мнениеот denislav petrov » Сря Яну 19, 2011 2:29 pm

какжи житамини се дават на канарите оште сега ще ходиа да ги купиа :?: :?: :?: :?: :?: :?:
denislav petrov
потребител
потребител

Мнениеот rookie_gyn » Сря Яну 19, 2011 3:47 pm

Витамините които се използват през различните периоди са различни. МУлтивитаминни комплекси се изплзват през цялата година. В периода на подготовка се увеличава дозата на витамин А Д3 и Е. Марките които се предлагат на пазара са най-различни. Добри фирми производители са Varsele Laga, Tabernil, Chemivit. Има и доста други.
Принципно межеш да си купиш канарчета от мен, но първо незнам дали не съм ти малко далече и второ сега не е най-подходяшия сезон за това. В момента при всеки развъдчик има птици с които той ще работи. Обикновено птици се купуват октомври - ноември.
Аватар
rookie_gyn
потребител
потребител

Мнениеот denislav petrov » Сря Яну 19, 2011 4:16 pm

ти от кадеси и колко пари 6теми жземеш за 4ифт канари по кориер ниамали да може даги пратиш о сигорно ниамаш за продаване сега
denislav petrov
потребител
потребител

Мнениеот slona67 » Сря Яну 19, 2011 4:32 pm

Дениславе - за къде си се разбързал,нормално развъдния сезон започва март месец, от там ти идват и проблемите.Раздели канарите,подготви ги правилно и всичко ще е ОК.
Аватар
slona67
потребител
потребител

Мнениеот denislav petrov » Сря Яну 19, 2011 4:47 pm

ас от бакрените имам яаица и 4акам другите да снест скоро
denislav petrov
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Условия на отглеждане