Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Пернато за дъщеря ми?!?!?

Модератор: nikigeen

Пернато за дъщеря ми?!?!?

Мнениеот J1vk0 » Вто Апр 12, 2011 6:44 pm

Здравейте, радвам се че успях да намеря форум в който да задам въпроса, който ме вълнува.
Скоро дъщеря ми става на Зг. и решихме да й вземем пернато, но проблема е че незнаем какво да е то/тя/те.
Ще търсим рошаво пернато, кресливо и по възможност да не е с размерите на канарче.
Проблема е там че незнам какво да е то/тя/те, каква да е клетката, кое не кълве децата и т.н.
Финансите също са ни ограничени около ЗОлв за пернатото и толкова за кафез.
Бихте ли ми помогнали в избора?
J1vk0
нов
нов

Re: Пернато за дъщеря ми?!?!?

Мнениеот multipleis » Вто Апр 12, 2011 10:40 pm

Аз бих си взел Корела. :)
Аватар
multipleis
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Вто Апр 12, 2011 11:03 pm

Вие не търсите пернато за детето си,което е твърде малко за това.Вие просто търсите оправдание за ваши желания.
Но е добре децата от малки да живият с някаква живинка в къщи.Възпитателното от това е ,че детето разбира от най-ранна възраст какво означава да отдаде нужната внимание към нещо наистина истинско за което трябва да се грижим.
Приветствам решението ви,каквото и да вземете няма да е последното ,а и ще постигнете в крайна сметка това ,че наследникът ви неусетно ще бъде възпитан и ще свикне с това,че колкото повече любов влагаме ,толкова тя по-голяма става.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот kukushunka » Сря Апр 13, 2011 12:09 am

добър психолог си докторе!

след такъв отговор като твоя, птица със сигурност ще има (и ще ги радва)в семейството на Живко!

пп. на мен ми се случи същото преди години - малката ми дъщеря - случайно или не - повтори моето детско желание за птиче! сещаш се какво се случи после :wink:
Изображение третира се срещу кокошинки, kukushunkite са непреодолимо зло Изображение
Аватар
kukushunka
потребител
потребител

Мнениеот J1vk0 » Сря Апр 13, 2011 1:47 pm

д-р Иван Кючуков написа:Вие не търсите пернато за детето си,което е твърде малко за това.Вие просто търсите оправдание за ваши желания.
Но е добре децата от малки да живият с някаква живинка в къщи.Възпитателното от това е ,че детето разбира от най-ранна възраст какво означава да отдаде нужната внимание към нещо наистина истинско за което трябва да се грижим.
Приветствам решението ви,каквото и да вземете няма да е последното ,а и ще постигнете в крайна сметка това ,че наследникът ви неусетно ще бъде възпитан и ще свикне с това,че колкото повече любов влагаме ,толкова тя по-голяма става.

Грешите докторе, дано пациентите ви не са на моето мнение.
Това е идеята на жена ми, аз се съгласих и реших да проуча преди да направим избора.
А дъщеря ми е достатъчно умна, всеотдайна и любвеобилна за да се грижи сама за животинче.
J1vk0
нов
нов

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Сря Апр 13, 2011 10:17 pm

J1vk0 написа:
д-р Иван Кючуков написа:Вие не търсите пернато за детето си,което е твърде малко за това.Вие просто търсите оправдание за ваши желания.

Грешите докторе, дано пациентите ви не са на моето мнение.
Това е идеята на жена ми, аз се съгласих и реших да проуча преди да направим избора.
А дъщеря ми е достатъчно умна, всеотдайна и любвеобилна за да се грижи сама за животинче.

В кое греша, и за какво ваше мнение става въпрос,и не бива да изразяват мои пациенти?
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот J1vk0 » Сря Апр 13, 2011 11:35 pm

Тук сгрешихте, а и не ми трябват съвети как да си гледам детето, нито как да си живея живота.
Мислех че съм попаднал на форум, който обединява собствениците на пернати, но явно се запознах с вашия Фройдист.

Благодаря за съвета на мултиплейс, спряхме се на Корелиа :)
Доста неща изчетох за пернатото от семейството на Какадуто.
Бихте ли ми казали какво да питам в магазина преди да го вземем?
Може би навици, възраст, пол, ваксинация.
J1vk0
нов
нов

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Чет Апр 14, 2011 12:02 am

J1vk0 написа:

Тук сгрешихте, а и не ми трябват съвети как да си гледам детето, нито как да си живея живота.
Мислех че съм попаднал на форум, който обединява собствениците на пернати, но явно се запознах с вашия Фройдист.

Благодаря за съвета на мултиплейс, спряхме се на Корелиа :)
Доста неща изчетох за пернатото от семейството на Какадуто.
Бихте ли ми казали какво да питам в магазина преди да го вземем?
Може би навици, възраст, пол, ваксинация.

И каво толкова лошо казах............?! :think: Разбира се ,че това е ваша работа,не съм и си помислял да ви съветвам.
Но хубав избор сте направили с Корелиа.Аз също отглеждам такива птици.
Но за 30 лева ,и да си мислите за какадутова птица......
Добър избор.
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот kukushunka » Чет Апр 14, 2011 12:11 am

J1vk0 написа:
.....

Грешите докторе....
Това е идеята на жена ми.....

да бе докторе грешите - не е оправдание на мои желанея, а на жена ми! ! !

пп. абе я си вземи едно Какаду Галерита за 30 лева и всичо ще бъзе наред!
Изображение третира се срещу кокошинки, kukushunkite са непреодолимо зло Изображение
Аватар
kukushunka
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Чет Апр 14, 2011 1:43 pm

Мисля че,бая ще трябва да напънете за да вкарате корелата в клетка за 30 лв.За 3 годишно дете не сте направили добър избор за домашен любимец.Освен ако не са ръчно хранени или опитомени(което изисква доста време) папагалите хапят ,съскат и не обичат да бъдат пипани.Имате предвид корела,а не корелиа??
Buggy
потребител
потребител

Мнениеот venera80 » Чет Апр 14, 2011 7:48 pm

Аз също ще се включа с мнение, че корелата може и да е по впечатляваща, но тази която имах беше единственото същество, от което котката ми имаше респект и излезеше ли от клетката - маца в най-крайния ъгъл под спалнята. След това гледах и други, но не съм имала дружелюбна птица сред тях. А иначе клетка до тази цена ще се намери и ще си живее в нея без проблем, ако сте се спрели на корела. Мое лично мнение е, че вълнистото /малко по-голямо от канарче/ е най-добрия избор за начало, по-пъстро е ... а след него ще дойдат и други - като един прекрасен александър за началото на 1-ви клас. Ако Ви се струва дребничко - изложбения вълнист е много красива птица, но да си призная, не съм наясно с поведението му, а и цената е малко по-висока.
П.П. А ако съпругът ми подари Галерита - ще го обичам до живот :)
venera80.dir.bg
venera80
потребител
потребител

Мнениеот Buggy » Пет Апр 15, 2011 12:32 pm

Клетка за 30 лв подходяща за корела трудно ще се намери.Какви простотии съм виждал ,корели набутани в клетки за вълнисти.Ръчно хранено корелче е супер за домашен любимец,но в България не знам някой да продава ръчно хранени.
Buggy
потребител
потребител

Следваща

Назад към Папагали