Аз искам да задам един въпрос,който ме вълнува отдавна.
Как се получават цветните мутации при птиците т.е.случайно или под въздействието на външни фактори..
Модератор: nikigeen

loveca4 написа:Аз искам да задам един въпрос,който ме вълнува отдавна.
Как се получават цветните мутации при птиците т.е.случайно или под въздействието на външни фактори..
.....или под въздействието на външни фактори....

ТЕРИЕР написа:Някой може ли да опредили мутацията на птиците? Или само си говорим за мутаций?

[/quote].....или под въздействието на външни фактори....

loveca4 написа:
Под външни фактори разбирам,облъчване на храната например,съдържание на даден микроелемент в по високи концентрации,друго промяна на местообитанието т.е.ако в едана волиера стандартно има зелени клонки за декор и ги променим със сини да речем,в някои от поколенията би трябвало да се появят птици с цвят близък да този на обкръжаващата ги среда,дригият фактор е температура,промяната на стоиностите и могат ли да предизвикат някакво мутиране...Общо взето подобни въпроси,които мойем да дискутираме,ако има желание..
Във форума има "генетици" - може да се включат с коментар към поста ти

Paulina написа:loveca4 написа:
Под външни фактори разбирам,облъчване на храната например,съдържание на даден микроелемент в по високи концентрации,друго промяна на местообитанието т.е.ако в едана волиера стандартно има зелени клонки за декор и ги променим със сини да речем,в някои от поколенията би трябвало да се появят птици с цвят близък да този на обкръжаващата ги среда,дригият фактор е температура,промяната на стоиностите и могат ли да предизвикат някакво мутиране...Общо взето подобни въпроси,които мойем да дискутираме,ако има желание..
Във форума има "генетици" - може да се включат с коментар към поста ти
Хаха може и лилава зеброва да сътворим.. 

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта