Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

ПРОБЛЕМИ-ПРОБЛЕМИ

Модератор: sandan

Re: ПРОБЛЕМИ-ПРОБЛЕМИ

Мнениеот D&A » Вто Мар 29, 2011 11:13 pm

Ще го имам в предвид -благодаря.Какво ли не измислят тези хора :|
Аватар
D&A
потребител
потребител

Мнениеот zlatistij » Сря Мар 30, 2011 8:50 am

Направи една профилакти ка на всички канари , като начало с SB3E .
а може ли да се прави профилактика по време на развъдния сезон когато имат малки?
Аватар
zlatistij
потребител
потребител

Мнениеот zlatistij » Сря Мар 30, 2011 8:53 am

Dr. Velev написа:Много често проблема не е в това ,че канарите не хранят , а че малките не са в ред , ако те не вдигат глава и най -добрата майка не може да им помогне .Причините са много и дори най опитнити канаровъди ги имат. Направи една профилакти ка на всички канари , като начало с SB3E . Дохранвай само вечер , както ти каза Емо . Нахраненото канарче не вдига глава и вреди на инстикта за хранене при родителите . Каква мека храна даваш виж това което правя в "Хранене " В паниката си не променяй рязко меката храна . Търпение и успехи :wink:

предния ми въпрос беше към този пост :oops:
Аватар
zlatistij
потребител
потребител

Мнениеот gabitoooo » Вто Апр 12, 2011 9:30 pm

Добър вечер и от мен.
Отглеждам канарчета от малка и вече съм пристрастена към тях. В момента имам 3 мъжки канарчета от които 1 го доведох у нас скоро и е внесено от Франция. По принцип съм чела че когато гледаш поне 2 мъжки канарчета в никакъв случай не трябва да се гледат, защото се дразнят едно друго и затова съм ги отделила в 3 различни стаи, но вчера се прибрах от училище и видях че новото канарче е легнало полоумряло в клетката си. Страшно много се стресирах и веднага полека го извадих да видя какво му има. Тате веднага дойде и той го прегледа и каза че се е заклещило летейки и си е извадило ставата на крака и все едно сега няма крак. Прави някакви опити да се движи но почнаха да му падат и перата, защото буквално в момента се влачи. Сега го гледам и не знам какво да правя. Стои и умира от страх. :( Той напълно е загубил надежда за канарчето, но аз все още си мисля и се надявам че има някакъв начин да се оправи :cry: Моля Ви помогнете ми защото няма да преживея да го убия, а това ще е единствения вариант ако не намеря решение. Не мога да го гледам как се мъчи.
Благодаря ви предварително. :cry:
gabitoooo
нов
нов

Мнениеот ceco » Сря Апр 13, 2011 1:22 pm

Според мен наи добрия вариант е да го занесеш на ветеринарен лекар.
ceco
потребител
потребител

Мнениеот gabitoooo » Сря Апр 13, 2011 2:35 pm

Заведох го, но ветеринара не дава кой знае какви надежди той също каза, че ставата е извадена и затова исках да видя и вашето мнение. Не може да няма решение все нещо може да се направи ... :(
gabitoooo
нов
нов

Мнениеот ceco » Сря Апр 13, 2011 7:50 pm

Ако може да се направи нещо то трябва да е от специалист.В домашни условия да се направи шина или някакъв вид обездвижване не знам дали е възможно.Съжалявам но това е моето мнение.
ceco
потребител
потребител

Мнениеот д-р Иван Кючуков » Чет Апр 14, 2011 12:15 am

ceco написа:Ако може да се направи нещо то трябва да е от специалист.В домашни условия да се направи шина или някакъв вид обездвижване не знам дали е възможно.Съжалявам но това е моето мнение.

За коя става се говори?
д-р Иван Кючуков
потребител
потребител

Мнениеот slona67 » Чет Апр 14, 2011 1:08 pm

Според мен, не е проблем канарчето да си живее дълги години само с един крак.Стига крачето да не остане, в такава позиция че да му пречи прекалено!
Аватар
slona67
потребител
потребител

Мнениеот D&A » Пет Апр 15, 2011 8:10 pm

Здравейте.Днес забелязох нещо странно,уж двете канарчета(мъжкото и женското) хранеха малкото си и то доста усилено ,след като спряха го погледнах и видях че гушката му е празна.Може би заради това ми умират малките.На какво може да се дължи това и мога ли да направя нещо,блгодаря на всеки който се опита да ми помогне. :think:
Аватар
D&A
потребител
потребител

Мнениеот krumov » Съб Апр 16, 2011 9:09 am

D&A написа:Здравейте.Днес забелязох нещо странно,уж двете канарчета(мъжкото и женското) хранеха малкото си и то доста усилено ,след като спряха го погледнах и видях че гушката му е празна.Може би заради това ми умират малките.На какво може да се дължи това и мога ли да направя нещо,блгодаря на всеки който се опита да ми помогне. :think:

Пробвай като извадиш мъжкия,в някои случай помага когато женската е сама храни по добре.Ако ли не,храни ръчно.
Аватар
krumov
потребител
потребител

Мнениеот slona67 » Съб Апр 16, 2011 9:48 am

Здравейте.Днес забелязох нещо странно,уж двете канарчета(мъжкото и женското) хранеха малкото си и то доста усилено ,след като спряха го погледнах и видях че гушката му е празна.Може би заради това ми умират малките.На какво може да се дължи това и мога ли да направя нещо,блгодаря на всеки който се опита да ми помогне
. На кой ден спряха да хранят?
Аватар
slona67
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Цветни канари