Съобщение
Добре дошли във форума на Пернатите.Грубият език във форума не е позволен така, че уважавайте събеседниците си.Има нов начин за прожектиране на видео от YouTube, който може да видите тук! Има и вероятност за некоректно подреждане на елементите при ползването на IE браузър.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Тимбрадо

Модератори: sandan, христо абаджиев

Re: Тимбрадо

Мнениеот zlatistij » Пон Ное 21, 2011 9:56 pm

прочетох всички мнения но не сванах какво общо има тоз синигер др.Велев?Иначе поздравление за начинанието.
Аватар
zlatistij
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пон Ное 21, 2011 10:20 pm

Елегантност, интелигентност и арогантност.
greattit
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пон Ное 21, 2011 10:24 pm

Предният ми пост се отнася към последния пост на доктор Велев по темата.
greattit
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Пон Ное 21, 2011 10:44 pm

Импринтингът е била основата за създаването на признатите певчески породи.
greattit
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Пон Ное 21, 2011 11:31 pm

zlatistij написа:прочетох всички мнения но не сванах какво общо има тоз синигер др.Велев?Иначе поздравление за начинанието.

Написаното е лична закачка към колегата защото неговия никнейм означава името на англйски синигер . По този начин искам да му подскажа ,че знам кой е и ,че много уважавам неговото мнение изказано под друг птичи ник нейм. Това е човек който е интилигентен , знае чужди езици и за разлика от други зомбирани орфеисти мисли в преспектива , а не как да продаде измислените си канарчета , нещо което е практика в София . В моента правим снимки с скрити камери на подуенски пазари и ще видите .... Поздрави и на други здраво мислещи Бургазлии ,без тези с прякори на дървета .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот greattit » Вто Ное 22, 2011 12:54 am

Радвам се, че ме познахте доктор Велев, но не съм удовлетворен от скромното впечатление, което съм Ви създал.
greattit
потребител
потребител

Мнениеот stanil123 » Вто Ное 22, 2011 10:35 pm

Dr. Velev написа:
zlatistij написа:прочетох всички мнения но не сванах какво общо има тоз синигер др.Велев?Иначе поздравление за начинанието.

Написаното е лична закачка към колегата защото неговия никнейм означава името на англйски синигер . По този начин искам да му подскажа ,че знам кой е и ,че много уважавам неговото мнение изказано под друг птичи ник нейм. Това е човек който е интилигентен , знае чужди езици и за разлика от други зомбирани орфеисти мисли в преспектива , а не как да продаде измислените си канарчета , нещо което е практика в София . В моента правим снимки с скрити камери на подуенски пазари и ще видите .... Поздрави и на други здраво мислещи Бургазлии ,без тези с прякори на дървета .

Докторе това не е :nono: Орфеус.(Специалистът) е Айтоски. :D
Аватар
stanil123
бан
бан

Мнениеот Dr. Velev » Вто Ное 22, 2011 11:39 pm

Има ли значение ,кой е . Никнеймите , винаги са ме дразнели , но така на някои хора е по лесно да се изказват, заяждат ,критикуват ,оплюват и рядко да възхваляват. Слава богу има все още хора с които може да се говори лице в лице и изказано мнение да не се възприема е като обида или заяждане. Шарен свят и затова има разнобразие . Важното е никой да не пречи на другия ,а да се стреми да го задмине с действия и постижения , които се оценяват от времето .
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Чет Ное 24, 2011 2:55 am

Някои интересни мнения споделени от Луис Санчес , които биха били полезни на сериозните селекционери .
При канарчетата малинуа ватерслагер птиците притежават тази наследственост, която сe изразява в капацитет да изпълняват определена „водниста „ песен . На тях е нужно да се преподава . Харцера притежава по-голям брой наследствени пасажи въпреки ,че и тук се преподава с цел подобряване на качеството на песента . При Тимбрадото има един силен наследствен елемент, който се дължи на факта , че неговият репертоар е много близък с дивото канарче . Разбира се песента на последното е много по- примитивна версия на тимбрадовата песен. Песента на канарчетата Тимбрадо има много силен генетичен характер тясно свързан с дивата природа .
Научни експерименти показват , че канарчета отглеждани от малки в пълна изолация имат много ограничен и неблагозвучен репептуар. Но тук трябва добре да запомним , че песента на птиците е е тяхен социален инструмент ,който главно им служи за пивличане на женската и маркиране на територия . До ден днешен съществуват спорове дали е нужно да учим канарчетата си с учител или да ги оставим да развиват и импровизират собствения си генетичен потенциал . На тази тема могат да се кажат много неща за и против , като и в двете противоположни становища има много истина .
Какво би станало ако едно канарче произведено от селекционирани птици орфей бъде отгледано до половата си зрялост в пълна изолация , как би пяло то на следващата година . Колко много сериозни въпроси съществуват.
:think:
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот ruisenor » Чет Ное 24, 2011 10:48 pm

