За това ще ви кажа едно това което ви се предлага докато не го видите не вярвайте !
Линия от този , линия от не знам къде си всичко е за пари !

dr_lukanov написа:Румене явно само Николай не ти стига! Подминавах злобните ти подмятания с надеждата, че ще се поспреш, но вече мисля че прекаляваш. Уважавах те като специалист, защото са малко хората като теб в България, но знанията не правят човека, а отношенията му с хората.
Не приказвай глупости, това че на теб не дават яйца твоите много добри приятели не значи, че това е правило! Разбира се има и нелоялни хора, това са търговци, а не развъдчици, които ти показват снимка на "родителите" и после нищо общо (от свой собствен опит). Затова препоръчвам на всички, които искат да внесат нещо качествено да проучат развъдчиците на съответната порода/цвят и да контактуват с тях, а не с търговци. На едните имената се срещат само в обявите, а на другите в изложбените листи. Предполагам знаеш, че една кокошка снася от 40-50 до 365 яйца за година, обикновено един развъдчик отглежда няколко женски птици, които за година снасят .... вярвам можеш да сметнеш (тук 2+2 трябва да прави 4). Другото го оставям на въображението ти, което виждам е доста силно развито. Това е най-лесният начин да се сдобие всеки един човек с добри птици на прилични цени, да се наслади на удоволствието да да отгледа сам птицата и не на последно място да ограничи голяма част от възможните болести, които може да внесе по хоризонтален път. Разбира се няма нищо лошо някой да ти внесе пилета или разплодни птици, но там по-голяма вероятност има да останеш измамен, защото търговията е диктувана от икономически принципи! Всеки, който е купувал внесена птица знае за какви пари става въпрос, а качеството обикновено не е на по-високо от това в страната, което е разбираемо.
! А най-гадната версия е да обещаеш птица и да я пратиш по някой , но птицата да не пристигне и да ти се каже : ами тя се "гътна" , а после да я видиш в стадото на същия 

dr_lukanov написа:Румене явно само Николай не ти стига! Подминавах злобните ти подмятания с надеждата, че ще се поспреш, но вече мисля че прекаляваш. Уважавах те като специалист, защото са малко хората като теб в България, но знанията не правят човека, а отношенията му с хората.
Не приказвай глупости, това че на теб не дават яйца твоите много добри приятели не значи, че това е правило! Разбира се има и нелоялни хора, това са търговци, а не развъдчици, които ти показват снимка на "родителите" и после нищо общо (от свой собствен опит). Затова препоръчвам на всички, които искат да внесат нещо качествено да проучат развъдчиците на съответната порода/цвят и да контактуват с тях, а не с търговци. На едните имената се срещат само в обявите, а на другите в изложбените листи. Предполагам знаеш, че една кокошка снася от 40-50 до 365 яйца за година, обикновено един развъдчик отглежда няколко женски птици, които за година снасят .... вярвам можеш да сметнеш (тук 2+2 трябва да прави 4). Другото го оставям на въображението ти, което виждам е доста силно развито. Това е най-лесният начин да се сдобие всеки един човек с добри птици на прилични цени, да се наслади на удоволствието да да отгледа сам птицата и не на последно място да ограничи голяма част от възможните болести, които може да внесе по хоризонтален път. Разбира се няма нищо лошо някой да ти внесе пилета или разплодни птици, но там по-голяма вероятност има да останеш измамен, защото търговията е диктувана от икономически принципи! Всеки, който е купувал внесена птица знае за какви пари става въпрос, а качеството обикновено не е на по-високо от това в страната, което е разбираемо.
А сега да обясниш на мен (другите хора вероятно знаят) кой си, какъв си и какво си направил, защото прости на мен невежата но не съм в час със съвременните достижения, опитах се да открия нещо за теб в Google но уви. Защото тези думи много често ги използваш и гледам има ефект! Това, което разбрах до сега е че имаш много висока самооценка, което не е никак лошо дори похвално, това не е типична черта на българите.
И още нещо, наистина имаш елитни Серама, това го признавам малко хора извън Югоизточна Азия могат да се похвалят с такива птици:

"чифт черни (нестандартни цветови вариации ) Сатсумадори"
. Така обиждаш не само мен, но и един от най-уважаваните развъдчици на породата извън Япония (ако така завързваш приятелства.... имаш много сдържани приятели)! Разбира се, че има какво още да уча, само посредствен човек може да каже че знае и е постигнал всичко и да се задоволи с нивото си.
dr_lukanov написа:Ако визираш това:"чифт черни (нестандартни цветови вариации ) Сатсумадори"
трябва да започнеш да четеш редовете. Така обиждаш не само мен, но и един от най-уважаваните развъдчици на породата извън Япония (ако така завързваш приятелства.... имаш много сдържани приятели)! Разбира се, че има какво още да уча, само посредствен човек може да каже че знае и е постигнал всичко и да се задоволи с нивото си.
Аз спирам тук, ако се продължава в същият дух тогава наистина си става кокошкарска история.
Моля модератора (ако прецени и разбира се ако и създателят й е съгласен) да изтрие темата, това е поредната абсурдна тема задръстваща форума и пълна със кавги и нищо съществено.

!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта