Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нови придобивки

Модератори: nikigeen, yuri

Re: Нови придобивки

Мнениеот dr_lukanov » Пет Окт 07, 2011 1:42 pm

Поздравления и от мен, наистина си личи когато нещо се прави с много любов и желание :drinks: !
Аватар
dr_lukanov
VIP
VIP

Мнениеот g.ganev » Пет Окт 07, 2011 1:56 pm

Прекрасни! :|
Изображение
Аватар
g.ganev
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Пон Окт 10, 2011 8:23 pm

Хубаво е направено , но е тясно за толкова много пернати - ясно се вижда колко агресивно реагират птиците една към друга !
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот kukushunka » Вто Окт 11, 2011 12:46 am

момчета - Луканов, Ганев - не разбрахте ли че преди да похвалите нещо прекрасно требе да изчакате европейския коментар на кака ви Паулина :wink:

Поздравление д-р Илчев за прекрасните птици и чудесните условия - ясно личи колко добре се чувстват!
Изображение третира се срещу кокошинки, kukushunkite са непреодолимо зло Изображение
Аватар
kukushunka
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Вто Окт 11, 2011 2:44 am

kukushunka написа:момчета - Луканов, Ганев - не разбрахте ли че преди да похвалите нещо прекрасно требе да изчакате европейския коментар на кака ви Паулина :wink:

Поздравление д-р Илчев за прекрасните птици и чудесните условия - ясно личи колко добре се чувстват!

Никой не отрича , че птиците не са прекрасни и ако съм преброила правилно виждам 6 вида патици , едната от които мисля е соленоводна и един вид гъски - ако разбираш поне малко от поведението им няма да се заяждаш по толкова неуместен начин :nono:
.
.
.
"Човек няма две сърца - едното за хората, другото за животните. Той или има сърце, или няма"
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот djoga » Вто Окт 11, 2011 11:55 am

Paulina написа:Хубаво е направено , но е тясно за толкова много пернати - ясно се вижда колко агресивно реагират птиците една към друга !

Еййй , не се стърпя бееее, тясно било - я да видим твойте колко са широки!!!
Добре че не са у немско , че ще дойдат да му ги вземат на човека - такава теснотия :lol: :lol: :lol: :!
Ха засрами се и ти накрая бре!!!
Аватар
djoga
потребител
потребител

Мнениеот d-r Ilchev » Вто Окт 11, 2011 12:05 pm

Отчасти Паулина е права,защото във волиера 50кв.метра има над 20 патици един чифт пауни и 1 феникс,но относно агресивността не съм съгласен,защото птиците са превъзбудени от новата вода в басейните и затова е перченето и крякането,който е гледал повече патици на закрито има този опит.На практика са в тази пренаселеност заради новите попълнения от тази година излюпени при мен,а именно бахамки и каролинки.Надявам се да ги продам и отново да са с нормална численост-около 12-14броя за басейни с площ 18 кв.м..
Големият нирец обитава както слабо соленоводни басейни така и сладководни-при това положение пак не съм съгласен с Паулина.Същото се отнася и за малкият нирец.
В България малко хора могат да си позволят отглеждането на декоративни патици в басейни по 100 и повече кв.м.,а и при тази ситуация птиците ще са с ампутирани крила,което за мен е чисто и просто осакатяване.
d-r Ilchev
потребител
потребител

Мнениеот Paulina » Вто Окт 11, 2011 3:05 pm

Със сигурност ще ги продадете бързо , d-r Ilchev , защото кандидати за хубави птици винаги има . Само дано "новият" им дом е подобен на "старият" , за да не страдат птиците излишно .
Да , така е - патиците наистина реагират доста бурно , когато им се смени водата за къпане , но от клипа не се разпознава , че това е станало малко преди това . А и като знам моите мандаринки колко са агресивни ..... Не извадихте ли поколение от тези красиви патици ?
.
.
.
Алфонс Дьо Ламартин
Аватар
Paulina
потребител
потребител

Мнениеот d-r Ilchev » Сря Окт 12, 2011 8:48 am

За съжаление,тази година това което излюпих от стандартните мандаринки бяха едва три птици и ги подарих на близки,а белите имаха само 4 яйца ,от които едно оплодено-но умря в инкубатора след като зачука.Чифта бели мандаринки е едва на година и два три месеца и се оцветиха през пролетта-явно в Полша са ги люпили през август.
Относно бързата продажба на птиците много ме съмнявам :wink: защото никой не проявява интерес към патици,или предпочита да закупи такива от близки държави,защото са с 10-ина лева по евтини-но не гледат дали са с ампутирани крила и дали не са медикаментозно кастрирани/ такава е логиката на българина/.

Преди време във форума имаше поставена дискусия относно озеленяването на волиерите и аз питах,кои растения са подходящи.
От опит мога да дам предложение за пампасната трева,която е много ефектна и птиците не я късат толкова,а и цъфти красиво през септември.На един от клиповете е снимана бялата,а в клетката на патиците има и розова.
Дано съм полезен за тези,които имат интерес към зеленината в клетките.
d-r Ilchev
потребител
потребител

Мнениеот anto6911 » Вто Ное 22, 2011 9:07 pm

Браво,всичко което искам да кажа колегите са го написали преди мен.Съгласен съм с тях.От мен успехи и още хубави идеи...
anto6911
нов
нов

Мнениеот qnakiev » Чет Фев 09, 2012 3:47 pm

Страхотни волиери д-р Илчев ,много ми харесаха патиците ,особено по бойната двойка мандаринки !На моите зеленоглавки като им сменя водата и полудяват започват да се гмуркат въртят във водата !На пролет ще съм кандидат за чифт мандаринки ,наистина изключително красиви птици и много красиви волиери ,точно така си представям и моите ,но това няма да стане скоро! :D
Аватар
qnakiev
потребител
потребител

Предишна

Назад към Пернати на двора