Здравеите др.Велев прочетох ви мненията за Тимбрадото също така се радвам че ще имаме в България такива канари ! Разбирам че искате да обучавате такива канари чрез инбридинг на записа на Орфеи,лошо няма но зависи дали канарите ще са Тимбрадо или Тимбрадо дисконтинуо при едните има рулада а при другите не предполагам ги знаете тези канари.Аз от личен опит мога да кажа че с Тимбрадото нямах успехи първото което стана при мен е че вариациите които правеха не бяха чисти а замазани и второ руладата не изчезна от приплодите. Гледах ги около 4 години тези канари просто беше мои експеримент но и да не забравяме че техните канари не са обучавани на песента на различни диви птици.Докато в момента ние всички които гледаме Орфеи ги обучаваме на 6 вида птици .Аз от инбридинга дори и в момента имам тази годишни мъжки канарчета които си издуват гушката да пеят но не излиза никакъв звук вече са на 5 месеца но се мъчат за жалост за мен това е от инбридинга ако нещо не бъркам разбирасе.А единствено според мен може да имате успехи с Тимбрадо дисконтинуо те ги въдят Испанците от 1945г. аз лично имам приятел от Андалуциа които гледа такива канари дисконтинуо и му ги харесвам хубаво пеят а и доколкото знам Тимбрадо дисконтинуо е създадено в Аналуциа. Успех с Тимбрадото и истински се радвам че вече ще има качествени Тимбрадо В България. :|
ruisenor
потребител
потребител

Мнениеот Dr. Velev » Пет Ное 25, 2011 12:44 am

ИзображениеРадвам се за вашия пост и бях написал доста дълъг отговор но опитвайки се да кача снимка от доброто старо време , той изчезна . Ще се опитам да повторя мисълта си . Нямам никакво желание да експериментирам и да обучавам канарчета . нещата ме интересуват от от строго научна гледна точка . Благодаря за споделения опит . Тепърва ще ви запозная с много теория и практика за канарчето Тимрадо и дано това бъде от полза за селекционерите на Орфей . винаги съм бил здържан в мненията си относно орфея , защото комерсиалните му развъждачи са откривали в мое лице сериозен опонент и са ме представяли като негов враг. /тези които възразят сами ще се разкрият /. Просто съм искал и искам да предпазя истинските ЛЮБИТЕЛИ и СЕЛЕКЦИОНЕРИ от наливане на вода в сито .Благодаря ви за разбирането и се надявам прекрасното ни хоби да ни носи само положителни емоции и радост . Някога се събирахме и дискотирахме очи в очи нашите страсти и неволи , но сега можем да благодарим на Румбата ,че макар пред екрана ни дава тази възможност.
Аватар
Dr. Velev
потребител
потребител

Мнениеот ruisenor » Пет Ное 25, 2011 3:21 am

Затова е и този форум да се предпазваме др.Велев от грешки които понякога могат да бъдат и фатални ! Аз лично през ден си пиша с моят приятел в Испания които е и председател на клуба за Тимбрадо дисконтинуо и тои ми споделя че от доста години се мъчат да е узаконят пред С.О.М като порода Тимбрадо дисконтинуо и като се има на предвид че на техните састезания канарите ги састезават в щам 4-ка казва че още не ги удобряват.! При нас в България сме още в начална фаза любители с едно канарче Орфеи на състезание въпреки че вече в Варна може да се слушат спокоино и щам 2-ка което е добре за начало,но според мен трябва вече да има и садии на състезанията на Орфеи които да могат да оценяват щам 2 и така нареченият от мен висш пилотаж щам 4-ка тогава вече ще може да се ходи и на световни състезания където да могат да ни удобрят Орфеи като призната Българска певческа порода но не се знае дали и ще ни удобрят от няколко пъти ходене на световни състезания породата Орфеи да се надяваме и това в близките години да стане !!! Успех на всички колеги тази година на регионалните състезания на Орфеи. ! ! ! :drinks:
ruisenor
потребител
потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Певчески канари