Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Закупени яйца от чужбина

Модератори: nikigeen, yuri

Закупени яйца от чужбина

Мнениеот david_67 » Съб Авг 13, 2011 12:59 am

Когато си поръчате яйца от чужбина и ви пристигнат и после излюпите пилета от тях , не си мислете че вече сте на върхът на айзберга просто са ви продали това от което нямат нужда и за да не ги изядат ги продават на мераклии от близо и далеч !Никой ,ама никой няма да си продаде елитната стока на безценица на никой и дори с хилядите ласкателства към него !
За това ще ви кажа едно това което ви се предлага докато не го видите не вярвайте !
Линия от този , линия от не знам къде си всичко е за пари ! :lol:
Аватар
david_67
бан
бан

Re: Закупени яйца от чужбина

Мнениеот dr_lukanov » Съб Авг 13, 2011 8:37 am

Румене явно само Николай не ти стига! Подминавах злобните ти подмятания с надеждата, че ще се поспреш, но вече мисля че прекаляваш. Уважавах те като специалист, защото са малко хората като теб в България, но знанията не правят човека, а отношенията му с хората.

Не приказвай глупости, това че на теб не дават яйца твоите много добри приятели не значи, че това е правило! Разбира се има и нелоялни хора, това са търговци, а не развъдчици, които ти показват снимка на "родителите" и после нищо общо (от свой собствен опит). Затова препоръчвам на всички, които искат да внесат нещо качествено да проучат развъдчиците на съответната порода/цвят и да контактуват с тях, а не с търговци. На едните имената се срещат само в обявите, а на другите в изложбените листи. Предполагам знаеш, че една кокошка снася от 40-50 до 365 яйца за година, обикновено един развъдчик отглежда няколко женски птици, които за година снасят .... вярвам можеш да сметнеш (тук 2+2 трябва да прави 4). Другото го оставям на въображението ти, което виждам е доста силно развито. Това е най-лесният начин да се сдобие всеки един човек с добри птици на прилични цени, да се наслади на удоволствието да да отгледа сам птицата и не на последно място да ограничи голяма част от възможните болести, които може да внесе по хоризонтален път. Разбира се няма нищо лошо някой да ти внесе пилета или разплодни птици, но там по-голяма вероятност има да останеш измамен, защото търговията е диктувана от икономически принципи! Всеки, който е купувал внесена птица знае за какви пари става въпрос, а качеството обикновено не е на по-високо от това в страната, което е разбираемо.

А сега да обясниш на мен (другите хора вероятно знаят) кой си, какъв си и какво си направил, защото прости на мен невежата но не съм в час със съвременните достижения, опитах се да открия нещо за теб в Google но уви. Защото тези думи много често ги използваш и гледам има ефект! Това, което разбрах до сега е че имаш много висока самооценка, което не е никак лошо дори похвално, това не е типична черта на българите.

И още нещо, наистина имаш елитни Серама, това го признавам малко хора извън Югоизточна Азия могат да се похвалят с такива птици:
Изображение
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот blago » Съб Авг 13, 2011 11:07 am

Румене, много насериозно се взимаш. За " некакви " си кокошки-голема работа, " нема що"! :|
Ти си най-големия специалист в тая област- не си ли го разбрал!????....Вече всички го знаят...и мало и голямо...
....и най-вече тия дето чат-пат купуваме яйца от разни мошеници в чужбина-ама хак да ни е-нали се мислиме за върха на айсберга!!!!
Чудя се на Ицо, що ли ти се връзва на акъла дето показваш, пък и дори и на себе си се чудя с какви глупости в момента се занимавам.
Кокошкарска история, кво да правиш?? То по-добре човек да не влиза вече в този виртуален кокошарник щото взе да става тъпо и досадно.
А пропо...давай го по-спокойно и с повече чувство за хумор! :drinks:
.
.
" Колкото повече опознавам хората, толкова повече обиквам животните" - Джордж Бърнард Шоу
Аватар
blago
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Съб Авг 13, 2011 12:24 pm

dr_lukanov написа:Румене явно само Николай не ти стига! Подминавах злобните ти подмятания с надеждата, че ще се поспреш, но вече мисля че прекаляваш. Уважавах те като специалист, защото са малко хората като теб в България, но знанията не правят човека, а отношенията му с хората.

