Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Хармония срещу грубоватост!??

Модератори: sandan, христо абаджиев

Re: Хармония срещу грубоватост!??

Мнениеот refab » Чет Ное 03, 2011 9:47 pm

greattit написа:Не знам дали си слушал на живо изпълнение на добро канарче Орфей, за да включваш понятието децибели относно този вид канарчета, изключително селектирани за песен и пеещи в абсолютно недразнещата човешкото ухо октава.

Прав си, че нямам достатъчно познания и опит в слушането на не харц ролери (то и за тънкостите при харц ролер не съм много напред, впрочем! :oops: ) на живо!
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Чет Ное 03, 2011 10:07 pm

Прав си! Ама, къде ли сме тръгнали ние с гайдите срещу хармоничните немски симфонии :(
greattit
потребител
потребител

Мнениеот refab » Чет Ное 03, 2011 10:20 pm

greattit написа:Прав си! Ама, къде ли сме тръгнали ние с гайдите срещу хармоничните немски симфонии :(

Гайдите са несравнимо по-приятни от много често (не винаги, нсе пак!) възможната оглушителна и малтретираща песента на канарче от не харц ролер порода.Докато основна същностна характеристика на песента при харц ролер е, както се знае от векове!: дълбоко, сладко, мелодично, малко романтично- меланхолично? дори, тихо, хармонично пеене! :D
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Чет Ное 03, 2011 10:25 pm

Надявам се, че Орфея за теб не е от оглушителните и малтретиращи нехарцролери...
greattit
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Ное 03, 2011 10:39 pm

Е то и аз се надявам ама дали е така ?
Я да чуем мнението на колегата !
Кажи колега refab , в сравнение с останалите начини на пеене присъщи за признатите певчески породи , тази на канарчето с орфеева песен струва ли ти се ...''оглушителна и малтретираща''...
''Оцета е дезинфектант на питейната вода''
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот refab » Чет Ное 03, 2011 10:55 pm

nightingale написа:.........
Я да чуем мнението на колегата !
Кажи колега refab , в сравнение с останалите начини на пеене присъщи за признатите певчески породи , тази на канарчето с орфеева песен струва ли ти се ...''оглушителна и малтретираща''...

:D С уговорката, че чрез запис не може да се разбере какви са децибелите при пеенето на представеното от уважемия greattit канарче орфей, ще кажа, че лично на мен то (представеното пеене) не ми действа добре, защото го преценявам като с неестествено природно звучене, но същевременно доста динамично и натоварващо!... Едно пеене, което е естествено природно, дори и да не е "сладко", има някакво свое вътрешно оправдание и минимум хармонична слятост с природата!... Боя се, че при повечето нехарцролери, особено при "технически направените", нещата са неблагоприятни относно пеенето, според мен!...
Все пак, това е едно мое субективно мнение!...
Припомням, че певческата порода харц ролер е от векове!
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Ное 03, 2011 11:06 pm

Честито.
Току що се здоби с доста врагове.
Слагай каската.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот Simo » Чет Ное 03, 2011 11:12 pm

Напълно съм съгласен и изцяло подкрепям мнението на колегата Рефаб , относно постовете му за Харцер Ролерите.
За мен Харцерите са най-добре пеещите канарчета , които човек е създавал някога.
Може да сме малко любителите на тази порода , но пък какво от това важното е , че ние си ги харесваме.

п.п. Никога не бих се захванал с друга порода
В България е пълно с ограничени хора, с неограничени възможности.
Аватар
Simo
потребител
потребител

Мнениеот refab » Чет Ное 03, 2011 11:18 pm

nightingale написа:............... врагове...

Да са живи и здрави! :D

Мен ме тревожи, както отбелязах, че в България почти няма харцролери. Изглежда се броят на пръсти тези, които отглеждат тази порода и съответно всякакво търсене и обмен на птици е много стагнирано!
Аватар
refab
потребител
потребител

Мнениеот nightingale » Чет Ное 03, 2011 11:37 pm

А имаш ли обеснение ,защо този корифей на хармоничната песен, изградена от едни наистина нежни звуци ,тук е толкова слабо разпространен , а канарчето с орфеева песен ,го има вече почти под път и над път.
nightingale
потребител
потребител

Мнениеот r_rusev » Пет Ное 04, 2011 2:44 am

Мен ме тревожи, както отбелязах, че в България почти няма харцролери. Изглежда се броят на пръсти тези, които отглеждат тази порода и съответно всякакво търсене и обмен на птици е много стагнирано!
refab
потребител

Според мен е така защото тези 8-12 тура изпълнени от харцролера (недай си Боже от харцролери) руладово ги слушаш години наред и знаеш от опит ,че нищо друго не може да му влезе в главата(на харцролера) и ще трябва да ги слушаш тези 8-12 тура докато си жив ,нищо чудно че тези които отглеждат тази порода се броят на пръсти защото много са се отказали от тях ,а други предварително са го разбрали това положение.
r_rusev
потребител
потребител

Мнениеот Simo » Пет Ное 04, 2011 10:32 am

r_rusev написа:Според мен е така защото тези 8-12 тура изпълнени от харцролера (недай си Боже от харцролери) руладово ги слушаш години наред и знаеш от опит ,че нищо друго не може да му влезе в главата(на харцролера) и ще трябва да ги слушаш тези 8-12 тура докато си жив ,нищо чудно че тези които отглеждат тази порода се броят на пръсти защото много са се отказали от тях ,а други предварително са го разбрали това положение.

Грешка, голяма грешка. :wink:
Който веднъж е имал удоволствието да притежава Харц Ролер, никога не би го заменил за друга порода.
В България е пълно с ограничени хора, с неограничени възможности.
Аватар
Simo
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Певчески канари