Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

НЕРАЗДЕЛКИ

Модератор: nikigeen

Re: НЕРАЗДЕЛКИ

Мнениеот zv3rA » Чет Апр 14, 2011 11:29 pm

Здравейте,
Извинявам се, че повдигам толкова стара тема. Но имам странен проблем. Имам неразделка, която когато я купихме (преди 10 месеца или повече) ни казаха, че е мъжко папагалче. Днес на обяд слагам му водичка и какво да видя яйце. Преди 10 мин. ново яйце. А уж е мъжка. Та интересувам се какво да правя? Някакви специални грижи за папагала? За яйцата?
п.с. забравих да уточня папагалчето е само и никога (от както сме го купили от магазина) не е било с друг папагал.
п.с.2 по принцип обича да си играе с найлонови торбички. Преди седмица-две го видях как се е нахвърлил на торбичката в ъгъла и е разперил крилата и танцува и ... сещате се. Преди 3 дни пак правеше тези неща.
zv3rA
нов
нов

Мнениеот Buggy » Съб Апр 16, 2011 2:33 am

Яйцата са неоплодени,но ги оставете при нея около 20 дни.Задължително сепейна кост,защото израсходва калции за снасянето.
Buggy
потребител
потребител

Неразделки ;)

Мнениеот ancetyyy » Пон Май 07, 2012 6:47 pm

Здравейте! Мисля да си купувам неразделки. Можете ли да ми кажете цена,храна,каква клетка им трябва и т.н.Ако пък можете да ми кажете и във софия къде се продават ще съм мн благодарна ;))
ancetyyy
потребител
потребител

Мнениеот ТЕРИЕР » Вто Май 08, 2012 12:58 pm

Неразбирам защо яйцата трябва да са при птицата около 20 дни? Каква е целта? За две снесени яйца едва ли има неотложна нужда от калции. Има нужда от мъжки.
ТЕРИЕР
потребител
потребител

Re: Неразделки ;)

Мнениеот paco0 » Сря Май 09, 2012 10:45 pm

ancetyyy написа:Здравейте! Мисля да си купувам неразделки. Можете ли да ми кажете цена,храна,каква клетка им трябва и т.н.Ако пък можете да ми кажете и във софия къде се продават ще съм мн благодарна ;))

Здравей.Неразделките са папагали за стопани с здрави нерви ,има период когато влизат в сила и започват доста дразнещи крясъци и писукания.Отначало са доста плашливи ,но 1 път свикнат ли с стопанина няма оттърване ... Цената варира от около 70-до 100 лв чифта . Храната - нищо особено храна за средни папагали ,но е хубаво да се дават плодове и зеленчуци неразделките много ги обичат.Аз лично съм привърженик на големите клетки ,но за една двоика неразделки 50X50X50 би трябвало да е достатъчно.

Дано съм помогнал успех :cool:
paco0
потребител
потребител

Предишна

Назад към Папагали