Не приказвай глупости, това че на теб не дават яйца твоите много добри приятели не значи, че това е правило! Разбира се има и нелоялни хора, това са търговци, а не развъдчици, които ти показват снимка на "родителите" и после нищо общо (от свой собствен опит). Затова препоръчвам на всички, които искат да внесат нещо качествено да проучат развъдчиците на съответната порода/цвят и да контактуват с тях, а не с търговци. На едните имената се срещат само в обявите, а на другите в изложбените листи. Предполагам знаеш, че една кокошка снася от 40-50 до 365 яйца за година, обикновено един развъдчик отглежда няколко женски птици, които за година снасят .... вярвам можеш да сметнеш (тук 2+2 трябва да прави 4). Другото го оставям на въображението ти, което виждам е доста силно развито. Това е най-лесният начин да се сдобие всеки един човек с добри птици на прилични цени, да се наслади на удоволствието да да отгледа сам птицата и не на последно място да ограничи голяма част от възможните болести, които може да внесе по хоризонтален път. Разбира се няма нищо лошо някой да ти внесе пилета или разплодни птици, но там по-голяма вероятност има да останеш измамен, защото търговията е диктувана от икономически принципи! Всеки, който е купувал внесена птица знае за какви пари става въпрос, а качеството обикновено не е на по-високо от това в страната, което е разбираемо.

Е , хайде , поохладете страстите ! Всеки от нас , купил яйца от някъде знае какъв може да е резултата - от нула до сто процента ! Има я и другата гадна версия да ти се излюпи нещо , което после не знаеш какво да го правиш , защото е на светлинни години от това , което си поръчал :D ! А най-гадната версия е да обещаеш птица и да я пратиш по някой , но птицата да не пристигне и да ти се каже : ами тя се "гътна" , а после да я видиш в стадото на същия :twisted: .

Наистина , яйца от добри фигуростойкови птици се получават по-трудно , защото всеки селекционер се надява следващото пиле да е по-добро , докато яйца от "останалите" породи ( за яйца и месо ) можеш да намериш почти по всяко време . Вчера четох обявата на един човек , продаващ петленца-копринки . Даваше ги много евтино , като беше написал , че е поръчал и платил при развъдчика 10 кокошчици , а е получил 5 женски и 5 мъжки птици . Това също е възможност да се сдобиеш с добра птица , за радост на единя и на гърба на другия ..........

Сдобиването на добри птици на прилична цена е въпрос на късмет - ето при мен черно-бели расови птици закупени на пазара ми "хвърлят" в момента 3 различни цвята , което от една страна е интересно , но пък от друга ......

Но за едно не съм съгласна - може да имаш отношение с хората , но знанията да са ти под нулата , а това с какво спомага за развитието на науката , на хобито или на професията ??? Всеки специалист знае какво е постигнал и с какъв труд го е постигнал и държи на това и не би позволил на някой вчерашен ....... да му "танцува" под носа :twisted: (помисли си - не е ли и при теб така ? Ще позволиш ли на някой да те поучава в твоята научна сфера , ако той не е по-добър от теб ?)

Но както виждаш и тук във форума има хора които пишат , че им харесва това , което са "постигнали" и нямат намерение да вървят напред , а това говори достатъчно за себе си :D

Да , може да е само една " кокошкарска история " за "некакви си кокошки" , но това е само за повърностните "личности" - за генетици и специалисти това е толкова важно , колкото е важна чистотата на породата и при кучетата и при котките и при конете и при всички останали !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот david_67 » Нед Авг 14, 2011 7:41 pm

dr_lukanov написа:Румене явно само Николай не ти стига! Подминавах злобните ти подмятания с надеждата, че ще се поспреш, но вече мисля че прекаляваш. Уважавах те като специалист, защото са малко хората като теб в България, но знанията не правят човека, а отношенията му с хората.

А сега да обясниш на мен (другите хора вероятно знаят) кой си, какъв си и какво си направил, защото прости на мен невежата но не съм в час със съвременните достижения, опитах се да открия нещо за теб в Google но уви. Защото тези думи много често ги използваш и гледам има ефект! Това, което разбрах до сега е че имаш много висока самооценка, което не е никак лошо дори похвално, това не е типична черта на българите.

И още нещо, наистина имаш елитни Серама, това го признавам малко хора извън Югоизточна Азия могат да се похвалят с такива птици:
Изображение

Христо Самочувствието ми такова ,защото е с покритие и то десетократно повече от колкото си мислиш!
Искаш да знаеш кой съм :В Google няма да ме намериш, но чети между редовете там ще намериш истината!
И мислиш ли че твоите satsumadori са черни за каквито ги представяш?

Жълти крака ,проблясъци на допълнителен цвят , как мислиш ,не си ли излъган от от този дето ти е продал яйцата !

Никога не приемай всичко за чиста монета !Око да види ръка да пипне !
Но има много какво да учиш!
Приятна вечер!
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот dr_lukanov » Нед Авг 14, 2011 9:46 pm

Ако визираш това:

"чифт черни (нестандартни цветови вариации ) Сатсумадори"

трябва да започнеш да четеш редовете :wink: . Така обиждаш не само мен, но и един от най-уважаваните развъдчици на породата извън Япония (ако така завързваш приятелства.... имаш много сдържани приятели)! Разбира се, че има какво още да уча, само посредствен човек може да каже че знае и е постигнал всичко и да се задоволи с нивото си.

Аз спирам тук, ако се продължава в същият дух тогава наистина си става кокошкарска история.

Моля модератора (ако прецени и разбира се ако и създателят й е съгласен) да изтрие темата, това е поредната абсурдна тема задръстваща форума и пълна със кавги и нищо съществено.
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот david_67 » Нед Авг 14, 2011 10:00 pm

dr_lukanov написа:Ако визираш това:

"чифт черни (нестандартни цветови вариации ) Сатсумадори"

трябва да започнеш да четеш редовете :wink: . Така обиждаш не само мен, но и един от най-уважаваните развъдчици на породата извън Япония (ако така завързваш приятелства.... имаш много сдържани приятели)! Разбира се, че има какво още да уча, само посредствен човек може да каже че знае и е постигнал всичко и да се задоволи с нивото си.

Аз спирам тук, ако се продължава в същият дух тогава наистина си става кокошкарска история.

Моля модератора (ако прецени и разбира се ако и създателят й е съгласен) да изтрие темата, това е поредната абсурдна тема задръстваща форума и пълна със кавги и нищо съществено.

Не обиждам никого !
Ако имаш в предвид мен ще ти кажа аз не съм постигнал всичко трябва ми още малко ,а до тогава се учете ,както правя аз !
Приятна вечер !
Аватар
david_67
бан
бан

Мнениеот Paulina » Нед Авг 14, 2011 10:12 pm

Ицо , чакай малко – кавгата между вас не ме интересува , мен ме интересуват птиците (или по–точно казано техният стандарт ) . Разбрах , че черният цвят не е стандартен ( да , има 3 признати ) – но дори и като такъв птиците са много грацилни . Виж долният линк , първите две снимки и ми кажи твоите такива ли ще станат , когато са напълно израснали : :think:

http://www.ur-und-kampfhuhnclub.com/18_satsumadori.html
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот dr_lukanov » Нед Авг 14, 2011 11:26 pm

Не, няма да станат такива, това е видно. Ще са с оцветяване подобно на Брюжкият борец, това разбирам под нестандартни цветови вариации на черното.

ПП: не знам кой какво ръчкаше, но знам кой го .... и то не само тук, а къде ли не! Аз бях до тук :drinks: !
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот shikata » Пон Авг 15, 2011 12:01 am

Ключ
Изображение
Аватар
shikata
админ
админ